Jaká je nejnáročnější hra?

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Pinchecoco 9. 8. 2010 19:09

ufon_68 píše:
Pinchecoco píše:To :-! Ufon: Nejde o to co běží na pozadí, ale o to co je vidět = grafika - to vidí každý :idea:

Promin, tomu nerozumim. Takze narocnost hry se neposuzuje dle toho, jak vykonny HW vyzaduje k plynulemu behu, ale dle toho, jak moc se Pinchecocovi libi grafika ? Cim hezci grafika, tim je hra narocnejsi ?

Milý Ufone, psal jsi něco o tom, že laik nepozná, jestli je hra optimalizovaná dobře, nebo špatně - já zase říkám, že to pozná :hm
Stačí vzít 2 hry stejného žánru a jestli vypadají stejně - mají stejnou grafiku - a jedna běží se 60 FPS, zatímco druhá se plácá kolem 20, tak bude někde chyba. A v případě ARMY je to tak tristní, že ji nelze považovat za náročnou hru, ale za zpackanou hru...
Pinchecoco
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 9. 8. 2010 19:23

laik neví, co je FPS a už vůbec ne, že by měl mít 60...

liak je schopen posoudit, zda se to hrát dá nebo nedá...a když nedá, koupí si novej HW, ne vždy nutně výkonější, protože je to laik...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod MiK 9. 8. 2010 19:30

MS Windows Vista. Na rozumnou práci to není, jenom na hraní.
MiK
Junior

Odeslat příspěvekod bullhead 9. 8. 2010 19:30

Faramir píše:Pinchecoco: S Flight Simulatorem X nesouhlasím, na mé sestavě (viz podpis) běhá v 1920*1080 na maximální detaily stabilně při 60 fps, akorát když jsem doplnil addon FSGX 2010 a Ultimate Terrain X - Europe, tak jsem musel detaily trochu snížit. Ale optimalizovaný je podle mě dobře, dokáže využít vícejádrové procesory, běhá dobře, akorát se toho ve FSX prostě ukazuje hodně najednou.

:-)) ...pokud by si měl čas, mohl by si mi říct když si vybereš defatultní letadlo GRUMAN GOOSE a defatulní scenerii NewYork (ten start z vody) kolik máš FPS?:-)) ...FSX je FPS OK když si 10 kilometru vysoku ...zkus lítat nízko u scenerii velkých měst ...a na více procesorů NENÍ optimalizovaný! ...doporučím přečíst jejich developerské blogy, můžeš si pohrát z afinity když RUČNE(!) pokonfiguruješ CFG ale moc to nepomůže (jen vícetredově načítá scenérie před startem to je ti na nic).

Odpoveď na otázku.
JEDNOZNAČNĚ nejvíc ti PC vytíží FSX. Protože je špatně optimalizovaný. Tým který ho dělal rozpustili protože "ještě několik let nebude HW na kterém by běžel ve všech případech plynule". Na plné detaily se dá hrát jen když lítáš vysoko. Fakt hnus.

Celkem dobře se to testuje, můžeš si přímo na obrazovku zapnout FPS a načítat dokola jednu scenerii (a na pozadí měnit takt procesoru, optimalizovat OS apod.) a vidíš o kolik sis "pomohl"
bullhead
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MangeQ 9. 8. 2010 20:20

Spore na macu
MangeQ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod quaker66 9. 8. 2010 20:28

Boiling Point: Road to Hell. Ono to sice funguje všude, ale ani na tom nejvíc high-end PC to nefunguje bez sekání :)
quaker66
Junior

Odeslat příspěvekod Minatory 9. 8. 2010 21:17

Pinchecoco píše:
ufon_68 píše:
Pinchecoco píše:To :-! Ufon: Nejde o to co běží na pozadí, ale o to co je vidět = grafika - to vidí každý :idea:

Promin, tomu nerozumim. Takze narocnost hry se neposuzuje dle toho, jak vykonny HW vyzaduje k plynulemu behu, ale dle toho, jak moc se Pinchecocovi libi grafika ? Cim hezci grafika, tim je hra narocnejsi ?

