Proč jsou všechny změny tohoto Fóra pouze k horšímu?

Rady, náměty, připomínky...

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Pytlík 19. 11. 2011 11:11

Tak jsem trochu experimentoval a věc se má tak, že se se na Živě přihlásím až při druhém přihlašovacím rituálu. Tedy:
- otevřu http://www.zive.cz
- stisknu "Přihlásit se" a vyplním potřebné (jedno, jestli gestem myši, nebo ručně). Vše proběhne, ale nejsem přihlášen (ani tlačítko "Přihlásit se" není změněno na "Odhlásit")
- znovu stisknu "Přihlásit se" a znovu vyplním. Vše proběhne a jsem přihlášen (i v Poradně).
Z toho zcela určitě pramení moje (bývalé) přesvědčení, že přihlášení na Živě neplatí v Poradně: Přišel jsem na Živě, přihlásil se a dále nezkoumal, jestli tam jsem přihlášen. Potom jsem šel do Poradny a tam jsem se musel opět přihlásit (tentokrát už podruhé, tedy už s kladným výsledkem).
Pytlík
Pokročilý

Odeslat příspěvekod miho 19. 11. 2011 11:25

Vyzkousel jsem ruzne kombinace 6 prohlizecu ve 3 OS na 4 ruznych pocitacich a vsude se prihlaseni na Zive chovalo ok- na celem www.zive.cz nezavisle na tom, odkud jsi se prihlasil a hned napoprve. Nikdo jiny take takovy problem nehlasil a testovalo to hodne lidi. V jakem prohlizeci ti to tak dela? Dela to i v jinem? Zkousel jsi vystoupit a nastoupit? ;-)

Chova se to jeste nekomu jako Pylikovi?
Oh dear, I really ought to do something. But I am already in my pyjamas...
miho
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Pytlík 19. 11. 2011 12:10

Hmmm, tak jenom z Opery...
Pytlík
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 19. 11. 2011 12:32

a operou to taky není...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod oooooooooo 19. 11. 2011 12:44

Mně to děla celkem legračni věci kvůli LastPass a kvuli nicku co mam v poradně,šlo by to asi vyřešit tim že Lastpass pošlu k vodě ale to raděj přetrpim jiste nepohodlí .-)
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod miho 19. 11. 2011 16:38

alfah4ns píše:...

Prozkoumal jsem to... My mame na enter navazany submit formulare prez JS (je tam vic tlacitek, pomoci JS se rozlisi, kteremu tlacitku prislusi ktera polozka).

Kdyz opera detekuje, ze neco hlida zmacknuti klavesy, tak da prednost teto obsluze pred klavesovou zkratkou. Zmacknuti enter vyvola submit a ve spojitosti s ctrl je to submit do noveho okna. Kdyz nema policko pro jmeno focus (kliknout nekam mimo aby v nem neblikal kurzor), tak ctrl-enter zafunguje.

S tim zrejme nic nenadelame. Bylo by treba celou stranku rozbombardovat tak, aby mela kazda zalozka vcetne te na zaslani zapomenuteho hesla, samostatny form. Je to nestastna kombinace klaves pro zkratku. Ona to myslim, neni az takova tragedie- v te dobe mas stejne v ruce mys protoze jsi nekde kliknul na prihlasit. Takze mas stejne pohodlnejsi zkratku mysi nebo kliknout na ikonku klice.

Tak jsem aspon udelal vylepseni- zmacknuti enter na policku se jmenem, pokud neni vyplnene heslo, prenese focus do policka s heslem a ne rovnou submit.
miho
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod alfah4ns 19. 11. 2011 17:42

U stolu samozřejmě myš mám, mimo něj používám hl. touchpad. Ale i tam se na to dá zvyknout (když jsem se naučil různé krkolomnosti jako současné držení L+P tlačítka palcem a prostředníkem pod touchpadem (= středoklik) + do toho posunovat po touchpadu ukazovákem, tak se naučím i todle :) )

Jinak jsem ještě zkoušel - zajímavé je, že pokud nebliká kurzor v těch políčkách formuláře (když kliknu někam mimo), tak najednou jede i ten ctrl+enter, takže asi fakt se ta opera bije přímo s těma formulářema :)
(ono neblo by to poprvé, co se opera chová někde trochu nestadartně, že :) )

