volné rozšiřování starých čísel COMPUTERu v .pdf

Rady, náměty, připomínky...

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod jojaveja 8. 7. 2006 21:56

Hoj,
mohla by někomu vadit bezplatná distribuce Computeru?
trochu jsme to naťukli tady:
http://forum.zive.cz/viewtopic.php?t=32908&highlight=
Neoficiálně lze cokoliv, ale nevím, jak by bylo přijato vyvěšení URL ke stažení Computerů třeba ze zmiňovaného Rapidshare.de
jojaveja
Junior

Odeslat příspěvekod FaZZy 8. 7. 2006 22:06

mě by nevadila já bych to spíš přivítal ale nevím jak to bude vadit ostatním :mrgreen: :mrgreen:
Static X, Hypocrisy, In Flames, SoulFly, Sepultura,Dark Tranquility,.. 4ever :twisted:
OC: Athlon 3000+ 1,8GHz@2,8GHz
A? učiníš co chceš, stejně toho budeš litovat.
Max Cavalera je metalový Bob Marley
FaZZy
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jojaveja 8. 7. 2006 22:09

Halóóóó je tu někdo komu by to vadilo?
:D:D:D
Gigabyte GA-P35 DS4, Intel C2D E8200, Arctic Cooling Freezer 7 Pro, A-DATA 2x2GB DDR2 800, GigaByte GF 8800 GT 521 DDR3, 2x WD 320 AAKS, DVD RW LiteOn DH20A4P, case THERMALTAKE Matrix černá, zdroj Corsair HX520, Logitech LX710
jojaveja
Junior

Odeslat příspěvekod Tučňák 8. 7. 2006 22:38

Mě by to taky nevadilo, nevidím důvod, třeba bych si taky něco přečetl. No myslím, že spíš záleží na moderátorech - jestli jim to vadí nebo ne..Ale já nevidím důvod :wink:
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
Tučňák
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod malcolmX 8. 7. 2006 22:56

To je takovy problem podivat se do tisteneho vydani?
malcolmX
Junior

Odeslat příspěvekod Kyosuke 8. 7. 2006 23:00

[quote="Tučňák"oMě by to taky nevadilo, nevidím důvod, třeba bych si taky něco přečetl. No myslím, že spíš záleží na moderátorech - jestli jim to vadí nebo ne..Ale já nevidím důvod :wink: /quote]

...nebo stačí koupit si lednový číslo a získat tak legálně všechna čísla za předchozí rok, že jo. :-)
Kyosuke
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 8. 7. 2006 23:32

Nedělejte to prosím, vadilo by to vydavateli. Přístup k archivu PDF mají předplatitelé časopisu, je to jeden z bonusů, který za své předplatné dostávají.

Odkaz na stažení vám proto smažeme a nebudeme vás za to mít rádi.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Tučňák 9. 7. 2006 22:32

malcolmX píše:To je takovy problem podivat se do tisteneho vydani?

No to je pokud to tišněné vydání nemáš :P

quote="Kyosuke"]...nebo stačí koupit si lednový číslo a získat tak legálně všechna čísla za předchozí rok, že jo.
/quote]
to je pravda, já měl Computer předplacený 4 roky, takže těch čísel v pdf mám hafo, akorát poslední rok už nemám...

The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
Tučňák
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jojaveja 9. 7. 2006 22:58

chápu, že vydavateli by více vyhovovalo, kdyby si každý zájemce o informaci koupil výtisk časopisu, na jehož informace má (asi) copyright. To může být problém u starších čísel (krom zaslání vydavatelem). Chce-li někdo informaci, kterou znám z časopisu, je mi hloupé ji přepisovat ručně, když pár kliky ji můžu (nezištně) přeposlat. Pak by se ad absurdum fórum zvrhlo na odpovědi typu: najdeš to v Computer 5/06. 11/05 a 21/03, tak si ho kup :D :D U starších čísel je nelogické lpění na zachování informací (i v el. podobě), tím spíš že se nejedná o třeba vědeckou publikaci, ale o čtrnáctideník, kde (krom testů) většinu informací autoři stejně přejímají odjinud?
Gigabyte GA-P35 DS4, Intel C2D E8200, Arctic Cooling Freezer 7 Pro, A-DATA 2x2GB DDR2 800, GigaByte GF 8800 GT 521 DDR3, 2x WD 320 AAKS, DVD RW LiteOn DH20A4P, case THERMALTAKE Matrix černá, zdroj Corsair HX520, Logitech LX710
jojaveja
Junior

Odeslat příspěvekod jojaveja 9. 7. 2006 23:05

Marek L. píše:Přístup k archivu PDF mají předplatitelé časopisu, je to jeden z bonusů, který za své předplatné dostávají. d/quote]

Jsem předplatitelem Computeru dva roky. Jediné využití PDFek jsem uplatnil pouze u jejich přeposílání těm, kteří mě o to požádali. Proto ho kupuji v tištěné podobě, archiv PDF má dle mého názoru pro ty, co papírový výtisk nemají... nebo skladují pohodlněji CD/DVD vůči "objemnému" výtisku. Osobně skladuji CD/DVD max rok stará, vzhledem k vývoji IT delší doba nemá smysl
jojaveja
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 10. 7. 2006 00:09

PDF s časopisem lze přirovnat k softwaru. I ten můžete nezištně poslat - ale porušujete tím licenci.

Tady to naštěstí není tak hrozné a nikomu nebude vadit, když individuálně pošlete pár pédéefek. Situace, kdy by je někdo vystavil na Rapidshare, je ale už za touto hranicí, to je už porušení autorských práv.

Nemohu to teď nikde najít, ale tuším, že zhruba za sto korun lze koupit přístup do PDF archivu všech našich časopisů. To ale bez záruky, možná to ještě není funkční.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod X__ 10. 7. 2006 00:19

Na P2P toho je, škoda mluvit ...
年度新入社員入社式、社長あいさつの概要を掲載しました。
X__
Dočasný BAN

Odeslat příspěvekod r34ktor 11. 7. 2006 10:45

Marek L. píše:Nemohu to teď nikde najít, ale tuším, že zhruba za sto korun lze koupit přístup do PDF archivu všech našich časopisů. To ale bez záruky, možná to ještě není funkční.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Z@chi 11. 7. 2006 10:57

Ja myslim ze by to nevadilo. stejne se stare cisla davaji na CD k computeru - teda alespon to tak bylo za dob co jsem mel jeste computer rad a kupoval si jej.
Jinak - tet jsem zkusel hledat a nasel jsem toho hromadu uz na rapidshare. takze si myslim ze je uplnez zbytecne je sem davat.
kdo chce, tak si je najde sam.
Z@chi
Junior

Odeslat příspěvekod N3RF 11. 7. 2006 11:17

To bych se asi taky nechal zlomit. Pokud to nebude omezene kratkym casem, nemoznosti stahovani, poctem pristupu apod. Dalsi info by nebylo? Pekne prosim smutne koukam :P
N3RF
Junior

Další stránka