Milý Ufone, psal jsi něco o tom, že laik nepozná, jestli je hra optimalizovaná dobře, nebo špatně - já zase říkám, že to pozná :hm
Stačí vzít 2 hry stejného žánru a jestli vypadají stejně - mají stejnou grafiku - a jedna běží se 60 FPS, zatímco druhá se plácá kolem 20, tak bude někde chyba. A v případě ARMY je to tak tristní, že ji nelze považovat za náročnou hru, ale za zpackanou hru...

to je prave tvoje hruba chyba. hru nemuzes posuzovat jen podle grafiky, ale i podle veci na pozadi. rozlehlost terenu, vypocet balistiky kulek, pokrocila umela inteligence a ne naskriptovane ai viz. call of duty. arma je proste tak specificka, je ji nelze s nicim dost dobre srovnat.

jedine s cim se arma srovnavat jakz takz da - s obema ocima zavrenyma se da mluvit o OFP: Dragon Rising. Je to hra o uroven horsi, nabizi horsi grafiku, horsi fyziku, horsi AI, mensi rozlehlost terenu, mensi pocet prvku na bojisti a stejne je narocnejsi.
Situace je jednoduchá: nemáme žádnou šanci. Není způsob, jakým bychom mohli Sověty porazit. Jsou lépe vycvičení, lépe organizovaní a mají lepší vybavení. A je jich víc než nás, takže vítězství je nemožné. Nějaké otázky?

- Viktor Troska
Minatory
Junior

Odeslat příspěvekod Pinchecoco 9. 8. 2010 21:36

To Minatory: S COD bych ARMU nesrovnával, neboj ;-) Ani OFP není to pravý. Ale co takhle Bad Company 2? Ta je po všech stránkách srovnatelná a vypadá líp. Na ARMĚ je prostě znát, že je to pořád ten jejich starý engine, akorát potažený lepšíma texturama. Vždyť Battlefield hraju na FullHD rozlišení, nastavení na High a mám kolem 60 FPS, proti tomu ARMU jsem zkoušel na všechny možný setupy, ale jak tam byla rozlehlejší scéna, neměl jsem ani 20 FPS.
Jinak mám 4-jádro na 3,5 GHz a 2* ATI 5850 - na jakou sestavu je to pak proboha dělaný?

BTW: Flashpoint není tak náročnej, ale je na něm holt vidět, že je to konzolovka.
Pinchecoco
Junior

Odeslat příspěvekod gepardic 9. 8. 2010 21:41

Tohle není dobrá otázka, z toho by mohlo vypadnout něco co asi tazatel nečekal... jsou hry které jsou náročné proto že jsou blbě naprogramované, nebo jen prostě staré... mám už celkem starší stroj, kde získám tak 30 fps v Half-Life 2 a procesor je při hraní zatížen kolem 60 %. Ale taky mám jednu starou karetní hru, z doby win95, která zvládá jen 16-ti bitovou barevnou hloubku, a ta mrcha zatěžuje procesor na 90%. Okamžitě se začne zahřívat a pokud mám kromě toho puštěno ještě hodně dalších aplikací tak někdy i spadne. Nezatěžuje sice grafiku nebo paměť počítače, ale to neznamená že nějaká hloupě naprogramovaná hra by nemohla zbrzdit úplně všechno.
@iiic
gepardic
Junior

Odeslat příspěvekod kalamar 9. 8. 2010 22:49

robcolonel píše:Pokud bych to bral podle plynulosti na maximální nastavení ve hře, tak by to byl Flight Simulator X. Jinak bych souhlasil s Metrem 2033

Ještě, že na FSX mám tento počítač http://www.x-computers.eu/38.php
Včetně všech adonů jede na maximální nastavení úplně plynule.
kalamar
Junior

Odeslat příspěvekod bullhead 9. 8. 2010 22:57

kalamar píše:
robcolonel píše:Pokud bych to bral podle plynulosti na maximální nastavení ve hře, tak by to byl Flight Simulator X. Jinak bych souhlasil s Metrem 2033

Ještě, že na FSX mám tento počítač http://www.x-computers.eu/38.php
Včetně všech adonů jede na maximální nastavení úplně plynule.