Každopádně díky.
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod evlo 19. 11. 2011 18:55

Ja bych rekl, ze byste meli jeste tu integraci s openID dokoncit - nikde to nejde odparavat, ani videt sparovani. Rekl bych, ze me to sparovalo k dvema uctum zaroven a ted me to pise pri prihlaseni pres openID konflikt emailu nebo co. Kazdopadne bych rekl, ze jakmile mam ucet openID, tak bych nemel mit moznost se prihlasit jako klasicky ucet bez open id, trochu jste asi nepochopili ten openID koncept jako celek.
evlo
Junior

Odeslat příspěvekod miho 19. 11. 2011 19:03

I po sparovani se muzes hlasit klasicky, je to myslim bonus. Muzes si to sam sobe zakazat pokud chces a tim docilit stavu, ktery pozadujes :-)

Sparovany mas jen jeden ucet.

Duplicitu mailu to hlasi ve chvili, kdyz mas v OpenID nastaveny mail, ktery je v nasi databazi u nejakeho jineho uctu. Ono je to myslim docela presne na strance, ktera se v takove situaci ukaze, vysvetleno.
miho
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod evlo 19. 11. 2011 19:58

Stale me to prijde velmi nesmyslne. Asi me budes muset nakreslit obrazek. Na ste strance me to take prislo nesmyslne, proste presne naopak. Ja chci mit ke svemu uctu prirazeno openID, cekal jsem tedy, ze se to sprauje podle emailu. Nikde jsem volbu moznosti zakazat klasicke prihlaseni nenasel.

Nebo tedy jak mam nastavit k memu stavajicimu uctu openID prihlaseni?
evlo
Junior

Odeslat příspěvekod miho 19. 11. 2011 20:18

Prihlasis se OpenID uctem, system ti nabidne parovani s existujicim uctem u nas nebo zalozeni noveho uctu (bez uctu v nasi DB to nejde).

Parovani opacnym postupem by bylo velmi problematicke.
miho
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 20. 11. 2011 10:30

Ještě k možnosti rozpárovat místní účet s moje/Open/Facebookem. Přímo v uživatelském nastavení to nikde není. Zdálo se nám, že to nebude častý požadavek a snažili jsme se udělat přihlašování co nejjednodušší.

Ale myslím, že nebude vadit, když sem napíšu tento odkaz: https://klub.mf.cz/Rozparovani.aspx

Snaha o zjednodušení nás vedla i k tomu, že jsme nedělali párování ze strany místního účtu. Pokud se přihlašujete přes moje/Open/Facebook, snažili jsme se, abyste místní účet pokud možno nemusel skoro vůbec řešit.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod fatman 20. 11. 2011 11:39

Pro mě je "benefit" tohoto přihlašování, že se nepřipojím ani v práci ani přes služební datovou SIM (máme povoleno navštěvovat weby s IT tématikou + pár zpravodajských). Zive.cz máme v povolených, ale mf.cz nikoli, takže při pokusu o přihlášení dostanu akorát chybovou hlášku.
Zahraniční support bohužel na připomínky toho typu nereaguje, prostě nebudou řešit situaci pár Čechů.
"Věřím v reinkarnaci, jakožto nutnou likvidaci materialisace lidské idealisace, bez vyloučení sensace!"
(J. Váchal, Krvavý román)
fatman
Junior

Odeslat příspěvekod kejki3 20. 11. 2011 17:36

Nevím, jestli je to všude dostupné řešení, ale na Garáži použili:
hobitt píše:Mě to taky nefunguje (přihlášení do fóra), tak jsem to vyřešil tak, že si vždycky otevřu nějaký thread, tam kliknu na "Odpovědět" a hodí mě to na starou přihlašovací stránku a tam to jde bez problémů.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 20. 11. 2011 17:49

Kejki3: Tato možnost zde zůstala dočasně, už je pryč. Ale jestli něco nefunguje, tak to neobcházejte těmito způsoby, ale napište. Vyřešíme to.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka