Jak se bránit počítačovému expertovi?

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Carismatico 16. 9. 2011 00:30

Dobrý den, mám dost ožehavý a vážný problém. Přítelkyně poznala na internetu za účelem pouze dopisování jednoho člověka, ten člověk se po krátké době začal chovat nevhodně. Tudíž s ním přetnula veškeré kontakty, jenže onen člověk pracuje v IT oblasti a vyzná se v PC. Bohužel mu na sebe sdělila kontakt na mobil.

Od té doby ji denně chodí smsky, že ji podvádím. V posledních týdnech to graduje způsobem, že ji píše co já dělám, komu píšu, co mám na profilech. Například ji napsal, že jsem ve tři hodiny na PC. Dneska aniž bychom spolu komunikovali jinou cestou než po SMS, tak ji sdělil to, co jsem ji říkal já osobně. Radil jsem ji, ať změní číslo a on " nutis ji zmenit cislo, jak slechetne "

Jak se mám bránit, jsou cesty jak poznat, že mám v PC neškodný obsah, že mé PC je hacknuto?
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 16. 9. 2011 01:22

zajeďte si na víkend do přírody...

bez počítače a bez telefonu...

pokud to některej z vás nezvládne, tak to nemá cenu...

to je to vaše sociální koketování...

a technicky vzato; způsoby, jak cokoliv poznat nebo minimálně jak nám dát poznat, máš popsány ve FAQ této sekce...

a kdybyste z toho byli kór zoufalí, máš tady zhovadilost jménem "stalking"...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod Nargon 16. 9. 2011 05:45

1) nahlasit na policii
2) zcela ignorovat informace od teto osoby, proste na ne nijak nereagujte.
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod karlos00x 16. 9. 2011 07:34

souhlas s nargonem, tohle je normalne na policajty.

myslim spis jestli boreček nepracuje u telefonniho operatora, i takove pripady uz byly.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pet52 16. 9. 2011 07:40

" Radil jsem ji, ať změní číslo a on " nutis ji zmenit cislo, jak slechetne "

Toto info má od tvojej priateľky ? Povedal si to len jej a osobne ? Ak mu to vyzvonila sama, tak sa jej zbav. Hrá na dve strany a to nerobí dobrotu.
pet52
Junior

Odeslat příspěvekod arnie222 16. 9. 2011 07:48

suhlasim s pet52 .. navyse pises:

"Přítelkyně poznala na internetu za účelem pouze dopisování jednoho člověka"
a potom toto "Bohužel mu na sebe sdělila kontakt na mobil."

to nevyzera ze len za ucelom dopisovania :))
arnie222
Junior

Odeslat příspěvekod LGA 16. 9. 2011 08:04

carreaum17 píše: Dneska aniž bychom spolu komunikovali jinou cestou než po SMS, tak ji sdělil to, co jsem ji říkal já osobně. Radil jsem ji, ať změní číslo a on " nutis ji zmenit cislo, jak slechetne "

SMSky - komunikaci přes GSM ani nějaký IT expert neodposlechne.
A jaký máte oba telefon?
Takže mě napadá pouze to, že jeden z vašich telefonů je "chytrý" a je v něm aplikace co špehuje.
A nejspíše to bude telefon Vaší přítelkyně.
LGA
Junior

Odeslat příspěvekod iggi 16. 9. 2011 08:10

skor si myslim ze to nieje ziadnou technikou ako skor clovekom, ako tu pise pet52
iggi
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 16. 9. 2011 09:24

Já bych problém viděl úplně jinde, ale raději to nebudu psát, asi bys nebyl moc rád, kdybys viděl pravdu takhle natvrdo...

Takže jednoduchá metoda: Pokud přítelkyně mluví pravdu, tak by neměla být proti, pokud na dotyčného půjdete společně podat trestní oznámení na policii. Pokud se bude kroutit, tak už alespoň víš, odkud vítr vane...
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Carismatico 16. 9. 2011 11:10

Samozřejmě jsem provedl kontrolu logu a žádný nezávadný proces neobjevila.

Jinak to, že by si měla změnit čislo, tak to bylo pouze v osobní rovině. Včera jsme byli celý den spolu, komunikovali jsme pouze osobně. Žádné ICQ, FB, nic jiného a večer mi přijde sms " nutíš ji změnit číslo? Jak ušlechtilé "

Jinak jsem navrhoval, že půjdeme na policii a není proti.

Ona má hloupý telefon bez OS - Star. Já mám Galaxy S II ale mám v něm antivirus.

Carismatico
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 16. 9. 2011 11:13

Tak běžte na policii.

Ale nejdřív si ujasněte, co budete říkat, protože pokud bude vaše výpověď rozporuplná stejně jako to píšeš zde na fóru (nejdřív píšeš, že ona mu dala svoje číslo a že jí pořád píše smsky a pak najednou tvrdíš, že smsky píše tobě...), tak vám asi moc neuvěří ;)
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Carismatico 16. 9. 2011 11:15

On cca 4 měsíce píše smsky jí. A včera poprvé napsal i mě SMS. Netuším kde vzal číslo.....

Carismatico
Junior

Odeslat příspěvekod petmal 16. 9. 2011 11:33

a) Muze hadat. Rada ohledne zmeny cisla je celkem predpokladatelna...
b) Pokud skutecne vi, co jsi rikal v osobnim rozhovoru tak mu to "nekdo" rekl (odposlouchavat vas skoro urcite nebude) a pak myslim, ze je to celkem jasne...
c) Muzes zkusit pouzit "zarucene cisty" PC treba v kavarne (pripadne si neco primo vymyslet), pak rict pritelkyni co jsi delal a cekat jestli neco pride...
d) Dalsi moznost je zkusit to jit nahlasit...
petmal
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 16. 9. 2011 12:28

než půjdeš na ty policajty, tak napřed šlápni staré pořádně na kyslík...

protože tohleto je zcela evidentní, ale v záchvatu politické korektnosti jsem smazal celej odstavec na toto téma ze své první reakce...

ale když už se to tady nakouslo...

a mezi náma, ikdybyste na ty policajty šli, tak zastávám radikální názor, že stalking je z devadesáti procent nástroj teroru pro sociální šovinisty, kteří ho využívají k šikanování domnělých útočníků, přestože jsou sami tím prapůvodním útočníkem...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod piErcE 16. 9. 2011 13:18

V podstatě není co řešit - buď nám tady vykládáš pohádky ty, nebo tvá drahá tobě. Takže pokud ty nam tady pohádky nevykládáš, tak je na čase poslat drahou slečnu do oněch míst.
Garmin DriveLuxe 50 - iPhone SE - Octavia III 1.4 110 kW DSG
piErcE
Junior

Další stránka