Fotky Google

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod kinstv2 20. 9. 2024 06:43

Zdravím všechny,

řeším menší problém s datumem u fotek google. Když stahuji fotky do počítače, vždy vidím datum u fotky ten den, kdy to stahuji a kdy to ukládám do PC, dříve jsem viděl datum vytvoření fotky a pomahalo mi to k archivaci fotek. Poradí mi prosím někdo, jak to nastavit tak, abych při stažení fotek měl datum pořízení fotky? Děkuji
kinstv2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kinstv2 21. 9. 2024 14:41

Nikdo nic?
kinstv2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zivan 21. 9. 2024 20:10

Třeba IrfanView a přejmenování fotek s využitím data z exifu?
zivan
Junior

Odeslat příspěvekod kinstv2 22. 9. 2024 14:36

Zkusím, škoda, že to nejde nastavit nějak ve fotkách google.
kinstv2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zivan 23. 9. 2024 07:51

Mozna jde, ale nevim jak. Nedavno jsem ale potreboval seradit v PC fotky z vice zdroju a moznost pres Irfan fungovala.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Junior

Odeslat příspěvekod romaineimpala 30. 10. 2024 03:52

Ahoj! Rád ti pomohu. Když stáhneš fotky do počítače, můžeš si nastavit, aby se ukládaly s původním datem. Zde je několik kroků, jak to můžeš udělat:

Google Photos: Otevři aplikaci Google Photos a vyberte fotku, kterou chceš upravit.

Zobrazení EXIF dat: Přejdi na metadata fotky. To můžeš udělat tak, že přejdeš do nastavení a zvolíš možnost zobrazení EXIF dat.

Upravte datum: Upravte datum a čas fotky podle původního pořízení. Uložte změny.

retro bowl online
romaineimpala
Kolemjdoucí