Spotřeba elektřiny a použití teplé vody v pračce

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod V0cas 11. 6. 2009 08:31

WarCZ píše:Dokud to někdo nezměří tz nevezme wattmetr na vstup a nevypere jedou ve studené a podruhé v teple vodě a neodměří spotřebu tak to budou pouze dohady :-)

Ja prostě vycházím z toho že ohřívat odporově vodu je nejdražší způsob ohřevu a vím že i lide kteří mají třeba v rodiném baráku plyn tak taky předělávali pračku na teplou.

Ale jak říkám změřte to...

zapomínáš, že za teplou vodu platíš taky, takže si zároveň musíš změřit spotřebu té teplé vody a nezapomeň, že zatímco pračka ohřívá z celkových 50l třeba pouze 15l na praní, tak když do toho pouštíš teplou vodu, tak té musíš ohřát celých 50l, takže trojnásobek. Leda že by si si nařídil budíka a na máchání to přepínal na studenou. Taky si můžeš připlatit na pračku, která má oddělené vstupy na vodu...
V0cas
Junior

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 11. 6. 2009 08:34

V0cas: no pokud vím, tak pračky připojitelné na teplou vodu se připojují na obě - teplou i studenou a pračka si sama určí, kterou právě potřebuje.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod V0cas 11. 6. 2009 08:45

PatrikChrz píše:V0cas: no pokud vím, tak pračky připojitelné na teplou vodu se připojují na obě - teplou i studenou a pračka si sama určí, kterou právě potřebuje.

Jenže já reaguji na kolegu, který si připojuje normální pračku na směšovací baterii nastavenou na 40° a tvrdí že tak ušetří :-)
V0cas
Junior

Odeslat příspěvekod WarCZ 11. 6. 2009 08:59

Je to věc nazoru. je fakt že kdybych to přepnul tak ušetřim ale zase pračka je od toho že to tam naladuju a pak to vytáhnu a ne abych to obsluhoval. Co občas děláme je že když pračka je v režimu kdy má uvnitř aviváž tak ji na hoďku stopneme ( když si na to vzpomenu ) ušetříte za aviváž a je to potom hodně intenzivní. hlavně když to necháte přes noc :-)
https://zabovreska.webnode.cz/
Hodinky: Pebble Steel
Registrován od 19. 2. 2006
WarCZ
Pokročilý

Odeslat příspěvekod V0cas 11. 6. 2009 09:20

WarCZ píše:Je to věc nazoru. je fakt že kdybych to přepnul tak ušetřim ale zase pračka je od toho že to tam naladuju a pak to vytáhnu a ne abych to obsluhoval. Co občas děláme je že když pračka je v režimu kdy má uvnitř aviváž tak ji na hoďku stopneme ( když si na to vzpomenu ) ušetříte za aviváž a je to potom hodně intenzivní. hlavně když to necháte přes noc :-)

Já si myslím že ta diskuze už nemá moc smysl, prostě si změřte spotřebu vody, potom si spočítejte kolik jste zaplatil za její ohřátí (měrná tepelná kapacita vody je 4200 J/°C. kg a kWh je 3,6 MJ) a taky si změřte spotřebu elektřiny pokud tam budete pouštět jenom studenou a budete mít jasno. Já jsem si ten výpočet udělal a výsledek je celkem jednoznačný... Jo ještě by bylo dobré si do výpočtu vzít i cenu kvalitní směšovací baterie, která je celkem vysoká...
V0cas
Junior

Odeslat příspěvekod WarCZ 11. 6. 2009 09:48

Mam VŠ ale nechapu proč tak složitě. Stačí zjsitit ušetřenou el energii ( jednou vyprat ve studene podruhe v teplé ) a přitom změřit množství odebrané studené a teplé vody... hotovo... Někdy to udělam ale teď tady nemam wattmetr ani čas...
https://zabovreska.webnode.cz/
Hodinky: Pebble Steel
Registrován od 19. 2. 2006
WarCZ
Pokročilý

Odeslat příspěvekod evlo 11. 6. 2009 12:19

WarCZ píše:Je to věc nazoru. je fakt že kdybych to přepnul tak ušetřim ale zase pračka je od toho že to tam naladuju a pak to vytáhnu a ne abych to obsluhoval. Co občas děláme je že když pračka je v režimu kdy má uvnitř aviváž tak ji na hoďku stopneme ( když si na to vzpomenu ) ušetříte za aviváž a je to potom hodně intenzivní. hlavně když to necháte přes noc :-)

To je moc, to je moc, tento thread je cely vtip na forum zen v domacnosti, ne?
evlo
Junior

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 11. 6. 2009 12:28

...a nebo kupovat oblečení u Vietnamců. Nestojí o moc víc, než dáš za vyprání + vyžehlení, nehledě na spoustu ušetřené práce :D
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kejki3 12. 6. 2009 15:04

Konečné řešení :D
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod S474N 23. 7. 2013 12:24

Docela se divim, ze nikoho nenapadla ta varianta, ze muze mit clovek treba prebytky ze solaru, pripadne prebytky z jinych zdroju (nebo se ani nemusi jednat o prebytky, ale proste ho ohrati te vody muze stat mene, nez ohrev vody v pracce). Dle meho nazoru staci klidne smesovaci ventil na 40 stupnu a clovek se nemusi o nic starat.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 23. 7. 2013 15:48

jenom čtyři roky? není to příliš čerstvé a palčivé téma?
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod Python.p 23. 7. 2013 16:42

Já bych ho nechal radši ještě uležet...
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod S474N 28. 7. 2013 12:55

Stari je naprosto bezpredmetne, kdyz clovek googluje dane tema a ma k tomu co rict. Ne psat za kazdou cenu nejaky nesmysl, aby si jenom nahnal pocet prispevku, ze?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Junior

Předchozí stránka