Čtete časopis Computer?

Rady, náměty, připomínky...

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Jak často čtete časopis Computer?
Kupuji občas na stánku 15 %  15%  [ 15 ]
Kupuji pravidelně na stánku 15 %  15%  [ 15 ]
Mám jej předplacený 21 %  21%  [ 21 ]
Neznám výhody předplatitelů 2 %  2%  [ 2 ]
Nečtu 44 %  45%  [ 44 ]
Celkem hlasů : 97

Odeslat příspěvekod Richard Sláma 20. 4. 2005 12:31

Čtete Computer pravidelně? Přesvědčily vás výhody předplatitelů k tomu, abyste si jej předplatili? Napište nám, proč čtete časopis Computer. Pokud jej nečtete, jaký k tomu máte důvod? Co bychom mohli případně zlepšit, abyste si Computer rádi přečetli?
Naposledy upravil Richard Sláma dne 20. 4. 2005 12:40, celkově upraveno 1
šéfredaktor časopisu Jak na počítač
Richard Sláma
Junior

Odeslat příspěvekod ICEBOSS 20. 4. 2005 12:36

to hlasovani je nejak divne ne? Kdyz je otazka ctete Computer, tak bych ocekaval odpoved ne, nectu.

a proc? protoze mi staci na 100% inernet. Protoze posledni recenzi co jsem pred par lety cetl byla nejaka mys, a nebyly tam ani technicke udaje (dpi, snimky), ale zato se autor rozplyval jak krasne modre sviti...

abych jenom nekritizoval, tak spousty testu jsou dobrych... ZEJMENA GRAFIKY :) Obcas si ho nekde prectu, ale kupovat nemusim :)
Intel rulez everywhere and everytime!
Nepiste mi na ICQ a mejl, reste sve problemy tady, na foru!
ICEBOSS
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Richard Sláma 20. 4. 2005 12:43

Chybicka se vloudi. Uz je tam i ta posledni moznost.

Asi jste opravdu Computer cetl pred nekolika lety, obavam se, ze takto zjednodusene, jak to popisujete, Computer skutecne nikdy nevypadal.

Recenze a testy za posledni rok jsou myslim na bezkonkurencni urovni.
Richard Sláma
Junior

Odeslat příspěvekod ICEBOSS 20. 4. 2005 12:53

Mate pravdu, bylo to asi 2 roky z5. No... nektere testy tehdy v computeru vypadaly driv vselijak... Hihi... jinak jasne ze je to podano zjednodusene a vsechno se vyvyji a zlepsjue, ze... ale prece tu nebudem psat slohofky. to byl jen priklad.

Jak rikam, grafiky, desky i ostatni veci jsou ted v v computeru v pohode... ale... ale proc papir??? Ale je jen muj nazor :) Nekomu papirovy casaky vyhovuji...
ICEBOSS
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod touchwood 20. 4. 2005 12:58

[quote="Richard Sláma";Čtete Computer pravidelně? Přesvědčily vás výhody předplatitelů k tomu, abyste si jej předplatili? Napište nám, proč čtete časopis Computer. Pokud jej nečtete, jaký k tomu máte důvod? Co bychom mohli případně zlepšit, abyste si Computer rádi přečetli?C/quote]

1. čtrnáctideník, tj není tak out jako měsíčníky
2. čas od času je tam něco ke čtení (tj. 2 a více stránky souvislého textu :wink: ), ne jako jistá konkurence (PCW aj.), která pojímá časopis jako obrázkovou knížku pro analfabety (tj časopis typu kosmopopleta, apod)
3. čas od času dokonce překročíte Rubikon a uveřejníte "nepopulární" článek např. o MPEG4 (co si tak maně vybavuji) -- i když si myslím, že byste mohli ještě více přitlačit na pilu co se týká míry a hloubky informací.
4. testy hardwaru - sice nejsou zcela ideální, ale většinou jsou lepší než u konkurence (i když výjimky se najdou, např. jeden starší test DVD paliček byl hodně amatérský), přesto by se dalo mnohé zlepšit. Myslím, že tyto testy jsou dlouhodobě to nejcennější, co se v Computeru dá najít.
5. Výhoda předplatného je IMHO snad jen jedna - jistota, že se člověk o nákup časopisu nemusí celý rok starat :lol: . Nejsem úchylák na sběr CD/DVD :D , vše se dá najít na netu
touchwood
Junior

Odeslat příspěvekod ten_z_vlaku 20. 4. 2005 13:00

Computer jsem objevil v roce 2000 a nechal si poslat zdarma číslo. Kupoval jsem ho pravidelně do roku 2003. Lákaly mě především CD s plnými verzemi programů (překladové slovníky, zákony, linux, ...). V roce 2004 jsem si jej předplatil. Na základě recenzí jsem si koupil mnody i nějaký software. Ale když jsem se připojil k internetu ztratil pro mě cenu. Vše jsem si stáhl mnohem dříve, o některých věcech jsem už dávno věděl. Přestali jste vydávat ostré CD. A navíc se zpožděním si jej přečtu v PDF. Už nemám důvod ho kupovat.
ten_z_vlaku
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Krystof 20. 4. 2005 13:15

