Bolest očí při delším používání PC - máte taky? Řešení?

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Tučňák 10. 2. 2008 12:58

No brýlím bych se opravdu nejraději vyhnul :D Sám si myslím, že vidím dobře, pouze mě trápí ta únava z monitoru...Pozoruju to např. i v obchodní centrech, kde jsou strašné ostré světla - přijde mi že svítí moc ostře :) Bolí mě z toho taky oči a nutí mě je to přivírat..

Co se týče kontrastu a nastavení monitoru mám raději spíš tmavší monitor než když nepříjemně září, tak ho mám i nastavený. a osvětlení, tak vedle PC mám takovou malou stolní lampičku to samé u nb, většinou ale ještě svítím "světlem" co osvětluje celý pokoj, takže světla je snad dost..Asi si koupím do začátku ty kapky :wink:
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
Tučňák
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mibo-cz 19. 2. 2008 17:27

Mam ted to same trochu to zklidnovali slunecni bryle u monitoru, ale ani z jedny z milionu kapek nepomohli, zkousel sem od nejdrazsich po doporucene z netu i od doktorky, ale jedno oko je furt po hodce u pocitace odepsane a jedine co pomaha jsou sic slabe bryle, ktere koriguji drobnou chybu (posledni radek pismen s tim okem prectu. ale puldioptrie z nej udela nadherne ostry) u praveho oka a doktorka i rikala ze by normalne na to ani bryle nepredepsala, ale at to zkusim u pocitace a opravdu to pomaha ted to ci zkusit tyden s brylema u kompu a pokud se to zlepsi zas je prestanu pouzivat, ale viditelne se musi to unavene oko zahojit a tyden vysadit komp nemuzu. Jinak pricinu muzu s klidem ric a byl to dve serie jednoho serialu v kuse i s titulkama a proste sem to cet i ve fazy kdy uz sem je skoro nevidel.
mibo-cz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tučňák 20. 2. 2008 10:31

to mibo-cz: Tak u mě to nebylo seriálem :D Ale opravdu pomáhá aspoň trošku si od toho počítače odpočinout..Zatím jsem teda u doktorky nebyl, kapky se chystám koupit od té doby co jsem založil tento thread a furt se k tomu nemůžu dokopat. Ale jakmile jsem si aspoň trošku každý den odpočinul od PC je to trošku lepší i když to pořád není 100%, ale jak říkáš týden bez PC si taky dovolit nemůžu.

Zatím tedy pomohlo aspoň 10 minutové přestávky, když už mě ty oči bolí celkem dost. No a místo 12 hodin denně u PC je nějakých 8 - 9 což taky pomohlo
Tučňák
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Blko 20. 2. 2008 11:15

Velmi dobre to poznam. Denne cumim do monitora cca 8 a viac hodin. Niekedy sa to da zniest, ale niekedy je to fakt zle.
Ked som hladal davnejsie nieco na nete, tak som narazil na "ocny strecing". Jednu dobu som aj tie cvicenia robil a zdalo sa mi, ze sa to zlepsilo. Ani nie, ze by som lepsie videl (okuliare nenosim, aj ked s 0.5 vidim super), ale neboleli ma oci a hlavne som nemal problem zaostrit do dialky. Vyskusajte pozriet:
http://www.celostnimedicina.cz/oci-=-cv ... vekost.htm
http://www.zdravie.sk/sz/forum/505/1/10 ... -zrak.html

Pripadne napiste, ci to pomohlo :-)
Blko
Junior

Odeslat příspěvekod Tučňák 20. 2. 2008 18:19

to blko: Něco podobného jsem už taky viděl, ale bylo tam toho rozhodně méně..Tady to je důkladněji popsané...Jinak mě ty oční cviky i pomohly, neříkám, že bych se zbavil bolesti, ale oči se příjemně uvolní..
Tučňák
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Blko 20. 2. 2008 18:54

Mna napriklad celkom boli pozerat sa sikmo hore/dole. Fakt citim, ze tie ocne svaly nie su v kondicii :D
Blko
Junior

Odeslat příspěvekod uberpr0 22. 2. 2008 15:49

treba viac pozerat za peknymi slecnami =)
Fotim: Oly E-PL1, telefonujem: Xiaomi Mi2 32GB / Nokia Lumia 620, Surfujem: Apple iPad Mini, Hram sa: i5-4570, 8GB RAM, GTX770, 23" DELL U2312HM, pozeram filmy na Samsung LE37C650.
uberpr0
Junior

Odeslat příspěvekod Anonymous 23. 2. 2008 17:36

Pročti toto.

http://forum.zive.cz/viewtopic.php?t=52275

A kdybys přehlédl, tak jeden odkaz z diskuze. http://www.systane.cz/consumer/Dry_Eye_Test.asp
Anonymous

Odeslat příspěvekod kennyNFS 23. 2. 2008 20:04

Blko píše:Mna napriklad celkom boli pozerat sa sikmo hore/dole. Fakt citim, ze tie ocne svaly nie su v kondicii :D

ty kokos a to aj ja :mrgreen: ....a hlavne ráno :mrgreen:
kennyNFS
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod LivArt 24. 2. 2008 02:47

Nejhorší pro oči je bílá na monitoru+tma okolo+malé písmo+jas monitoru na 100%.
LivArt
Junior

Odeslat příspěvekod SweineMan 2. 3. 2008 01:39

Nejhorší pro oči je bílá na monitoru+tma okolo+malé písmo+jas monitoru na 100%.a/quote]

S tímhle můžu jenom souhlasit.

Sám mám ještě CRT monitor, brýle nosím od školky a kolikrát mě bolely oči, že se to bylo fakt hrozný. U počítače OK, ale když jsem se dostal ven, tak změnou teploty nebo větrem mě dělsně pálily a slzely oči. Zkoušel jsem různý kombinace rozlišení, přestávek u PC a osvětlení. Sám u PC prosedím denně i víc jak 8 - 12 hodin. Divím se, že poslední dobou mi na očním doktorka nenachází zhoršení :mrgreen: . Jinak u mě je nejlepší používat rozlišení 1024x768 (málo :() s 85 Hz, jas a kontrast sníženej, nemusí to být ale drasticky. Jednou z 2 hodiny si udělat na 10 minut přestávku - nečumět pořád na obrazovku, i když to člověka třeba hodně láká. Na večer, když je tma si snížím o něco kontrast a dám k počítači lampičku a všechno je super. Od té doby, co používám tuhle kombinaci je všechno lepší, ale občas venku menší problémy cítím. Nejhorší situace je podle mě u nás na školních počítačích, kde je jas a kontrast na LCD skoro naplno a admin nám zakázal měnit veškerou konfiguraci PC :(
SweineMan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod btw 16. 3. 2008 01:32

Mě se osvědčilo hlavně snížit jas + kontrast asi na 1/3 a hlavně do toho pořád nehledět. Mám nastaveno vypínání monitoru po třech minutách, u kompu sedím celý den, ale dělám na něm s přestávkami, takže mě hodně pomáhá i to vypínání, navíc mě to nerozptyluje, netáhne oči a tak.
Употреблю ваш алкоголь, недорого.
btw
Junior

Předchozí stránka