Bolest očí při delším používání PC - máte taky? Řešení?

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Tučňák 7. 2. 2008 00:41

Poslední dobou je čím dál víc a víc projektů a práce, proto trávím u PC čím dál více času 8 - 12 hodin denně. Již nějaký čas mě celkem pobolívají, slzí a pálí oči a to už po pár hodinách práce. Kdysi se mi to samozřejmě občas stávalo taky, jenže člověk se vyspal a byl pokoj. Dneska už mi ani toto moc nepomáhá a to musím podotknout, že brýle zatím nenosím :D Vidím celkem dobře (zatím..)

Proto by mě zajímalo, zda máte někdo obdobné potíže a jak je řešíte..Trošku jsem hledal něco na netu, tak jsem zjistil, že většinou je to způsobeno tím, že při koukání do PC málo mrkáme a oko málo slzí, což má za následek spoustu další problému..Existují různé kapky do očí..Hodně se mluví o Visinu. Nyní dokonce existuje nějaká speciální varianta pro unavené a zarudlé oči. Máte s tím někdo zkušenost? Pomáhá to? Nerad bych používal něco co k ničemu nebude..

Nebo pokud máte nějaký jiný tip, sem s ním :wink:
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
Tučňák
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lukáš V. 7. 2. 2008 00:46

S tím mrkáním je to pravda. Taky musíš hodně pít. A snad nekoukáš 12 hodin do nějakého starého ošuňtělého 60Hz CRTéčka? To by si úplně zblbnul :)
Lukáš V.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod CeCo 7. 2. 2008 01:18

Oddych od kompu 3x castejsie nez si mal doteraz. Vsetko ostatne je len oddalovanie symptomov, ktore sa budu kopit az raz ...

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Tučňák 7. 2. 2008 01:21

to: Lukáš V. Ne CRTčko jsem vyhodil už dávno :) LCD jsem měl celkem brzo poté co přišlo na trh - už mám jiné :wink: no a k tomu notebook..

to Ceco:Oddych ten mě napadl taky a bude asi potřeba častější, i když prostě poslední dobou vůbec není čas.. :-/, ale jak se říká zdraví je přednější
Tučňák
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 7. 2. 2008 11:05

Hodně pít .... hodně větrat .... mít vedle počítače činky a čas od času je pozvedat .... trochu se rozproudí krev do celého těla :-)
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Junior

Odeslat příspěvekod Lukáš V. 7. 2. 2008 11:09

Při 12 hodinách sezení člověk větrá všemi tělními otvory :-D
Lukáš V.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kromec 7. 2. 2008 11:46

Nevim co mas za LCD a co mas za rozliseni, ale napr. u 17" LCD s nativnim rozlisenim 1280/1024 je hodne male pismo ve windows, coz muze tez namahat oci. Takze doporucuji zkusit zvetsit pismo.

Tez doporucuji navstivit ocniho lekare jestli nepotrebujes bryle nebo nemas slabe bryle. Cet jsem ze nekterym lidem ikdyz maji oci v poradku pomahaji bryle bezdioptrii s antireflexni upravou(nebo neco na ten zpusob)
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Slawall 7. 2. 2008 13:30

ty Visin kapky jsou dobre...a s tim mrkanim je to pravda, nejhorsi je to kdyz je kolem tma...mrknu jednou cca za 10 a to je bolest jako prase :)
Slawall
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tučňák 7. 2. 2008 13:44

LCD mám 20" wide s 1600 x 1050 a na notebooku 15" 1024 x 768..Větší písmo bych zkusit mohl - na PC.. O těch brýlích jsem neslyšel, ale je to zajímavé.. :idea:
Tučňák
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dadasfx 7. 2. 2008 14:14

No to je opravdu nejlepsi se ptat na smetisti :( Ja stim "zatim" potize nemam, ale presne to co tu popisujes ty mi kdysi rikal znamej. Nechtel k ocnimu lekari, protoze si porad rikal, ze vidi dobre. Nakonec kvuli slzeni, boleni oci a nakonec i hlavy sel k ocnimu kde mu nasel tkz. stigmatismus kdy ma jdou oko +dioptrie a druhe -dioptrie. To je nesmirne namahave nejen pro oci, ale i pro mozek, ktery musi tyto dva naprosto rozdilne obrazy spracovavat. Moj odhad je ze budes potrebovat bryle na cteni. urcite se nesnaz usetrit 30 korun za poplatek u ocniho. Oci mas jen jedny ;) tot ma rada.
„Nevím, čím se bude bojovat ve třetí světové válce, ale ve čtvrté to budou klacky a kameny.“ 'Albert Einstein™'

Každý by chtěl do nebe, ale nikomu se nechce zemřít.
dadasfx
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 7. 2. 2008 19:58

Tipuju taky ty brýle.

To, že ještě dokážeš zaostřit na monitor neznamená, že ty oči nemusíš namáhat na hranici možností a z toho může vyplývat únava.

Na únavu múže mít vliv taky příliš vysoký kontrast monitoru, odlesky, nevhodné (ostré, přímé) světlo nad hlavou nebo za monitorem...
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod glider 7. 2. 2008 21:38

mna bolela hlava pri prechode z CRT na LCD......
no ked som znizil jas zo 100% na 30 uz to bolo lepsie.........
kazdopadne skus kvapky napr. Visine
http://www.lekarna.cz/visine-unavene-citlive-oci-0-5ml/
.bad.decision.matters.

goes 24.5.2020 23:11
:D dnes jsi vitez

evlo 29.3.2021 13:26
Gliderovo doporučeni autowerks cajk
glider
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Slawall 7. 2. 2008 21:52

ted na sobe pozoruji, ze kdyz mam rozssvicene normalni svetlo ne jen lampu u pc tak je ot por oci lepsi...:) ale toto bohuze lnejde realizovat kdyz bracha spi...
Slawall
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod suk 8. 2. 2008 00:25

jo oci... diky pocitaci, nebo presneji CRT monitoru jsem uz skoro slepej (pomer toho jak jsem videl driv a jak vidim ted - porad v poradku, ale uz neprectu maly napisy na velkou vzdalenost... a bude to jeste horsi bych rekl)... 10 let u pocitace, "rekord" 36 hodin u kompu v kuse..
Pokud nesouhlasíte s mým názorem, popřemýšlejte sami nad sebou. Opravdu si myslíte, že já bych se mohl mýlit?
----
You are an inspiration for a birth control...
suk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dadasfx 8. 2. 2008 13:55

36 hodin?! wow to by sis myslim mel zmenit nick z suk na pošuk. :) bez urazky.
„Nevím, čím se bude bojovat ve třetí světové válce, ale ve čtvrté to budou klacky a kameny.“ 'Albert Einstein™'

Každý by chtěl do nebe, ale nikomu se nechce zemřít.
dadasfx
Junior

Další stránka