:-)) ...mám na něj skoro stejný - jen navíc 12GB DD3 v tripple chanellu (je to hoodně divné že tady maj jen dual) a i7čku "jen" na 3,4 z vypnutým turbem (aby jela pořád na max) ..na pozadí Win7 x64 očesané o Aero a polovinu servis (je o 1-2 FPS pomalejší než stejně odladěné XPčka a to už není důvod se k XP vracet přinejmenším kvůli RAMky)

Jak jsem psal - kolik máte snímků v defaultním FSX letadle GRUMAN GOOSE v defatultní scenérii NewYork při startu z vody ve virtuálním cocpitu při max detailech?:-)))

..ne nejede:-))

p.s. ...no, typoval bych na dealera ...tuto sestavu podle mne nikomu nikdy neprodali protoze ta deska jasne ze PODPORUJE vykonnejsi triplle channel a jen blazen by tam v te ceně dal dual A! ...tohle podporuje i 2200 paměti jak to chtěji na 1333 přetaktovat tahle sestava je fake ...tohle splacal nějaký obchodfník a nikdy to nesestavili ...boží je že propagují Radeon 5870 ale v te tabulce maj nejvýkonnější Nvidiu a 5870 tam ani nemaj ...to je fakt sila proč to po tom amaterovi někdo nezkontroloval
bullhead
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Worm 10. 8. 2010 00:00

Microsoft Train Simulator. Musíte ale sestavit hodně dlouhej vlak. :-]
Worm
Junior

Odeslat příspěvekod Wayne 10. 8. 2010 00:05

Pouze má zkušenost mě přivádí na Splinter cell Conviction.
Wayne
Junior

Odeslat příspěvekod bullhead 10. 8. 2010 00:41

Worm píše:Microsoft Train Simulator. Musíte ale sestavit hodně dlouhej vlak. :-]

...bych se nedivil kdyby to byl stejny engine jako FSX:-))) ...presto ze DirectX apod je ciste MS zalezitost FSX to vubec nevužije ...v SP1 na FSX je jako "testovaci vlastnost" možnost "vyzkoušet" pár věcí z Direct 10 a jinak nic ...výměna Nvidia 8800 za Radeon 5870 (něco jako "nebe a dudy") skor VUBEC nepohla z FSP!!! ...tzn většinu rendruje procak ...a engine zase není multicorovy ...no nemám slov ...asi věděli proč ACE studio rozpustili

p.s. ...no jasně, MTS dělali také ACE studio (podle mne indove z něakého slamu to nemohli být normální ITci) ...MS ví proč je odepsali ...škoda že to nedali někomu ať to vyvine znovu
bullhead
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mudvayner 10. 8. 2010 07:04

Tak já náročnost hry posuzuji podle toho, zda ji na své tři roky staré sestavě rozběhnu. Nemusím mít plné detaily, hlavně když si zahraju.
Jsem jen příležitostný hráč a málokterá hra mne dokáže uchvátit.
BF: BC2, Arma 2, OFP 2, Crysis (Warhead)... to vše se mi podařilo rozjet a při snížení detailů i plynule.
Naopak jsem si nezahrál (zřejmě kvůli graf. kartě, nebo se mi nechtělo hledat různé opravné patche a další balast) GTA4, Metro, NFS Street.
A doufám, že Mafia 2 bude spadat do první kategorie :)
mudvayner
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka