Toshiba Satellite A200

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Robertino 11. 9. 2007 10:43

to NESO>
skusaj, checkuj a pis zazitky a hodnotenie.. cakam, kym ho niekto bude realne drzat v rukacha a odskusa ho.. mal by som ho objednavat o 2 tyzdne.
PS. Odkial si ho kupoval, aky shop? bol si spokojny?
Robertino
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Neso 11. 9. 2007 19:41

takze book je doma... Zatial som ho nezatazoval pretoze prve spustenie Vist bol dost velky sok :evil: Najprv na mna vyskocilo 1000 okien a kym som vsetko poklikal a nastavil tak bol vecer >:-[] V tom MS mohli nastavit nejaky standart a nie ze si musi clovek vsetko pustat sam...
Test HW skoncil na cisle 4,5 co je myslim celkom fajn... Samozrejme pokazila to ramka (1GB) ale planujem dokupit 2GB pretoze aj pri praci vo win HDD dost hrabe data :( . Pri praci v oknach sa book vobec nehreje a chladic je vypnuty. Sem-tam sa na cca 30 sekund pusti a vyfuka teply vzduch von. Vsimol som si dost hlucny HDD ale to asi koli tomu ze som bol v 95%-nom tichu...
Tiez mi dost vadia setriace rezimy... Stredny je ok ale nastavenie na najnizsiu spotrebu je az moc vela :( Bez prace je CPU vytazeny na cca 40% a ked nieco prenasam, nastavujem atd stupa prudko hore :( Zial Visty vidim prvy krat a ak niekto vie kde najdem aktualnu frekvenciu CPU tak budem rad ak poradi nech viem na kolko to ide :)

To je zatial asi vsetko co by som tak napisal... Samozrejme ak niekto nieco potrebuje vediet (a skusil som) tak staci napisat...
Notebook Toshiba A200-1M8: 15,4" LCD 1280x800; C2D T7100 1,8Ghz 2MB L2 800Mhz FSB; 1GB RAM DDR2 667Mhz +1GB DDR2 Kingston PC-5300 667Mhz, 160GB SATA 5400rpm HDD, ATI Mobility Radeon HD2600 256MB/1023MB; M$ Vista HP; Myš Kensington Ci60
Neso
Junior

Odeslat příspěvekod wayfarer 12. 9. 2007 06:08

rozmyslam o kupe A200 ale moje prve spustenie bude Z vlastneho bootCD WinXP... ziadna Vista (mam na to svije dovody).. ako tak citam tak su aj takmer vsetky ovladace stiahnutelne z webu. ci nie?

Neso
zmeraj pls teploty CPU a grafiky a HDD idle/load.
(na zataz cpu puzij nieco ako orthos, a grafiku mozes zatazit napr. hodinovym parenim novej hry .. napr. bioshock..) thx.
wayfarer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sat14d 12. 9. 2007 09:16

ako sa vam paci ten zvuk, ked je tam nainstalovana vista? ja som si vsimol velky rozdiel.... XP ovladac ma ovela lepsiu kvalitu, alebo to nie je v ovladaci?
sat14d
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Neso 12. 9. 2007 09:23

:arrow: Ja mam Vistu a 1GB Ram :arrow: hroza >:-[] 60% casu disk nieco hrabe... Musim zohnat ramku (nie su skladom). Divne je ze kazdy hovori ze mu Vista zaberie vsetku ram. Ja mam volnych cca 400MB co je divne... Nemam nieco zle nastavene? :-/
:arrow: Zvuk som neskusal ale dnes sa hadam k tomu dostanem...
:arrow: Nevie niekto ako zmeram teplotu GK? Dost by to aj mna zaujimalo... Dnes mam v plane instalovat NHC takze teplota CPU a HDD bude...
:arrow: Poradi niekto soft na zmenu otacok ventilatora? Vadi mi jeho nahle stupnovanie... Rad by som sa s tym pohral aby to nebolo take skokove. SpeedFan je ok?
:arrow: Dost ma zaujala hlucnost HDD. Disk je Hitachi 160GB 5400rpm SATA. Pocut tocenie platne/platni ale horsie je citanie hlav...

PS: Zatial som celkom spokojny... Vista vyzera oproti XP uzasne. Len ma stve este viac nastavovania :(
Notebook Toshiba A200-1M8: 15,4" LCD 1280x800; C2D T7100 1,8Ghz 2MB L2 800Mhz FSB; 1GB RAM DDR2 667Mhz +1GB DDR2 Kingston PC-5300 667Mhz, 160GB SATA 5400rpm HDD, ATI Mobility Radeon HD2600 256MB/1023MB; M$ Vista HP; Myš Kensington Ci60
Neso
Junior

Odeslat příspěvekod petrch 12. 9. 2007 09:39

No ja mam A200-14E + dokoupil jsem 1gb ram kingston za tisicovku a musim rict ze je to vyborna investice,notebook vyrazne ozil a zkratka kdyz uz ma nekdo na notebook za 20 a vice tisic tak by rozhodne mel tu tisicovku objetovat.Ale jinak mi přijde ,že disk pořád hrabe vicemene stejne.Visty me ze zacatku ponekud stvaly nepodporou nkterych programu (Inventor 11,Autocad electrical 2007...) ale ted jsem si uz docela zvykl,problemy vyresil.Spoustu grafickych vychytavek vypnul a prizbusobil obrazu svemu a jedou pomerne svizne a spolehlive:)
petrch
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Robertino 12. 9. 2007 10:55

to NESO:
a celkovo si spokojny so svojou investiciou, alebo by si teraz vzial radsej nieco ine v tejto cenovej kategorii..?
Odkial si ho kupoval?

