Proč jsou všechny změny tohoto Fóra pouze k horšímu?

Rady, náměty, připomínky...

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Milanr1 18. 11. 2011 18:58

Celkem logický výsledek:
Tato prezdívka je již obsazena ...
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 18. 11. 2011 19:29

Tak to je logické, když ji tady už používáte. Zkoušel jste vygenerovat nové heslo k tomuto účtu a přihlásit se jím?
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod miho 18. 11. 2011 19:29

Nech si zaslat nove heslo (na prihlasovaci strance je k tomu urceny formular). Ty se snazis vytvorit novy ucet.
Oh dear, I really ought to do something. But I am already in my pyjamas...
miho
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Milanr1 18. 11. 2011 19:48

Díky za moudré rady! Netušil jsem, že by to snad mohlo fungovat! ;-)
Vyplnil jsem svůj registrační e-mail, přezdívku a klepnul na „Odeslat“.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 18. 11. 2011 19:53

Jestli jste vyplnil oba dva údaje, tak to fungovat nebude - buď e-mail, nebo přezdívku :-)
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Milanr1 18. 11. 2011 20:04

Díky za upozornění: trapně jsem přehlédl „nebo“, pro mé chabé čivy příliš nezřetelné. :-)

-- 18. 11. 2011 20:10 --

Už mi došlo nové heslo na můj soukromý e-mail, ale zase se s ním nikam nepřihlásím.
Při pokusu o přihlášení vyplyvne web nehezkou hlášku:
Module not accessible

a musím tab ukončit, jinak se z toho nevyhrabu. :-(
Musím otevřít nový tab a přihlásit se starým heslem.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 18. 11. 2011 20:39

Prosím, vyzkoušejte to ještě jednou. Teď jsme vám změnili kvůli testu heslo a bez problémů se s ním dokážeme přihlásit: na Živě, do fóra i jinam. Funguje to.

Zadejte do formuláře pro zaslání hesla ještě jednou svoji přezdívku Milanr1 a počkejte, až vám na e-mail přijde nově vygenerované heslo. Potom se přihlaste: uživatelským jménem Milanr1 a tímto novým heslem. Bude to fungovat.

Heslo si potom změníte na stránce https://klub.mf.cz/passport/UserChangePasswd.aspx (musíte být přihlášen).
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Milanr1 18. 11. 2011 21:01

Opět mě web vyhodil do stejného depresivního okna:
Všeobecná chyba
Module not accessible

Musel jsem ukončit celý WIE a znovu spustit.
Už to funguje, dokonce i na webech Živě! ;-)
Díky za pomoc!

Takže bych považoval Pytlíkův nadpis threadu
Proč jsou všechny změny tohoto Fóra pouze k horšímu?

za poněkud přehnaný.
Nicméně stále ve stylu tohohle vtipálka. :-)
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod miho 18. 11. 2011 21:09

Za funkcnost v prohlizeci nachazejicim se v divnem metastabilnim stavu nemuzeme rucit :-P
Oh dear, I really ought to do something. But I am already in my pyjamas...
miho
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod alfah4ns 19. 11. 2011 01:31

Marek Lutonský píše:Na Operu a chování ve fóru DIGIareny se podíváme. Přivítáme ale víc podrobností, ať můžeme chybu zopakovat.

Opera má dvě 2 možnosti (alespoň teda co znám), jak vložit uložené jméno a heslo a přihlásit se:
1. ctrl + enter
2. podržet levé tlačítko myši a do toho kliknout pravé (vpodstatě myšoidní zkratka pro pohyb vpřed)

při zadání ctrl+enter se místo vložení přihl. údajů a přihlášení otevře nová, další záložka s přihlašovacím oknem

vpodstatě se nic neděje, druhý způsob funguje, jen mě to tak nějak překvapilo, jsem zvyklý prostě ťapnout naráz ctrl s enterem (na notebooku je to trochu pohodlnější, než držet tlačítko pod toiuchpadem a do toho klikat druhé) a zpočátku jsem trochu nechápal, proč to nejde (než jsem si všiml přibývajících záložek)

Jinak Win x64 pro SP1 + Opera 11.52.

EDIT: Přímo ve fóru ctrl+enter funguje.
(v situaci, kdy jsem nepřihlášen, kliknu na např nové téma, odeslat odpověď, apod. a zobrazí se výzva ke vložení jména a hesla). Problém se tedy týká pouze té přihl. obrazovky mimo fórum.
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 19. 11. 2011 03:08

není nic snažšího, než si zkratku CTRL+Enter upravit...

ano, je pohodlná a má svou logiku, ale je krajně nevhodná a nekompatibilní...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod Pytlík 19. 11. 2011 07:04

Aby bylo jasno: Já jsem protestoval proti tomu, co jsem považoval (a považuji stále - bez ohledu na vtipnost, či nevtipnost mého prohlášení) za zhoršení Poradny, Fóra a Živě, resp. co považuji za neodůvodnitelné zhoršení uživatelského komfortu: Dříve jsem hned na úvodní zmiňovaných stránek měl možnost okamžitého vyplnění přihlašovacích údajů, tedy stačilo (v Opeře) náležité gesto myší a byl jsem přihlášen. Navíc přihlášení na Živě bylo v tom okamžení platné i pro Poradnu.
Nyní je nutno se přepnout do jakési naprosto zbytečné (dle mého, možná omezeného, názoru) obrazovky, kde je možno se přihlásit, klidně i za pomoci gesta myši - to je ale chabá útěcha. Navíc přihlášení neplatí pro ostatní stránky.
To je takový problém zařídit, aby ta dvě (z prominutím - že už jsem tak hrubý) pitomá políčka byla hned na úvodní stránce?
Pytlík
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 19. 11. 2011 09:11

alfah4ns> Podíváme se na to. Ale na stránce nepoužíváme nic nestandardního. Jestli nepůjde spíš o zvláštní funkci Opery, která není odladěná pro všechny situace. Nebylo by to poprvé :(

Pytlík> Důvody, proč jsme tohle zavedli, jsem už popisoval. Oproti předchozímu stavu je to jedno kliknutí na tlačítko navíc - výměnou za čtyři možnosti autentizace (v současné době, bude jich víc), bezpečné šifrované přihlášení a správu přihlašování na jednom místě. Ne, pitomá políčka by hned na úvodní stránce být nemohla - kdybychom chtěli zachovat všechny možnosti přihlašování, byla by čtyři, přihlašovací tlačítko a ještě tlačítko pro Facebook. Se všemi nevýhodami, které jsou spojeny se správou na dvaceti oddělených místech.

>>> Navíc přihlášení na Živě bylo v tom okamžení platné i pro Poradnu

Je platné i dnes. Zkuste to ještě jednou a uvidíte.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Pytlík 19. 11. 2011 10:23

Zkouším, zkouším ... zkouším, zkouším - a nic, byť jsem přihlášen na Živě, tak v Poradně ne (a ne že bych to zkoušel jenom jednou).
Pytlík
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 19. 11. 2011 10:33

Jste přihlášen na titulní straně Živě (http://www.zive.cz) a současně nejste přihlášen v Poradně (http://poradna.zive.cz)? A když načtete znovu Živě, jste přihlášen? Tato situace nemůže nastat, to je jeden server.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka