Pouzivate diakritiku?

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Abox 23. 12. 2007 08:52

Nikdy a nikde.
Neni nad to, lustit nektere emaily, co ze to vlastne ma misto tech ctverecku vlastne byt.
Pokud uz opravdu potrebuji, napisu to treba v notepadu a ten dam jako prilohu.

A to nemluvim o kombinaci cestina DOS x Windows.
Diakritika v nazvech souboru a pod. to je des!
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Worm 23. 12. 2007 20:08

Diakritiku používám prakticky všude, snad mimo SMS. :)

1. Jsem Čech, ne Cech.
2. Dneska už to technicky problém není. Snad kdybych seděl u stroje s cizojazyčnou klávesnicí...
3. Text s diakritikou se lépe čte.

Je sice hezké, že si část lidí usnadňuje práci a píše bez háčků a čárek, ale zase tak ztěžují čtení textu (to mi vadí spíš u delších textů).

Vůbec nejlepší jsou příspěvky v diskuzích bez interpunkce, dikaritiky, velkých písmen na začátku vět a odstavců (hrubky ani nezmiňuji). :x :x
Worm
Junior

Odeslat příspěvekod BlackII 23. 12. 2007 20:16

Jak kdy a jak kde a je mi to v podstatě jedno - bez diakritiky píšu jen o něco málo pomaleji než s. Pokud vím že to po mě bude číst víc lidí, používám diakritiku - e-maily, tohle fórum atd. V sms ne (kvůli zkracování sms - neduh Symbianu S60..) a např. při běžné konverzaci se známými přes icq apod.
MB: Asus Rampage II Extreme, CPU: Core i7 920@4,2Ghz rev. D0 (+TR 120 Extreme BE + 2x Noctua), 3x2GB OCZ 1866Mhz CL8, GTX260 (ano, čekám na nové GF), Asus Xonar DX PCIe, SSD 64GB (system), WD Caviar Black 1TB, CoolerMaster HAF 922, Corsair 850W
BlackII
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod luskys 27. 12. 2007 12:44

já nevim já to mám nějak automaticky někdy píšu někdy ne ale spíš píšu a na rychlost jako s nebo bez to u mně vliv nemá a navíc já to musim umět když máme to i jako předmět ve škole :-!
Notebook: Lenovo IdeaPad Y570
Mobile: Sony Xperia J
luskys
Junior

Předchozí stránka