Průzkum notebooků

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Jakou značku notebooku vlastníte?
Acer 11 %  14%  [ 11 ]
Apple 2 %  2%  [ 2 ]
Asus 13 %  16%  [ 13 ]
Dell 10 %  12%  [ 10 ]
HP 15 %  19%  [ 15 ]
Lenovo 9 %  11%  [ 9 ]
MSI 1 %  1%  [ 1 ]
Sony 1 %  1%  [ 1 ]
Toshiba 10 %  12%  [ 10 ]
Fujitsu Siemens 5 %  6%  [ 5 ]
Celkem hlasů : 77

Odeslat příspěvekod paprikovy.lyoner 7. 12. 2008 13:00

tak v tom případě místo MSI,to je "skoro" stejný výrobek...
PC: i5 3450 & Freezer 13, Asus P8Z77-M, 8GB, SSD Kingston 60GB & WD Blue 1TB, CX430, GTX 650Ti @ Philips 227E4L

iPhone 5 16 GB & Klipsch Image S3
paprikovy.lyoner
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 7. 12. 2008 14:51

Chyba mi moznost "vlastnim viacej notebookov".

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod swarm 7. 12. 2008 15:05

Chybí mi možnost, že jde o úplně blbou anketu, která je v takové podobně k ničemu.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod DevAstor 7. 12. 2008 15:31

sak od ceho si tady moderator? muzes udelat lepsi, popripade tuto uprav ;)

CeCo: tak hlasuj pro ten co nejvic pouzivas
Toto je můj osobní názor.

(\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod CeCo 7. 12. 2008 18:14

Devastor:
Ja tie notasy pouzivam prave v pomere 10:10:20:10:20:10:5:2:3... Mam dat teda ten, co pouzivam 20% casu alebo ten druhy, ktory pouzivam tiez prave 20% casu?

swarm:
Moderatori taku moznost maju... Ma to taky symbol zamku.

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dockalacek 7. 12. 2008 18:29

Vždyť moderátory používající více notebooků nikdo hlasovat nenutí. A asi se shodnem na tom, že většina uživatelů vlastní (a používá) jen jeden stroj. Nemusí se vám to pozdávat a máte právo na svůj názor. Mně naopak taková anketa přišla zajímavá a pokud se vám nelíbí, hlasovat nemusíte..
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod DevAstor 7. 12. 2008 18:40

Upravil jsem anketu, teď jde zvolit více možností.

CeCo: Nechovej se prosím jako malý kluk. ;)
Toto je můj osobní názor.

(\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dockalacek 7. 12. 2008 18:46

díky, koukám, že normální a rozumný moderátor ještě existuje..
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod CeCo 7. 12. 2008 19:06

dockalacek:
Myslis tak rozumny, ze akceptuje pripomienku "maleho kluka", ktory upozornoval ze tam chyba viac moznosti?

Ale aby som ukazal ze som uz velky chlapec:
Otazka je nepresne formulovana (nevlastnim znacku, vlastnim vyrobok predavany pod znackou).
Odpovede nie su vycerpavajuce = nezahrnaju vsetky mozne hodnoty.
Navyse nie je jasne uvedene, ci dotycny moze hlasovat prave za jednu alebo viacero hodnot.
Chyba tam moznost "nevlastnim notebook" (ako jedna z onych moznych hodnot).
Pokial pouzivam firemny notebook, tak popravde musim odpovedat "nemam notebook" - taka moznost tam vsak nie je (vid vyssie). Clovek, ktory to nepochopi sice zaskrtne znacku, ale kedze nebol pravdepodobne ten kto rozhodoval o kupe pristroja, bude prieskum skresleny. Otazka by preto mala zniet "Notebook akej znacky prave pouzivate", "Notebook akej znacky pouzivate najcastejsie", "Notebook(y) akej znacky vlastnite" atd. podla toho, co tou otazkou chces sledovat.

C

//Devastor: Požádal jsem Tě ať se nechováš jak malý ;-) a přitom se tu zas jen hádáš o slovíčka a prkotiny. Mimochodem, že se dá hlasovat pro více možností, je napsáno pod anketou. A že může mít zdejší anketa jen 10 odpovědí jsem také upozornil.

//EDIT by swarm: Zamkl bych to, ale nechci to Devastatorovi kazit, když už se tu tak realizoval ;-). Btw jsem jedinný, kdo si všiml, že nejsi moderátor?
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dockalacek 8. 12. 2008 10:22

Tak já se tady k tomu taky vyjádřím. Milý Swarme, překvapuje mě, že chcete toto téma zamknout. Proč? Kvůli tomu, že je tady pod tím hádka, kterou jsem já nevyvolal? Nebo Vám vadí, že je to neobjektivní? Lidi si zakládají témata s daleko stupidnějšími věcmi, ale proč vám vadí zrovna to moje, to vážně netuším.

