z druhej strany, bolo niekolko vlakien, na ktore som si prial zareagovat, ci uz radou na otazku, alebo nejak inak. dozvedel som sa toto:
Omezená dostupnost poradny
Velmi se omlouváme za zdržení, ale počítačová síť, ze které se připojujete, ještě nebyla zařazena do seznamu důvěryhodných.
...blablabla ...
...blablabla ...
Moje IP adresa: ha1.prod.mfo
zijem v anglicku, takze sa pripajam z anglicka.
ok, wtf is 'ha1.prod.mfo?' to co je za ip adresa, resp. co to je ? google odpoved na ha1.prod.mfo:
- Kód: Vybrat vše
https://www.google.com/search?client=opera&q=ha1.prod.mfo&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest&gws_rd=ssl
toto som ozaj nepobral

dalej, na poradne som zaregistrovany. registracia prebehla este pred restrikciami na IP adresu. nick mam rovnaky ako tu, samozrejme. nemam potrebu vystupovat pod x identitami po nete.
az natolko som netuzil pripojit sa do vybranych vlakien, aby som hladal ceske proxy servery. zaraza ma len to, ze anarchiu, ktora tam vladne, niekto neriesi, ale uzivatela, ktory tam je (zaregistrovany) roky (a tu na fore tiez), kickne len kvoli tomu, ze ma inu IP adresu, ako je pozadovane. hlavne ze dementny dolph uraza vsetkych okolo. moze, pretoze ma adresu v pozadovanom rozsahu. a takisto nebudem vyplnat formular, pretoze provider mi obcas zmeni IP adresu, odhliadnuc od toho, ze adresa detekovana poradnou je uplne od veci

v podstate neocakavam zmenu, len som sa potreboval vyventilovat