Anketa: Umřel harddisk, co dál?

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Právě vám umřel harddisk. V BIOSu se nehlásí. Co budete dělat?
Vytáhnete zálohy a nepřijdete o data za víc než 2 dny. Celá akce je otázkou max.2 hodin, náhradní disk máte u sebe. 8 %  21%  [ 8 ]
Koupíte(nebo i máte) disk, vytáhnete obraz disku ze zálohy a ztratíte data za max. 3 týdny. 5 %  13%  [ 5 ]
Nainstalujete operační systém znovu. Jen si vzpomenout co tam bylo a kde jsou instalačky. Žádná důležitá data tam stejně nebyla. (Např.heslo do IM,kontakty nebo e-maily) 13 %  35%  [ 13 ]
Nainstalujete operační systém znovu. Budete shánět identický disk a zkoušet přehodit elektroniku. Jsou tam všechny rodinné fotky a videa! Nebo firemní data... 4 %  10%  [ 4 ]
Nainstalujete operační systém znovu. Budete hledat firmu, která data zachrání. Jsou tam všechny rodinné fotky a videa! Nebo firemní data... 1 %  2%  [ 1 ]
To se mi nemůže stát. 6 %  16%  [ 6 ]
Celkem hlasů : 37

Odeslat příspěvekod suk 6. 8. 2008 18:42

kejki3 píše:a to se nehlásil ani v Biosu? To muselo být arciť velké snažení.

no, to se jednou taky nehlasil v BIOSu, ale to zase bylo radicem. Ale je pravda ze to jsem nejak prehlidnul, tak sorry. S tim jeste nemam asi zadnou zkusenost, vzdycky se dal nejak najit.
Pokud nesouhlasíte s mým názorem, popřemýšlejte sami nad sebou. Opravdu si myslíte, že já bych se mohl mýlit?
----
You are an inspiration for a birth control...
suk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mbing 6. 8. 2008 21:47

dadasfx píše:Nejak spatne se ten graf zobrazuje ve FF3
Obrázek
Mám FF 3.0.1 a je to v pořádku.
Nemám problémy s alkoholem, mám problémy bez něj.
mbing
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mývalice 6. 8. 2008 22:12

Aby všem bylo jasno a nepřibývalo zde OT:
nejednalo se o chybu prohlížeče - Miho už nesprávné zobrazení výsledků hlasování napravil.
Selhaly-li všechny pokusy, je načase si přečíst návod.
Mývalice
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod vizitix 7. 8. 2008 20:26

V Počítači mám dva hadry, 2x 500GB. Hudbu a fotky, prostě věci o které nechci přijít mám na obou dvouch hadrech kdyby jeden kixnul..
Unknown Pleasures
vizitix
Junior

Odeslat příspěvekod dadasfx 8. 8. 2008 15:09

dadasfx píše:mate pouzivat lepsi prohlizece :)

Nechces nam tu doufam nutit IE, kdyz ti Opera nebo FF nevoni. Jaky prohlizec mas ty?
„Nevím, čím se bude bojovat ve třetí světové válce, ale ve čtvrté to budou klacky a kameny.“ 'Albert Einstein™'

Každý by chtěl do nebe, ale nikomu se nechce zemřít.
dadasfx
Junior

Odeslat příspěvekod kejki3 8. 8. 2008 16:49

Dvě nepozornosti - Cituješ Devastora, těžko odporovat sám sobě.
A Mývalice upozornila na opravu, aby nepřibývalo OT.
K tématu: Těch pár co nemá na žádém disku důležitá data zřejmě chodí jen kecat na živě. :)
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ares952 23. 8. 2008 18:06

zalohuju cely root cca jednou za 14 dni a home s dokumenty jednou za tyden, pak uploadnu na sitovy externi disk v routeru a mam vystarano

sluzebni notebook zalohuju obden pres obed
Naděje je motorem duše
Ares952
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kejki3 23. 8. 2008 19:12

TheTOM_SK píše:Tiez si myslim, sanca ze sa to stane na domacom PC je zhruba 0,01%.

Pravděpodobnost smrti disku je mnohem vyšší http://www.cdr.cz/a/20639
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod DevAstor 14. 11. 2008 02:57

kejki3 píše:K tématu: Těch pár co nemá na žádém disku důležitá data zřejmě chodí jen kecat na živě. :)
zrovna malo jich neni, otazka ale je co jsou dulezita data

dadasfx píše:Jaky prohlizec mas ty?

viewtopic.php?f=925&t=936488&start=90
Toto je můj osobní názor.

(\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kejki3 14. 11. 2008 11:00

Důležitá jsou ta, o která nechci přijít. Vlastně jen 4 přiznali, že nemají zálohu a budou laborovat s nejistým výsledkem.

Těch 37% bude kupovat disk a znovu instalovat, ale v diskuzi se moc neprojevili.
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod DevAstor 14. 11. 2008 13:45

O vetsinu dat na hardisku nechci prijit, ale nepovazuji je moc za dulezite. :hm
Ad fotky: mam tu jen par a ty lepsi jsem stejne nahral na facebook.

Ja se teda priznam, ze jsem pro tuto moznost hlasoval.
Toto je můj osobní názor.

(\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Paul Saunders 21. 11. 2008 21:54

Matce která dělá účetní jednou umřel disk, všichni ji říkáme ať si ty zálohy ku*va dělá, a praxe? Otec sehnal stejný disk a přehodil elektroniku a naštěstí to fungovalo :P A zálohy pořád nemá. omg
Paul Saunders
Junior

Odeslat příspěvekod suk 21. 11. 2008 22:22

Paul Saunders píše:A zálohy pořád nemá. omg

kdyz to slo jednou dostat, pujde to i podruhy ne? (presne takhle premejsli, by se ty data dostat zpatky nepodarilo, se zalohovanim by zacla )
Pokud nesouhlasíte s mým názorem, popřemýšlejte sami nad sebou. Opravdu si myslíte, že já bych se mohl mýlit?
----
You are an inspiration for a birth control...
suk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fatman 22. 11. 2008 11:53

V PC mám 2 disky (po 320 GB), na jednom systém na druhém data + křížová záloha - na datovém je image systému a na systémovém záloha vybraných dat. K tomu externí 500 GB, na kterém je záloha všeho. Důležité věci (práce) ještě občas vysmahnu na DVD a zálohuju na svůj hosting a ty velmi důležité mám i na flashce.
Je pravda, že ten externí disk je připojen neustále, takže kdyby šlehlo do baráku, asi umře taky, ale zase se na něj dělají automatické zálohy.
"Věřím v reinkarnaci, jakožto nutnou likvidaci materialisace lidské idealisace, bez vyloučení sensace!"
(J. Váchal, Krvavý román)
fatman
Junior

Předchozí stránka