Čím nahradit GTX 275 ?

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 15. 1. 2014 15:05

Máte nějaký nápad čím nahradit GTX - 275 ? Přece jen je tu nová generace konzolí a myslím že stávající karta je už mírně za zenitem. Cenový rozsah 3500-5000CZK víc už ani fuk. Raději bych zase "pýchu" (Nvidii) protože AMD (ATi) i když jsem měl Saphhire tak chcípaly... kdyžto Nvidia jede skvěle od té doby co byla nová...a to už je pěkně dááávno (2008).
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 15. 1. 2014 15:13

I když jsi to ty, tak ti poradím podívat se 2 témata pod to tvoje řeší se tam naprosto to stejný.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod KineCZek 15. 1. 2014 15:17

Tohle uz se s PCm prece resilo. :lol:

Letmy pohled do ceniku rika, ze na pychu GTX760 nemas penize, takze 660. Mas to tentokrat jednoduche, nic mezi nastesti neexistuje. A protoze stejne nic nekoupis, skonci to stejne jako ostatni pociny na smetisti.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 15. 1. 2014 15:26

A kdybych přece jen vzal Radku, tak chybu neudělám? Co koukám tak některé karty mají dlouhou záruku, pokud bych narazil na nějakou s pětiletou, tak pohodička. Já si totiž nedovedu představit o kolik to bude výkonnější. Plus tam pořád bude starý Q6600 pod OC, ale ona kupodivu na to jak je ta sestava stará pořád dává hodně her levou zadní ve full HD na full. Spíš to chci kvůli tomu novému monitoru, protože GTX 275 má nějaký limit na zobrazení a nechci aby z toho byla slide show.
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 15. 1. 2014 15:37

To zalezi, co Ti rekne Ivana, kdyz domu privedes Radku. Na 2560x1440 bude GTX760/R7 2xx dost slaba. Nechci Ti kazit iluze, ale hry typu Assassins Creed 4 Black Flag ci co ted aktualne frci se slusnou grafikou, troufnu si tvrdit, ze to " na full" s WQHD by nedala ani gtx680 v nejake rozumne hratelnosti.

Ja vim, jsi to Ty, ale pokud poridis 27" 2560x1440, tak bys mel hledat mezi R9 290x a GTX780, cokoliv slabsiho bude jen o kompromisech.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 15. 1. 2014 15:50

Assiny jsem nehrál ani jeden díl. Já to chci mít připravené na Zaklínače 3, Watch dogs, plus bych si chtěl pořídit některá ta nezávislá autíčka (project Cars a pak je ještě jedno...) nejvíc hraju "i-netový" letadýlka War Thunder.

Takže mám teda ještě s výměnou počkat, až spadne cena u silnějších karet ? Protože vyhodit mírnix týrnix 5k abych zjistil že to nende (a jsem tam kde sem byl) se mi teda nechce... Uvažoval jsem o konzoli (dnešní generace je fakt za sranda prachy) ale já jsem prostě PCčkář, na steamu nebo v humble bundle je spousta téměř nových her za sranda peníze (už jsem zvyk nedávat za to víc než 75-300CZK)takže představa toho jak vyplajznu 1700 za jednu gamesu mě neláká...

Myslel jsem že dnešní karty jsou právě připravené už na 4k a jak 2560x1440 je pro ně normální rozlišení, když se pořád všude píše jak budou 4K monitory tenhle rok...
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 15. 1. 2014 15:51

já, jako ostatně vždycky, absolutně nic neporadím a v žádným případě nebudu mít nic k věci, ale aby tohle vlákno vůbec mohlo být kompletní, musím napsat svoje:

bůkmarkuju a těším se...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod Milanr1 15. 1. 2014 16:15

Kernel:
Marně bůkmarkuješ: na druhé stránce už to bude ve Smetišti. ;-)
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Matysek 15. 1. 2014 16:16

Jasne, Ubersampling W2 je uplne jiny pripad :) Sice nevim nac budes cekat, kdyz Maxwell jen tak neprijde. Ano, pockej. Zeptat se nac cekat by byla neskutecne stupidni otazka.

4k jiste zvladnou v Solitaire, ale ... no vlastne nic.

Pravidlo 5. strany uz neplati?
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod Python.p 15. 1. 2014 16:18

Já bych počkal, hlavně nic neuspěchat !
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 15. 1. 2014 17:27

Myslel jsem slevy na silnější karti.
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 15. 1. 2014 17:41

Karti? :lol: WTF? :D
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Python.p 15. 1. 2014 17:47

Kine jsi zlý, ještě nejsme ani na druhé straně... :(
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 15. 1. 2014 18:23

i tvůj oblíbený vojevůdce valenštajn věděl, že ze všeho úplně nejvíc nejdůležitější je umět si počkat...

tak se v žádným případě netrap nějakou nynější plečkou, která by za sedm let těžko rozdýchávala 4K, ale zůstaň u nadčasové GTX275, jež zvládá nekompromisní "fullHDnaFULL" (můžu to zařadit do svýho slovníčku? je v tom kus nefalšované poezie)...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 15. 1. 2014 18:53

Karti od slova kartinki. Slovo karta je z gruštiny.
Hledám poměr cena/výkon. K čemu mi bude nová karta když to nepůjde stejně jako na staré ?
PoliceCollector
Junior

Další stránka