No a pochopitelně by to nebyl CeCo, kdyby neustále něco nekritizoval, nehaněl a neshazoval, protože je prostě nejlepší a nikdo na něj nemá. Jsem schopný připustit, že se v noteboocích celkem vyzná, ale nemusel by to dávat tak okatě najevo a více pokory by mu rozhodně neškodilo.

Jinak, pokud tedy považujete mou anketu za trapnou a stupidní, tak se divím, že vám stojí za to se k ní vyjadřovat. CeCo dělal moderátora dříve, teď místo něho nastoupil Swarm, ale oba by mohli vědět, že možnosti vytváření anket na tomto fóru nejsou zrovna široké. Tudíž je celkem umění formulovat otázku tak, aby byla skutečně neprůstřelná a aby ani CeCo nenašel žádnou chybu. Když k tomu přičtu fakt, že pod jednou otázkou může být maximálně 10 odpovědí, není to snadné. CeCovi chyběla možnost zatrhnout "Vlastním více notebooků." Samozřejmě, že bych tam tuto variantu mohl vytvořit, ovšem na úkor jiné značky (třeba HP), a v tu chvíli by se mi ozvali majitelé HP a byli by pěkně naštvaní..

Ono kritizovat je vždycky snadné, ale pokusit se o to, do toho už se každému nechce. Ještě zajímavější by byla anketa ohledně spolehlivosti notebooků, jenže tu už mi Swarm zamkl. Přitom by to spoustu lidí zajímalo. CeCo si takovou anketu dělal a pokud si dobře vzpomínám, prosil ho Devastor o její zveřejnění. Neuspěl.

Vůbec netvrdím, že je má anketa dokonalá, Swarm by určitě zvládl vytvořit milionkrát lepší. Moc rád se nechám poučit. Jinak myslím, že je nad slunce jasné, že je tahle anketa určena pro majitelé notebooků.. Tedy pokud žádný nevlastníte, nehlasujte. Hlasovat můžou i majitelé minibooků a zaroveň se omlouvám všem majitelům VBI, Benq, Panasoniců a dalších, ale bohužel už nezbylo místo..

Poslední věc, která mě zajímá, je zamykání témat. Podle čeho moderátor usoudí, že je téma nepřínosné. Je to podle toho jak se vyspí? Pokud bych tady používal vulgarismy, šířil xenofobii a já nevím co ještě, klidně mi dejte LOCK. To samé v případě, že bych se jenom chlubil svou nadupanou grafikou.. Ale tahle anketa je přece úplně neškodná, ne?

Mrkněte do sekce PC sestavy. Kolika lidem do týdne tam radíme při výběru. Spoustě. Jeden chce PC do 20k Kč, další do 30k. Přitom tam mají Doporučené sestavy od Blacka II, které jsou velmi dobře navrženy.

Takže to je vše. Pokud chcete, hlasujte. Nebo zkuste vytvořit mnohem lepší anketu..
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod swarm 8. 12. 2008 10:56

Můj milý dockaláčku,

jeden starší pán by svou odpověď začal: "Ty uhrovitej pičmulínku s AMD...", ale taková vulgárnost je mně cizí. Takže jinak - vůbec se mi nelíbí tvá pokřivená, zavádějící rétorika, forma, jakou jsi svůj nesouhlas prezentoval (pokud tě někdo konkrétní štve, máš mu napsat soukromou zprávu; ačkoli chápu, že jsi to možná ještě neodtušil) a také povýšený způsob komunikace směrem ke mě při použití 3. osoby.

Druhou anketu jsem smazal, neboť by její výsledek byl při nevhodně položené otázce velmi zavádějící, resp. bez vypovídající hodnoty.

Tento thread přesouvám do sekce Smetiště, kam se bude jistě hodit lépe, vedle threadů typu "Pochlubte se - jaký máte monitor", "Ukažte svoje PC!" a "Kolik mate na speedtest.net?". Jestli tě to potěší, tak to pro tebe nese i další výhody - do této sekce vůbec nechodím.

Pokud máš jakýkoli problém kontaktuj mě pomocí SZ. Další takový příspěvek mimo téma bych bral jako pokus o flame.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod CeCo 8. 12. 2008 11:45

dockalacek:
Bud rob veci poriadne alebo ich nerob, alebo ich skusaj nanecisto az kym ich nevies.

Nemam problem pokorit sa - pred tymi, ktori nieco dosiahli. Ci uz technik v servise, ktory si poriadne odvedie pracu, velky manazer firmy s 2000 zamestnancami alebo bars aj predavac hot-dogov.

Ano, anketu som robil. A stravil som nad tym tolko casu vratane studia, ze si ho necham poriadne zaplatit. Preto tie vysledky nie su verejne. Alebo si v stave spolu s Devastatorom zaplatit mi niekolko desiatok tisic za vysledky, aby som bol ochotny suhlasit s ich kompletnym zverejnenim? Asi nie... (presne na tolko si cenim ten cas, co som nad anketou stravil)

C

PS: Najdlhsieho ho ma stejne swarm; odpor je marny.
CeCo
VIP uživatel

Předchozí stránka