Děkuji všem za reakce.
Ještě jednou. Já jsem autor a firma se na vzniku SW nijak nepodílela. Součásti aplikace je licenční ujednání kde je uveden bod.
b. Koncový uživatel nesmí (je zakázáno):
1. upravit a/nebo deaktivovat tu část software, která je zodpovědná za kontrolu validity licenčního souboru
2. odstranit, skrýt nebo učinit nedostatečně viditelné informace o copyrightu a o autorovi software
3. porušit jakékoliv autorské právo autora k software
S tím, že pokud "uživatel" nesouhlasí s tímto licenčním ujednáním nesmí SW instalovat.
-- 9. 4. 2014 09:15 --V tom nevidim problem, protoze cast aplikace vyzaduje server, který provozuje prave ta firma. Hlavni cast aplikace bezi na serveru a zde je i kontrola licence. To co ma uzivatel je jen klient. Takze pokud patri server te firme a firma na nem provozuje ukradeny SW tak je to snad jasny.
Nebo bych si tedy mohl naistalovat kradeny SW a az na mne prijdou tak rict ze o nicem nevim a ze maji toho nepraveho a at chytnou toho cinana co to cracnul.
Sice je to absurdni ale kdyz napisu 10 radku kodu, jsem autorem a nikdo bez meho vedomi to nemuze vzit jako sve vlastni.
Dalsi vec. Ta licence nestoji moc penez a zaplatil by ji stejne koncovy uzivatel. Cena byla takova: cena licence + nejake dalsi penice rezie pro firmu. Ja mel tu cenu licence a firma mela ten zbytek, ktery dokonce nekolikrat prevysoval cenu licence. Ted je to uplne stejne. Cena se nezmenila smerem dolu ale zustala stejna. Takze obejit me nebyl duvod pro slevneni aplikace ale pro vedsi zisk na jejim prodeji.
Jinak co jsem zjistil. Tak firma jede dost na hrane. Napriklad si u nich klient necha vytvorit nebo spis realizovat nejake know how a oni to pak nabizi dalsim klientum za zady puvodniho zadavatele. Nejake smlouvy o obchodnim tajemstvi nebo tak nejak vubec nedodrzuji. A spolehaji na to ze se to neprovali.
hongmi píše:Hlavne si myslim, ze se neda prokazat to, kdo tu aplikaci cracknul a kdo tu cracklou verzi pouziva. Ta firma bude tvrdit, ze o nicem nevi.
-- 9. 4. 2014 09:24 --Python.p píše:Nemáš smlouvu? Tvůj boj, ale ber to z té lepší stránky máš aspoň pořádnou zkušenost

Na co mam mit smlouvu? Od toho tu je nejaky zakon ne? Jako ze bych si teda mohl vzit auto na parkovisti, dat mu jine poznavaci znacky a majiteli pak rict mas smlovu ze ti to nemuzu vzit? Ne? To je tvuj boj.
Ja jsem autor a muzu to prokazat. Firma nema zadnou smlouvu semnou o tom ze muze sw dale prodavat. Nema smlouvu o tom ze mohou dale disponovat s licenci. Nemaji ani smlouvu o tom ze mohou SW vydavat za svuj. Jedine co bylo byla ustni dohoda ze mohou SW prodavat svym klientum kde ja budu mit penize z licence a oni z "nejakych dalsich praci".
A ted me napada, ze vlaste si tak nejak nepamatuji na tuhle ustni dohodu ...........
Asi to bude boj ale pro tu firmu.