Nákupy v USA

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod powerball 23. 4. 2008 20:18

jenom ted je treba pocitat s tim ze to asi bude dyl trvat nez to co si objednate dojde - na poste to prej nak nestihaj protoze si veci z usa objednava hodne lidi a docela tomu i verim protoze na knizku z ebaye cekam uz pres dva tydny a jindy je do tydne doma...
seek discomfort
powerball
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JozefV 24. 4. 2008 08:44

Hm, a jak to je mozne?
Cez koho to objednavas?

Aspon tomu nejak nechapem, ved to dojde na colnicu alebo postu a poslu ti papierik ze nieco doslo, zatial co to uschovaju, to ich tak strasne zdrzi? :D

Mozno niekto tu knizku na poste cita :mrgreen:
JozefV
Junior

Odeslat příspěvekod sir_joseph 27. 4. 2008 12:23

proč to tam mají ty svině americký tak levné a my evropa tak drahéé..? :-\ :-\
sir_joseph
Junior

Odeslat příspěvekod dadasfx 27. 4. 2008 12:44

sir_joseph píše:proč to tam mají ty svině americký tak levné a my evropa tak drahéé..? :-\ :-\

Protoze Evropa ma na vsem narvane dane jako prase. Dusledek socialni spolecnosti. Potom je v USA neskutecna konkurence. Ne ze by v Evrope nebyla, ale zdejsi obchodnici udelaji kartel a cenu si dohodnou. Napr. mobilni operatori. Proc by meli slevnovat kdyz vedi ze na 10mil obyvatel je v cesku 12mil aktivnich SIM karet a vedi tak ze moc novych zakazniku uz neprijde. Ale to je jen takovej priklad. Zkuste si projit tento web a pak hlavne jejich forum, kde najdete takove ceny o kterych se vam ani nezda. Tito SLICK lidi v USA to maji jako "sport" nakupovat co nejlevneji nebo jeste lepe zadarmo nebo nejlepe za nakup jeste dostat prachy tvz. money maker. To forum je toho plne a kazdou minutou se tam obevuji nove a nove deal's
„Nevím, čím se bude bojovat ve třetí světové válce, ale ve čtvrté to budou klacky a kameny.“ 'Albert Einstein™'

Každý by chtěl do nebe, ale nikomu se nechce zemřít.
dadasfx
Junior

Odeslat příspěvekod JozefV 27. 4. 2008 16:54

jop, take maju usaci, sice neviem ako to ich ekonomika moze vydrzat, alebo ako tolko mozu z reklamy vytazit, ci ako to vlastne funguje, ale par kamosov si tako, dost, dobre zije :mrgreen:
ale zas nemaju to tam ako v raji, ale ceny maju skvele...
JozefV
Junior

Odeslat příspěvekod Pooldecak 28. 4. 2008 16:17

Nevie mi niekto povedat aka je tarifa cla a DPH pre digitalne zrkadlovky a objektivy z USA do Ciech? Chcem totizto poslat fotak sestre, co byva v Cechach a aby nebola prekvapena ciastkou co jej vyrube colnica. Aka je vlastne tarifa DPH v CR?
Pooldecak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JozefV 28. 4. 2008 16:33

DPH je aspon na SR 19%, tak isto ako v obchode, a ten sazobnik je tu >
http://www.economy.gov.sk/files/ObchPol ... zobnik.pdf
(ma to 4MB)
Fotograficke pristroje
So zameraním cez objektív [jednooké zrkadlovky (SLR)] na zvitkové filmy so šírkou
nepresahujúcou 35 mm maju clo 4.2% / ale neviem ci to je presne to co hladas, ten sazobnik je pre cele EU jednotne, tak by to tam mohlo byt :)
JozefV
Junior

Odeslat příspěvekod SKK1903 5. 5. 2008 20:52

zdarec... já si objednal mobila (BenQ M7) přes eBay.com od tejpka z Taiwanu přes EMS (Expres Mail Service) a podle sledování zásilky (na cpost.cz) se to zdržuje na celnim odbavení (vyměňovací pošta 22000, Praha Košíře)... nevíte jak dlouho se to u těch celníků zdrží? a taky nevíte jestli budu platit nějaký poplatky navíc? (CLO apod.)
SKK1903
Junior

Odeslat příspěvekod frantalop 6. 5. 2008 14:28

SKK neni to ten velkej motorkář? asi clo bude :/
frantalop
Junior

Odeslat příspěvekod SKK1903 6. 5. 2008 15:11

to je možný ale SKK1903 je velkej fanda kladenskýho fotbalu :-P :-D sry OT...

jj, dneska jsem si to vyzvednul, objednal jsem si z toho Taiwanu founa BenQ M7 a platil jsem 549 KČ za clo
SKK1903
Junior

Odeslat příspěvekod frantalop 6. 5. 2008 15:50

můžeš dát více info ? na kolik to celkem vyšlo za jak dlouho ti to přišlo :D atd... díky..

a seš to ty ? s tim YBR nebo si tě s někym pletu
frantalop
Junior

Odeslat příspěvekod SKK1903 6. 5. 2008 16:08

mobil stál 255 USD + 39 USD poštovné + 5 USD za službu zprostředkovateli za platbu přes PayPal (zasilkovasluzba.com) + 7 USD za převedení měny = 306 USD... a při kurzu v ten den to bylo 16.36 KČ takže jsem platil něco přes 5 000 KČ... mobil mi přišel ode dne placení přesně za týden ;) doprava trvala 4 dny vč. sobota - den odeslání z Taiwanu, neděle - přílet do Prahy, pondělí - celní kontrola, úterý - den dodání na dodací poštu v Kladně ;) + cena za clo byla 549 KČ, takže celkově všechno komplet 5549 KČ ;)
SKK1903
Junior

Odeslat příspěvekod JozefV 6. 5. 2008 17:19

a co stoji taky mobil v CR? :)
JozefV
Junior

Odeslat příspěvekod SKK1903 6. 5. 2008 17:28

tenhle mobil se v ČR a ani jinde v Evropě neprodává,bohužel :(
jinak mobily na našem trhu na úrovni tohodle mobilu se prodávají tak za 6000-7000 KČ

..už trochu OT O:-)
SKK1903
Junior

Odeslat příspěvekod Pooldecak 9. 5. 2008 01:42

SKK1903 píše:mobil stál 255 USD + 39 USD poštovné + 5 USD za službu zprostředkovateli za platbu přes PayPal (zasilkovasluzba.com) + 7 USD za převedení měny = 306 USD... a při kurzu v ten den to bylo 16.36 KČ takže jsem platil něco přes 5 000 KČ... mobil mi přišel ode dne placení přesně za týden ;) doprava trvala 4 dny vč. sobota - den odeslání z Taiwanu, neděle - přílet do Prahy, pondělí - celní kontrola, úterý - den dodání na dodací poštu v Kladně ;) + cena za clo byla 549 KČ, takže celkově všechno komplet 5549 KČ ;)

Aku cenu uviedol ten predajca z Taiwanu na colnu deklaraciu? Nejak sa mi to nezda, lebo len za DPH by si mal platit 950 Kc....
Pooldecak
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka