Nákupy v USA

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod SKK1903 9. 5. 2008 07:46

za clo (celní prohlídku) ten prodejce neuváděl žádnou... jen 255+39,nic víc.
a DPH bych platil pouze tehdy, kdyby ten prodejce uvedl zboží jako elektroniku, což evidentně neudělal, když jsem neplatil DPH.

BTW. abych řekl pravdu, tak mě to ani moc netrápí, že jsem neplatil DPH ;) :D
SKK1903
Junior

Odeslat příspěvekod JozefV 9. 5. 2008 20:59

no mozno tam maju organicke mobily v taiwane
JozefV
Junior

Odeslat příspěvekod grizun 13. 5. 2008 09:59

zdarec vsem,
chtel sem koupit baterku do svyho nb z ebay (konkretne z ebay.co.uk), tak sem se zaregistroval,ale pak prisel problem pri vyplnovani dat. kdyz jsem zadaval cislo me kreditky(visa electron student),tak me to nechteli vzit,psalo me to neco v tom smyslu,ze to cislo nemohou verifikovat...nikdy sem nic pres net z ciziny neobjednaval,tak nevim,co s tim. kdosi tady psal,ze pres ebay platil jakymsi paypal,tak jestli by me to mohl nekdo vysvetlit,jak to funguje to placeni....docela rad bych tomu prisel na kloub,pac cenove se to v mem pripade neuveritelne vyplati!!
dikas za rady
NB:Dell Inspiron 6400 T2300, DDR2 2GB, Samsung 80GB HD, ATI X1300; domaPC:AMD Athlon XP 2000, GeForce4 440 MX SE, 80+10GB HD, 256MB DDR, 17" CRT, tv tuner Leadtek WinFast TV2000XP Expert, Genius SW-5.1 Home Theater
grizun
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 13. 5. 2008 10:50

grizun:
Visa Electron nie je kreditna karta, je to debetna.

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod grizun 13. 5. 2008 11:26

no to ja vim,ze neni kreditni ale platebni,ale nevedel sem,ze s tim nemuzu platit pres net...se v tom jaksi moc nevyznam...
jak se teda plati pres paypal?musim k tomu mit nejakou special kartu nebo jak teda?
NB:Dell Inspiron 6400 T2300, DDR2 2GB, Samsung 80GB HD, ATI X1300; domaPC:AMD Athlon XP 2000, GeForce4 440 MX SE, 80+10GB HD, 256MB DDR, 17" CRT, tv tuner Leadtek WinFast TV2000XP Expert, Genius SW-5.1 Home Theater
grizun
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 13. 5. 2008 15:19

Pro platby pres internet musis mit embussovanou kartu za kterou se plati (jednoduchy trik - ma velice vyrazne vystouple pismo). Informuj se u sve banky. Na vydani si ale pockas, bankam to trva tak mesic, cili baterku budes moct objednavat nejdriv za mesic + pocitej nejaky ten den nez provedes uspesnou aktivaci paypal.

pred nedavnem jsem to resil, tak kdyztak ICQ ,) musim priznat ze to neni moc user friendly :)
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod RostaD 13. 5. 2008 15:43

Mne embuss karta u GE nestala nic,ale je pravdou ze vydani chvilku trvalo ... cca 14 dni ...
-GA-EP45-UD3R + Intel C2D E6400 2,13@3,2GHz-4GB DDR II/PC800 A-Data Extreme-MSI NX8800GTS-T2D512E-OC-2x250GB SATA II-Audigy 2 Platinum-Chieftec Big Tower + Fortron Epsilon 80+ 600W-LCD Samsung SM275T-Logitech G11+MX Revolution
RostaD
Junior

Odeslat příspěvekod grizun 13. 5. 2008 15:56

diky hosi za rady, zas sem o neco chytrejsi...
to Gruppe: ty jsi tak na kazdym foru,jak to delas chlape? ;-)
grizun
Junior

Odeslat příspěvekod JozefV 20. 5. 2008 19:37

Inac, neviem nedalo by sa to obist tak, ze nakupit si GIFT CERTs cez tu VISA Electron a potom pouzit na zbozi?
JozefV
Junior