2 roky jsem ho kupoval(do konce roku 2004). Podle mě je to dost dobrý časák. Ale můj zájem se přesunul spíše k linuxu. Takže jsem začal kupovat Linux+.
Krystof
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod M@C 20. 4. 2005 13:39

Nekolik let jsem ho kupoval, rok mel predplaceny. Od doby co mam doma nonstop net, tak pro me taky ztratil vyznam. Budto si ho prectu se spozdenim v pdf, nebo si pozadovane informace a clanky najdu nekde jinde. Jinak drive na me pusobil spis vice jako casopis pro lamy, v poslednim roce co jsem ho kupoval se zacal podle me zlepsovat. Casopis to je docela dobry, ale pro me uz trosku zbytecny.
Volvo S80 3.2 A/T AWD 179 kW '11
Volvo V70 3.2 A/T 175kW '09
M@C
Junior

Odeslat příspěvekod Richard Sláma 20. 4. 2005 14:47

4. testy hardwaru - sice nejsou zcela ideální, ale většinou jsou lepší než u konkurence (i když výjimky se najdou, např. jeden starší test DVD paliček byl hodně amatérský), ... a/quote]

Poslední test DVD vypalovaček jsme měli v čísle 2/05 a ten byl ve srovnání s ostatními testy v rámci ČR vůbec naprosto bezkonkurenční.

kquote]Výhoda předplatného je IMHO snad jen jedna ... ./quote]

Těch výhod je samozřejmě víc než jen to, že se nemusíte starat o nákup na stánku. Jednak je Computer podstatně levnější, přijde vám o den dřív, než je oficiálně na stánku, dostanete jednou ročně dárkovou publikaci (tentokrát to bude kniha o vypalování), máte slevu na nákup v internetovém obchodě Cybex, poukázky na nákup v internetovém obchodě Vltava ad.
Naposledy upravil Richard Sláma dne 20. 4. 2005 15:26, celkově upraveno 1
Richard Sláma
Junior

Odeslat příspěvekod wolfstone 20. 4. 2005 15:10

žádná tato výhoda mne neslovuje.
Ale pro začátečníky dobrý časopis, mne stačí si přečíst PDF verzi se spožděním
wolfstone
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 3lemen7 20. 4. 2005 15:23

delsi dobu sem ho kupoval, pak me odradil styl psani clanku, ktery byl podle me urceny spise zacatecnikum v oblasti IT
3lemen7
Junior

Odeslat příspěvekod adams 20. 4. 2005 15:38

Válí se mi doma asi čtyři ročníky, tak před dvěma lety jsem jej přestal kupovat. Od té doby, co jsem na ADSL pro mě prakticky jakékoliv tištěné periodikum z oblasti SW i HW nemá smysl - většinou jdu stejně po informacích, které se vzhledem k rozsahu recenzí v článku nedozvím. Co ještě má význam jsou srovnávací recenze, ale zas - často se stane, že v nich nenajdu železo, na které mám zálusk.

Další důvod, proč jsem jej kupoval byla CD příloha. IMHO se vzrůstající penetrací broadbandu taky pomalu pozbývá smyslu (nevím, jestli se od té doby nějak změnila struktura CD - každopádně stáhnout patnáctimegový shareware nebo freeware už není problém jako kdysi, navíc vetšinou v aktuálnější verzi, než je na CD možno umístit). Něco jiného je to u DVD ke Score či Levelu - stáhnout dvě, tři třísetmegová dema měsíčně je pro spoustu lidí díky datovým limitům pořád nemyslitelné.
-
adams
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Petr II. 20. 4. 2005 15:46

Kupoval jsem ho skoro od jeho začátků a pár ročníků se mi válí do dneška na půdě. Už asi dva roky časopis nekupuji. Nic v něm totiž podle mého názoru není tak objevného, aby se vyplatilo kupování časopisu podobného tomu plátku "Počítač pro každého", nebo jak se to jmenuje. Na Vašich CD a DVD se opakují stále stejné programy, takže ani to už není důvodem ke koupi. Z internetu si totiž stáhnu co chci a kdy chci nebo kdy to právě potřebuji a nemusím čekat až se to objeví na Vašich DVD.
Když vám dojdou argumenty, můžete ještě začít nadávat.

Hubbard
Petr II.
Junior

Odeslat příspěvekod Richard Sláma 20. 4. 2005 15:57

Škoda, že jste neviděl některá z našich DVD, která obsahují právě ona 200-300MB dema nejnovějších her :wink:
Richard Sláma
Junior

Odeslat příspěvekod ICEBOSS 20. 4. 2005 16:00

[quote="Richard Sláma";Škoda, že jste neviděl některá z našich DVD, která obsahují právě ona 200-300MB dema nejnovějších her :wink:-/quote]
dema... ehm :oops: priznejme si, ze dost lidi si dema vubec neisatanuje...

ale musim se computeru zastat... je rozhodne lepsi, jak pocitac pro kazdeho...
ICEBOSS
VIP uživatel

Další stránka