Toshiba Satellite A200

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Neso 7. 10. 2007 19:48

2 Adian: Pozeral som hodnoty na nete a su skoro rovnake ako si napisal Ty. Ja som pisal cisla z 06 a tam da cca 3037.
Notebook Toshiba A200-1M8: 15,4" LCD 1280x800; C2D T7100 1,8Ghz 2MB L2 800Mhz FSB; 1GB RAM DDR2 667Mhz +1GB DDR2 Kingston PC-5300 667Mhz, 160GB SATA 5400rpm HDD, ATI Mobility Radeon HD2600 256MB/1023MB; M$ Vista HP; Myš Kensington Ci60
Neso
Junior

Odeslat příspěvekod adian 7. 10. 2007 19:56

Neso píše:2 Adian: Pozeral som hodnoty na nete a su skoro rovnake ako si napisal Ty. Ja som pisal cisla z 06 a tam da cca 3037.

Mně z 06 nejde odečíst výsledek on-line, takže nevím, kolik to hodí, ale určitě to bude kolem tvé hodnoty. Ta výdrž přibližně taky sedí, ale většinu času ho mám zapojený v síti. Jsem s ním spokojený, jen ty Visty, pěkný vzhled, ale rychlost oproti XP se mi zdá hooooodně malá. HDD i když by neměl mít co na práci pořád někde něco hrabe.
Notebook Toshiba A200-1M8: 15,4" LCD 1280x800; C2D T7100 1,8Ghz 2MB L2 800Mhz FSB; 1GB RAM DDR2 667Mhz +1GB DDR2 Kingston, 160GB SATA 5400rpm HDD, ATI Mobility Radeon HD2600 256MB; Vista HP
adian
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod BENDER-SVK 8. 10. 2007 21:26

Zdravim, rozmyslam nad kupou tohto notebooku, teda presnejsie A200-1CR ,len dnes sa mi podarilo zbavit HP Pavillionu dv6550 (to strasne piskanie bolo neznesitelne ,nikomu neprajem to zazit ) a tato toshiba sa mi celkom zamlouva , budem to pouzivat prevazne na net , office ,sledovanie filmov + nejaka stara hra obcas (mafia, homeworld 2 ) a CAD , moje poziadavky su aby bol notebook tichy ,tzn. hlavne aby nepiskal ako spominane HP !!! ma niekto nejake negativne skusenosti s toto toshibou ? objavuje sa u nej to nechvalne zname piskanie tak ako u HP ? vopred dakujem za radu :wink:
BENDER-SVK
Junior

Odeslat příspěvekod ii22 9. 10. 2007 08:58

V uplne tichom prosterdi pocut uplne jemne piskanie v lavej dolnej casti notebooku ale nie je to take strasne ako na HP, nakolko som to mal moznost porovnat s kolegom co ma HP. Ale to piskanie on eliminoval cez program RM Clock.
ii22
Junior

Odeslat příspěvekod BENDER-SVK 9. 10. 2007 12:32

hmm tak to si ma vobec nepotesil :? ,ja uz mam z piskania normalne fobiu , uz som bol skoro rozhodnuty pre toshibu ale po tejto informacii neviem neviem ,ma niekto este s tymto skusenosti ?
BENDER-SVK
Junior

Odeslat příspěvekod 1jaro 9. 10. 2007 12:36

Na tej Toshibe je ťažko počuteľné. Určite nie tak ako na tom HP. Naozaj len keď veľmi zameriaš na ľavú časť NTB a v naozaj tichej miestnosti, takže v pohode, a navyše rovnako ako u HP sa i u Toshiby dá pískanie eliminovať programom RM Clock.
1jaro
Junior

Odeslat příspěvekod soulman 9. 10. 2007 14:45

Taaak, mam A200-10W a po precitani tohto threadu som sa rozhodol, ze si hodim do neho XP. Ta Vista sa mi vobec nepaci.
Vsetko prebehlo v pohode, sice tie ovladace, nebolo to nic prijemne... ale uz mi skoro vsetko funguje, aj Fn klavesy, aj dual mod na touchpade, len neviem rozbehat citacku pametovych kariet... Vobec nevidim pametovku ked otvorim Tento pocitac... Nainstaloval som si ovladac presne na moj model, teda ak je to ono - Flash Media Driver a nic.

A druha vec je, ci existuje nieco ako vo viste na rozsirenu spravu napajania, tam sa mi to viac pacilo, jednoduchsie sa dalo prepinat na vykon alebo setrenie baterky.Je nieco take aj na XP? Nainstaloval som si oba Power saver drivery, ale nevidim nikde nejake graficke rozhranie na nastavenie.