Ja planujem cez ALZA.SK a dokupit hned 1GB KINGSTON 667 RAM. Myslis, ze ked tam dam XP pri 2 GB RAM by som malo fachcit dost dost dobre?
Robertino
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 1jaro 12. 9. 2007 11:15

Napr. v Evereste by ti mohlo zobraziť aj teplotu GK. Ja mám HP Pavilion a ukazuje mi tam teploty CPU i GK, ale mám dojem, že kamošovi, ktorý Toshibu A200-14E to tie teploty neukazuje, treba vyskúšať, neviem.
1jaro
Junior

Odeslat příspěvekod Neso 12. 9. 2007 11:19

2 Robertino: Pokial nebude pridana ramka tak 95% spokojnost :D . Prevedenie super, hlucnost ok, disk sa da zniest tzn vsetko ok.
Este uvidim aky bude pri vykonovych testoch (hry, videa...) :wink:
Ma niekto skusenosti pri znizovani napätia CPU? Chcel by som potlacit teplotu a spotrebu co najviac dole. Samozrejme tak aby vsetko fungovalo :)
Zatial by som nic ine nebral...

EDIT: este taka drobnost... Preco je T7100 1,80Ghz ked T5600 je 1,83Ghz? :?: :!: :?: Tomu nechapem...
Neso
Junior

Odeslat příspěvekod wayfarer 12. 9. 2007 12:31

na meranie teploty grafiky je vhodny rivatuner (neviem ako si rozumie s vistou) napr. preto ze ti zobrazi pekny graf teplot na casovej osi... teda po skonceni zatazujucej aplikacie si pekne zistis ake boli teploty poslednych par minut a kde bola max teplota.
wayfarer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Robertino 12. 9. 2007 13:28

2 NESO:

ODKIAL SI HO KUPOVAL A KOLKO SI ZANHO DAL?
dik za popis, cakame a tesime sa este na tvoje testy..
Robertino
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Danddy 12. 9. 2007 14:11

Dik za popis a este by ma zaujjimalo ze ako je to s tou Vistou.
Ked by si si chcel casom preinstalovat win a chcel by si si zase dat Vistu tak ako to spravis dostal si tam k tomu aj CD Visty alebo ako to funguje, ved si si predsa za ten windows zaplatil len v popise dodavaneho softu som ziadne CD nevidel preto ma zaujima ze ako to funguje. Pripadne keby chcem preinstalovat Vistu na XP ci by som tym nestratil zaruku na notebook?
Este ma zaujima ze ci mas na tom cesku klavesnicu alebo slovensku a ci si k tomu dostal aj nejake prislusenstvo okrem nabijacky :) (mysku,brasnu...) soft teraz nemyslim.

a ta T7100 ma sice "iba" 1,8GHz ale zbernicu ma 800MHz a
T5600 je 1,83GHz ale zbernicu ma len 677MHz cize ti to pojde rychlejsie aj ked mas pomalsi procak.

tiez som velmi zvedavy na testy grafickej.
Danddy
Junior

Odeslat příspěvekod Neso 12. 9. 2007 14:23

:arrow: Kupoval som ho v miestnom obchode :arrow: velmi dobre skusenosti a budem mat odpis dane takze bude stat cca 29 000sk co je pohoda :-B zaruka 2 roky :mrgreen:
:arrow: K booku som dostal obnovovacie CD kde podla popisu by mal byt win v takom stave ako v skrytej casti disku (1,5GB)
:arrow: Klavesnicu mam slovensku :) Vsak som ho na slovensku aj kupil :mrgreen:

:arrow: takze teplota CPU je bez prace 48°C a zial HDD sa nezobrazuje :cry: Skusim to cez HD tune
Neso
Junior

Odeslat příspěvekod michalxo 12. 9. 2007 21:53

Hosi, idu vam tie klavesy Fn+F1 az F12 ?? Mne idu len f1,f2, f3 a F10, F11 a ziadne ine... neviete nejaku fintu na ich rozbehanie pod XP ?? vo viste to krasne slo, a ukazalo este aj pekny cierno-biely panel.... sem tam by sa zislo pridat/odobrat jas cez tie klavesky atd.... Fn-esse podla mna tie tlacitka nespravi..
michalxo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lucka_J 13. 9. 2007 18:47

cavte,
mne jeden kamos tiez preinstaloval vistu na XP (mam satellite A200-14D), ale asi zabudola na nejake "drivery" a ja nie som celkom technicky typ, viete mi nejak poradi kde ich najst? tiez mi nejdu Fn+ f4...f9, ale co mi viac vadi, vobec nejde nastavit setric obrazovky, ani stand by ci hybernate mod, teda setrice PC, ked prave na nom nic nerobim ide stale "na plne gule", vedeli by ste mi aj takto na dialku pomoct, nemam sa na koho osobne obratit (PC kamos mi odcestoval :((( ), a tiez nejde ten podsvieteny touchpad, iba zakladne ovladanie prstom.

diiiik velmi pekne
Lucia
Lucka_J
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka