Co je to log případně admin-log

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod DarkLady 16. 4. 2008 09:36

Jak tak pročítám části fóra Živě, nemohla jsem si nevšimnout, že se tu často vyskytují žádosti o jakýsi "výpis z logu" případně dokonce "admin-logu". A pak následuje dlouhá nudle nesmyslného (pro mě) textu zkopírovaného pro mě odněkud z neznáma.

A tak se chci zeptat: co to ten log (admin-log) je, k čemu je dobrý a jak ho vlastně získám??

Děkuji :-[

P.S.: Téma jsem umístila do Smetiště, protože mi nepřijde důležité, když se lama zeptá na něco "základního", co je u ostatních uživatelů považováno za samozřejmou záležitost
+ 23.6.2007
DarkLady
Junior

Odeslat příspěvekod Bibendum 16. 4. 2008 14:27

Pravděpodobně myslíš výpis z programu HijackThis, je to výpis spuštěných procesů v operačním systému, na základě toho se dá určit zda tam není spuštěný nějaký vir či jiný balast.
Kdyby architekti stavěli domy tak, jak programátoři dělají programy, dokázal by jediný datel zbořit celá města.
Bibendum
Junior

Odeslat příspěvekod Barkas 17. 4. 2008 18:54

Jak už zde Bib..... napsal, nejpravděpodobněj to bude z tohoto programu http://www.hijackthis.cz/

Jinak log je všeobecně záznam.
Do tohoto záznamu ukládají různé programy informace o svém běhu.

Např. Systémové logy ve win

Comsetup.log (C:\WINDOWS) – obsahuje informace o součásti Optional Component Manager a COM+

DirectX.log (C:\WINDOWS) – obsahuje informace o nainstalovaném rozhraní DirectX

Setupact.log (C:\WINDOWS) – tento soubor obsahuje posloupný seznam akcí při grafické části instalace OS, kopírování souborů na disk a změny v registru

Setupapi.log (C:\WINDOWS) – obsahuje informace, které systém zapisuje vždy, když se spustí soubor s příponou inf a vyskytnou se chyby

Setuperr.log (C:\WINDOWS) – obsahuje seznam chyb, které se vyskytly při instalaci a jejich důležitost (pokud je prázdný, žádná chyba se neobjevila)

WindowsUpdate.log (C:\WINDOWS) – obsahuje informace o stažení a instalaci záplat operačního systému

Netsetup.log (C:\WINDOWS\Debug) – obsahuje informace o členství PC v pracovní skupině nebo doméně

Setup.log (C:\WINDOWS\repair) – obsahuje informace o instalaci systému, která používá konzoly pro obnovení systému (Recovery Console)
Barkas
Mírně pokročilý