Inak co sa tyka vykonu, rozmyslam dokupit tiez 1GB ram, ako pozeram, nie je to az take drahe...
Celkovo som s nim spokojny, akurat ma trocha sklamal vykon v hre Bioshock..Cakal som aspon aku taku plynulost pri nizsich detailoch... Mozno to je ovladacom na grafiku alebo cim,mam ten od Toshiby co je na ich support stranke.
soulman
Junior

Odeslat příspěvekod thomas1111 9. 10. 2007 16:37

soulman: tento model vlastnim tiez. Mam ho troska dlhsie ako ty, preinstalovanie XP som realizoval uz 2x. Raz ked som prechadzal z Visty a raz ked som kupil novy HDD 7200ot. Nikdy som nemal problem. Teda odkedy vysli ovladace. Citacka mi ide bez problemov. Ked vlozis pam. kartu do modulu tak nic sa nedeje? Musis ju tam dost silno zatlacit aby cvakla do tej mechaniky...potom chvilku pockas, par sekund a hned sa ti otvori a zobrazi v "Tento pocitac". Co sa tyka toho napajania. Poviem ti vo Viste mi dost vadila ta vysuvacia lista kde bolo vsetko ohladom FN a bol tam aj rezim napajania. Asi myslis nieco take ze? Tak ja osobne som rad ze nic take na XP nieje. Spomoluje to PC a dost to otravuje ked nahodou mysou pohnes nechtiac do tej vrchnej oblasti. Tieto stavy napajania sa daju v XP krasne menit cez FN klavesy FN+F2. Tam sa tp graficky zobrazuje ... take ziarovky, kde je pri kazdej napisane o aky rezim ide. Tebe to nestaci? Myslim ze to je uplne super...
Ked uvazujes o dalsej ramke, mozem len doporucit, taktiez HDD zamenit za 7200 otackovy. Je to celkom dobra zmena ;)
thomas1111
Junior

Odeslat příspěvekod soulman 9. 10. 2007 22:28

thomas1111:
uz je to vsetko ako ma byt.... diky za rady.. pametovku som prvy krat pouzival a zhodou nahod to bolo prave na cerstvej instalacii XP, takze som myslel ze je to chybou ovladacou, skutocne som sa bal ju popohnat dalej, az kym to necvaklo... no a tie ziarovky co ty hovoris som fakt nemal.. pritom som nainstaloval oba power saver drivery, ale ako som cital instalation manual, tak som nainstaloval este Microsoft Framework a skusil znova ten power saver a uz fakcia aj ziarovky :) tak som vysmiaty, i ked nechapem co ma toto spolocne s frameworkom, ale to je jedno, hlavne ze to funguje... ten 7200 disk zvazim, kde hlavne citit narast vykonu?
soulman
Junior

Odeslat příspěvekod thomas1111 10. 10. 2007 12:47

Narast vykonu je citelny pri zmene HDD samozrejme v rychlosti kopirovania, nacitavania, pri doplneni operacnej pamate je to narast rychlosti a zivosti aplikacii.
thomas1111
Junior

Odeslat příspěvekod rkll 10. 10. 2007 16:25

Zdravim,
Mam Satellite A200 1M8, Vista.
Dost ma hneva pomaly HDD, aj s 2GB ram to stale nieje ono.
Na webe som nasiela toto:
http://www.alza.sk/pametovy-modul-intel ... d77614.htm

Co si o tom myslite, mate s tym niekto nejake skusenosti??
Ma sa to montovat do slotu kde je nahodena WLAN, rozoberal uz niekto A200, v niektorych NTB je zo spodu pristup k Wlan, v A200 bohuzial nieje. :(
rkll
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod briso 10. 10. 2007 16:58

Hej zdar,moc ti nepomožem bo notas ešte len kupujem,ale ty by si mi prosím mohol trochen. Mám v pláne kúpit ten istý notas čo máš ty.Nemohol by si mi popísat prvé dojmy?.Si spokojný s výberom? a pod informácie o A200 1m8? dik moc
briso
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod briso 10. 10. 2007 18:10

Zdravím, nevie niekto aký rozdiel u NTB je ak je max. obnovovacia frekvencia 85 Hz a 100 Hz? A tiež ked je DDR2 2x512 a 1024?Je v tom nejaký podstatný rozdiel? Prejaví sa to na niečom? Dik
briso
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod georgius1 10. 10. 2007 19:48

rozdiel mas v tom, ze ked to mas 2x 512 tak to mas v dvoch slotoch a teda nemas ziaden volny uz. naoppak ked mas 1024 tak to je iba v jednom slote a jeden by mal byt volny...
georgius1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rkll 10. 10. 2007 20:05

TO briso
A200-1M8 mam doma este len tyzden, takze sa este len zoznamujem, ale zatial som spokojny.
Vadia mi len dve veci, ale obydve sa daju vyriesit.
1. HDD 5400/ot, je to v podstate najpomalsia komponenta, ktora trochu brzdi system. Rozmyslam nad vymenou za 7200/ot, alebo ten INTEL Turbo Memory Modul 1GB ktory som tu uz spominal.
2. VISTA, k tomu nieje co dodat, este je cela nedoladena, spotreboje vela vykonu a kopu veci na nej nefunguje tak ako ma,
planujem preinstalovat na XP.

NTB je dodavany s jednym 1GB RAM modulom, takze nieje problem ho rozsirit na 2GB, co velmi doporucujem.
Co by som este spomenul..., grafika je dost vykonna aj na najnovsie hry, len keby ATI doladila ovladace.
Ked mas nejake otazky daj vediet, ked budem vediet tak odpoviem.
rkll
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka