Dell D630/830

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod jannk 2. 3. 2007 11:25

podle ruznych internetovych zdroju vyda Dell koncem dubna D630/D830 - coz zni celkem verohodne. Chci si v kvetnu koupit novy ntb (a nemuzu to kvuli leasingu prilis odkladat) - dokazete nekdo odhadnout za jak dlouho potom se objevi na ceskem trhu?
Treba jak dlouho po uvedeni v US se u nas objevily D620/D820 ?

(a neradte mi, at zavolam do Dellu - tam mi to urcite nereknou :) )
jannk
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 2. 3. 2007 12:42

Uff, toto sa Dellaci dozvedia casto 2-3 dni vopred (niekedy i v ten den) a rozhodnutie je obycajne na USA centrale...

Sorry, kristalova gula dnes nefunguje...

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jannk 2. 3. 2007 12:51

jasne, ale dotaz byl trochu jiny - pokud se nekdo v tomhle pohybuje, tak si treba pamatuje jak dlouho po uvedeni D820/620 v US se objevily u nas - jestli to byly dny, tydny nebo mesice ... na to zadna kristalova koule neni treba.
Obecne - asi je to pokazde primerene stejne zpozdeni - tezko to jednou bude tyden po uvedeni v US a jindy 3 mesice ....
jannk
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 2. 3. 2007 13:05

jannk:
No, to by si sa divil... Tym, ze Inspiron a Latitude su mierene na ine segmenty, tak sa kludne moze stat, ze Latitudy budu mat dlhsiu dobu ako Inspirony tej istej generacie...

Ono totiz enterprise modely (u Dellu je to Latitude) prechadzaju daleko vacsim testovanim a pod nez SOHO alebo consumer modely a tym, ze Latitudy su cielene na velke korporacie (ktore robia malo velkych objednavok), tak Dell nema preco ponahlat sa s ich uvedenim u nas (velka firma ma ajtak svoj system a bezny plebs vyuziju zatial na vypredaje odchadzajucej rady).

Naproti tomu zasa Inspirony letia v kusovkach (teda vela malych objednavok), cize tam je clovek nachylnejsi a chtivejsi chciet nove technologie...

Suma: Na uvedenie Latitude si este par chvil pockas... Ked to v USA bude koniec aprila, tak u nas to vidim tak najskor na jun + dodacia lehota tie 2-3 tyzdne (samozrejme sa mozem mylit, ale to je moj odhad)...

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jannk 2. 3. 2007 13:09

dik. dodaci lhuta je mi jedno - klidne vydrzim se svym stavajicim, jen mi ho 30.6. DELL vezme (konci leasing/pronajem) - a do te doby bych si rad objednal bud D830 nebo D630 (pokud mi ho dodaji o mesic pozdeji, tak mi stavajici do te doby nevezmou)
jannk
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 2. 3. 2007 13:33

Jaaj... Tympadom to nema zmysel riesit dnes. Jedno je vec ohlasenia dostupnosti, druhe realna dostupnost. Pridi sem v prvy junovy tyzden, budeme urcite vsetci mudrejsi + uz bude viacmenej jasno v tom, ci /kedy tu tie nove Delly budu...

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jannk 2. 3. 2007 13:36

no z nejakych (zde neuvedenych) duvodu to pro me cenu resit dneska ma, ale to uz nechme stranou :)
dik
jannk
Junior