Diskuze nad novým designem Živě.cz

Rady, náměty, připomínky...

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod trickIT 5. 5. 2008 18:34

spymac píše:Přesně to co jsem psal, snad to redakci trkne a dostanou rozum..

Kazdy rozsiahly web celkom urcite prechadza dlhymi roznymi fazami a nemalu cast tvori vzdy aj analyza, z ktorej sa neskor vychadza. Verim tomu, ze neinak tomu bolo aj u zive.cz a celkom urcite boli brane v uvahu vsetky veci, ktore sa tu preberaju. A som presvedceny o tom, ze nejake zasadne zmeny ako spominas nie su v tejto faze realne :D
trickIT
Junior

Odeslat příspěvekod kobliha 5. 5. 2008 21:57

Ja mam dotaz na tie headlines, alebo co to je ( ta animovana cast hned hore s cislami 1 - 5) . Ked cez to prebehnem mysou, hned sa rozbali rolovacie menu najlepsie clanky ... Neda sa tam dat aspon daky kratky delay pred rozbalenim, tlacitko zavriet, alebo ze by sa to zavrelo akonahle opusti kurzor ten zoznam? Je to taka blbost, ale velmi ma to otravuje ze to ostava rozbalene..
kobliha
Junior

Odeslat příspěvekod trickIT 5. 5. 2008 22:13

suhlas
trickIT
Junior

Odeslat příspěvekod Jardaa 5. 5. 2008 23:07

Můj nazor je takový, že Živě jsem měl (a ještě mám) permanentně v jednom tabu, do kterého jsem se při surfování čas od času podíval, hodil refresh a hned jsem bez scrolování viděl, jestli jsou nové bleskovky, nějaké zajímavé téma na fóru a stránky byly celkově velmi účelné, co se informací týče. Teď jsou sice líbivější, ale přijde mi to spíš jako pro někoho, kdo web nenavštěvuje tak často. Nepřehlédněte, které je pro každodenního čtenáře celkem na nic, zabíralo ve starém designu kousek, a i tak bylo lehce dohledatelné. Teď tento prvek zabírá podstatnou část. Když se chci podívat na novinky z fóra, tak musím hodně skrolovat. Rozdělení bleskovek a článků do samostatných prvků mi přišlo přehlednější. No je to věc vkusu a neříkám, že nový design je špatný, jen zrovna mně osobně nevyhovuje. Co takhle dát staromilcům možnost změny stylu na staré Živě ? :)
Jardaa
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 5. 5. 2008 23:15

Ne, návrat zpět není možný. Jen mě napadá, že bychom neoficiálně na záložku Aktuální články dali odkaz NAME. Do záložek by se pak uložila adrese http://www.zive.cz#Name a prohlížeč by rovnou skočil na přehled nejnovějších. ALe má to smysl, když jde o jedno otočení myši nebo přesně o jedno stisknutí PgDwn?

Roletka: Taky by se mi líbilo, kdyby reagovala na myš, ale podle programátorů to nejde.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Tučňák 6. 5. 2008 00:55

Osobně mě nový design živě moc nepřekvapil, čekal jsem něco v tomto smyslu. Design podobného řažení lze nalézt i na konkurenčních webech, ale i webech s jinou tématikou. Jinak co se týče příspěvku od Jardy musím maximálně souhlasit - oddělení bleskovek od ostatních článků není určitě na škodu přehlednosti, to samé platí o aktuálních tématech ve fóru, taky bych je uvítal víc v popředí..Myslím si, že třeba tyto věci má lépe vyřešeno konkurence, kde mají všechno extra :nenapadne - přijde mi to u nich přehlednější.

K té roletce, kde se zobrazují ty hlavní články bych měl taky připomínku, pokud člověk klikne na šipku nebo číslo, a chce zobrazit upoutávku dalšího článku, objeví se také i tabulka, která zobrazí všechny tyto hlavní články, problém je v tom, že pokud klikám jak chci mimo tu tabulku tak nezmizne. Nevím zda je to záměr nebo chyba. Mě osobně tam ta tabulka začne po chvilce stresovat, takže bych ji chtěl zavřít - tzn. uvítal bych nějaký křížek pomocí kterého bych ji zavřel, nebo pokud člověk klikne někde mimo tak by se mohla taky zavřít..
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
Tučňák
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 6. 5. 2008 10:05

Neoficiální odkaz pro ty, kdo chtějí sledovat pouze novinky: http://www.zive.cz/#Aktualni
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod zivan 6. 5. 2008 13:35

Petr_S píše:Weby se zaměřením hardware:
1024x768 30.77 %
1280x1024 25.96 %
1280x800 13.97 %
1680x1050 9.02 %

Kdyz se to slouci podle sirky (o tu jde), tak je prvni 1280.

Podle aktualnich dat TopListu pro HW stranky:
menší než 1280 - 34,52%
přesně 1280 - 43,90%
větší než 1280 - 19,55%

Rozliseni o sirce 1280 nebo vetsi ma skoro 2/3 prevahu.
Naposledy upravil zivan dne 6. 5. 2008 13:46, celkově upraveno 1
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Junior

Odeslat příspěvekod Petr_S 6. 5. 2008 13:44

No hlavně tu jde o to, kolik lidí u monitorů s velkým rozlišením a širokoúhlých používá prohlížeč v maximalizovaném okně. To je totiž údaj, který by měl každého webdesignéra zajímat, a ne to, jaké rozlišení má celá obrazovka, to je mu k ničemu, resp. vede to k zavádějícímu přesvědčení.
Petr_S
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Madagio 6. 5. 2008 13:45

No pomalu si na nové Živě zvykám, ale řekl bych, že do budoucna budu otvírat zvlášť do tabu články a zvlášť bleskovky.

Ale copak je to s odkazem na RSS? Kliknu na ikonku RSS (v liště prohlížeče) a zavede mě to na stránku http://www.zive.cz/rss/sc-47/default.aspx, která ale vůbec není hezká a xml to nevrací.

Aha, a dole na stránce je odkaz na RSS
http://www.zive.cz/RSS/sc-47/default.aspx?rss=1 a ten funguje.
Naposledy upravil Madagio dne 6. 5. 2008 13:47, celkově upraveno 1
Madagio
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 6. 5. 2008 13:46

zivan píše:...

Myslím, že tu nejde ani tak o šířku, jako o výšku. Drtivá většina aktuálně používaných rozlišení je do 1000 bodů. Pokud se vezme v úvahu, že část zabere prohlížeč a hlavní panel OS, tak by se všechny důležité údaje měly vejít do horních cca 800 bodů, aby byly při otevření stránky na očích. IMHO výborně to má vyřešen např. již zmiňovaný ExtraHardware.cz.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zivan 6. 5. 2008 13:51

Cim sirsi text, tim vice se ho na vysku vejde :-)

Edit:
Prepnul jsem okno do rozliseni 1024x768 a vidim 2 a kus reklamy, 2x odkazy na dalsi weby a 5 clanku. A spoustu vyplacaneho mista (velke okraje, blok s 5 clanky roztahuji viceradkove nadpisy...).

Blokovani vrchni reklamy pomuze, ale to asi nebylo snahou tvurcu.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Junior

Odeslat příspěvekod DevAstor 6. 5. 2008 14:16

nicmene to bylo moje prvni reseni :D
DevAstor
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod trickIT 6. 5. 2008 14:35

ako sa Vam dari citovat pani ?? Mne to dako nejde :|
trickIT
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 6. 5. 2008 14:51

zřejmě máš zakázaný BBCode...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Předchozí stránkaDalší stránka