Notebook a predinstalovaná Vista Basic

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod CeCo 6. 6. 2007 18:50

Ja som v tom Mobility Centrum tusim dokonca nastavoval takty VGA (ale uz si nespomeniem, ci to tak naozaj bolo, ten notas som mal len na par dni).

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod cassul 6. 6. 2007 18:52

Z OEM verze ne, to se týka krabic...
cassul
Junior

Odeslat příspěvekod neveceral 6. 6. 2007 19:15

mobility center má být pouze částečně omezená, ale nikde jsem nenašel jak a v čem?
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 6. 6. 2007 19:38

to je hloupost :)
neverim tomu teda...
Mobil-man
Pokročilý

Odeslat příspěvekod neveceral 18. 6. 2007 06:12

neveceral píše:Když už tu je téma Notebook a MS Vista Home Basic, zajímalo by mě, v čem pro notebook potřebném je tato verze ořezená?
Zjišťovali jste to někdo?
U mě by činil rozdíl při koupi Thinkpadu T61 oproti Home Premium 50USD a jelikož stejně experimentuji s linuxem a asi do roka na něj přejdu, tak nechci zbytečně vydávat peníze za SW, to už raději za HW.
Osobně jsem našel že pro notebook nemá Vista Home Basic
Wireless network provisioning (což vůbec nevím, co je?)
Windows Mobility Center Parcial (jak se to projevuje a k čemu to je?)

Nemáte s tím někdo zkušenosti? Díky.e/quote]

Opravdu s tím nikdo nemáte zkušenosti?
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod Já Osobně 30. 7. 2007 18:53

Chci se zeptat, jestli se už někdo odvážil požádat prostřednictvím toho formuláře ze stránek M$ o downgrade předinstalované Visty Basic na XP Home? Pokud ano, jak se k tomu M$ postavil a jestli šlo o firemní nebo soukromý komp.
A druhý dotaz. Předpokládám, že M$ nepovolí downgrade z VB na XPH v žádném případě. Je řešením zakoupení OEM XPH? Podle mého selského rozumu budu mít licenci jak na VB, tak na XPH a co budu používat záleží čistě na mně, nebudu se muset u M$ doprošovat.

Já Osobně 8)
Já Osobně
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CeCo 30. 7. 2007 19:50

Vista Basic na XP Home downgradovat NEJDE. Jedine ak si kupis OEM licenciu na XPHome.

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod swarm 30. 7. 2007 20:08

Vrátim se ještě k původnímu tématu....

Tak já tu teď notebook s Vista Home Basic mám a můžu říct, že tam nechybí nic, co by mi mělo vadit na notebooku do ne-firemního prostředí, který bude sloužit primárně k prohlížení www, kancelářské práci, hraní her a sledování filmů.

Co by tam mělo chybět kolem šetření energie jsem nenašel. Všechno tam funguje tak jak má. Všiml jsem si akorát, že ten systém je trochu svižnější než ty vyšší edice (v paměti mi žral 300-400MB z 1GB). Viditelně tam akorát proti Premium verzi chybí Media Center (který je pro spoustu lidí k ničemu a význam má spíš na nějakých multimediálních NB s TV tunerem) a rozhranní Aero.

Že tam chybí to Aero jsem si všiml až náhodou. Ono totiž stíny pod oknama tam byly a všechno to vypadalo podobně. Jenom tam chyběly nějaký ty poloprůhledný animace oken (maximalizace,...). Osobně ale stejně používám klasický skin ala Win2000.

Pokud bych potřeboval Windows jen tak na domácí počítač, který by sloužil ne jako multimediální centrum, tak bych klidně vybral Vista Home Basic... vůbec nevim proč tady kolem toho děláte takový tlaky ;-).
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Já Osobně 30. 7. 2007 20:42

CeCo píše:Vista Basic na XP Home downgradovat NEJDE. Jedine ak si kupis OEM licenciu na XPHome.
Ano, četl jsem, že nejde. Pak ale nevím na co tam mají ten formulář se žádostí? Na staré systémy?
Druhou větou jsi potvrdil moji domněnku z druhého odstavce. Je to ale lišák vykutálený ten pan Bill :twisted:
-quote="swarm"]vůbec nevim proč tady kolem toho děláte takový tlaky ;-). /quote]
Žeby proto, že na tom hodně věcí nejede? :wink:

Já Osobně 8)
Já Osobně
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CeCo 30. 7. 2007 21:05

Neviem, preco by MS mal podporovat zadarmo downgrade z Visty na XP pri kazdom systeme. Je to proste firma, ktorej prvotnym ucelom je penazny zisk...

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod swarm 30. 7. 2007 21:11

Ty Os.: a co ti tam teda nejde? mně tam fungovalo všechno stejně jako na jiných edicích windows vista. Rád se ale nechám poučit ;-) ;-)
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Já Osobně 30. 7. 2007 21:24

CeCo píše:Neviem, preco by MS mal podporovat zadarmo downgrade z Visty na XP pri kazdom systeme. Je to proste firma, ktorej prvotnym ucelom je penazny zisk...
Proto se ptám, pro koho tam je ten formulář a jestli se někdy náhodně M$ neuvolí k downgradu aby udělali zákazníkovi radost :wink:
iquote="swarm"]Ty Os.: a co ti tam teda nejde? mně tam fungovalo všechno stejně jako na jiných edicích windows vista. Rád se ale nechám poučit ;-) ;-)s/quote]
Jsem řádně nastrašen člověkem, který Visty hodně dlouho používá aby pak mohl naštvaným klientům vysvětlovat proč jim zrovna něco nejede :mrgreen: Risknu Vistu a když něco nepůjde, tak ti dám vědět a objednám OEM XPH :) Ale ta žravost Visty mě celkem děsí :roll:

Já Osobně 8)
Já Osobně
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod swarm 30. 7. 2007 21:48

Já bych se toho ani moc neděsil... když i já byl schopen si to správně nastavit, aby to bylo co nejvíc jako XPčka a to vlastně každý týden dělám na nové čisté instalaci Vist, tak to už musí zvládnout každý. Vypni skin, animace, aero, indexování, uprav průzkumníka a start nabídku a máš systém stejně komfortní jako starý dobrý XPčka.

Na svém vlastním NB (když zrovna nepoužívám nějaký recenzovaný NB) mám samozřejmě XPčka a nehodlám to měnit, ale až si třeba koupim další noťas a budou tam Visty, tak se jich nijak nebojim.
swarm
VIP uživatel

Předchozí stránka