Odeslat příspěvekod Pitrsonek 12. 6. 2008 17:12

Také mě to už zajímalo jak si nechat poslat notebook do ČR z USA a kolik mě to bude stát. Narazil jsem tady na článek o clu: http://www.dovoz-z-usa.cz/jake-clo-je-uvaleno-na-zbozi-z-usa-a-jinych-zemi/ a http://www.dovoz-z-usa.cz/clo-z-usa-a-dph/ a ještě poštovné: http://www.dovoz-z-usa.cz/postovne-z-usa/

Přemýšlím, že si koupím notebook Dell ten nabízí mezinárodní záruku. Potom ještě chci nakoupit nějaké sportovní oblečení. U notebooku není žádné clo, ale přemýšlím jak neplatit daň 19%. Ještě je prej fígl, že si to necháš poslat jako opravu.
Pitrsonek
Junior

Odeslat příspěvekod xixo 12. 6. 2008 18:24

Gruppe píše:Pro platby pres internet musis mit embussovanou kartu za kterou se plati

Záleží na bance - s Electronem vydaným ČSOB (tj. ČSOB + Poštovka) se pokud vím dá platit i přes internet.
xixo
Junior

Odeslat příspěvekod mojmax 12. 6. 2008 18:51

Není pravda, že musí být embosovaná karta, mám kartu od mBank zadarmo, která není embosovaná a pohodlně s ní platím přes internet - vše bez poplatků :)
mojmax
Junior

Odeslat příspěvekod TheTOM_SK 12. 6. 2008 20:42

A z akych stranok sa da objednavat? Co som pozeral ja, tak bud nedorucuju do SR alebo nesmu dorucovat elektroniku a filmy. Filmy by som bral, pouzivane maju uz od 1$ za kus, co staci na zalohu na HDD.
TheTOM_SK
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Gruppe 12. 6. 2008 20:47

,,Není pravda, že musí být embosovaná karta,, spise zalezi na karte ,)

ano, spousta bank vydava i tzv. elektronicke - internetove karty - coz jsou virtualni karty kterymi lze take platit :)

xixo: ,,se pokud vím,, ano, pokud vis. Ja zase chci upozornit na to, ze spoustu karet vam v zahranici take neuznaji. Od toho embussovane karty.

mojmax:
,,která není embosovaná a pohodlně s ní platím přes internet,, jak vis ze neni? Pokud s ni platis bezne v zahr. eshopech, je to jen plus ze ti ji uznaji (je otazka kde uznaji a kde neuznaji) , ovsem rozhodne bych to sem nedaval jako radu.

,,vše bez poplatků,, jde videt ze mas vazne prehled.

1. to jestli platite nebo ne zalezi na karte, nektere spolecnosti primo v podminkach v bankach uvadeji ze za platbu jejich kartama se neplati (cili nejedna se o zadny bonus bank), jine je zpoplatnuji

2.platby kartou jsou nekdy zpoplatneny samotnym shopem (proste platba prevodem ci v hotovosti je pro ne mene nakladna)

3.to zda-li za embussovanou kartu zaplatite nebo ne, zalezi na bance. Ja mam napr. u eBanky nejvyssi klientske zvyhodneni, cili za takovouto kartu neplatim. Kdybych mel bezny ucet, bude me stat vedeni embussovane plat. karty 500,-Kc rocne (ted nevim jestli vedeni nebo vydani, nicmene plati byste neco platili)

4. v neposledni rade je nutne pocitat s tim, ze pokud platite pres paypal, je tato sluzba placena

Cili rict, ze je neco ,,zadarmo,, je hodne zavadejici a hlavne u nas v cechach, dnes od banky zadarmo nedostanete ani facku :)

plodna diskuse je napr zde: http://forum.fotografovani.cz/read.php? ... 92,quote=1
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod OS 12. 6. 2008 22:58

Kupte to v ČR a máte to bez problémů. :D
OS
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka