Web. aplikace

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Cappylol 23. 11. 2014 22:37

Dobrý den,
mám doraz ohledně vytvoření web. aplikace na téma elektrotechnické výpočty. Je již vytvořena web. aplikace která umožňuje upravovat jakoukoliv rovnici tím, že si z rovnice vyjádříme jakoukoliv neznámou atp. (v javaScriptu). Web aplikace by měla umět základní el. výpočty, úpravu rovnic. Jaká je složitost a časová náročnost pro vytvoření takovéto web. aplikace cca?
Cappylol
Junior

Odeslat příspěvekod PiranhaGreg 24. 11. 2014 14:12

Ahoj,

je to dost hrubý popis, ze kterého se špatně usuzuje celková náročnost projektu. Třeba už docela hodně záleží na tom, jak by mělo být realizováno zadávání vstupů.

A pak i ten výpočet. Některý součástky se bez diferenciálních rovnic neobejdou a to je pak docela masakr. Nebo jestli stačí harmonickej ustálenej stav...

Prostě to fakt strašně závisí na tom, jak moc komplexní to má být. Obecně bych ale řekl, že je to docela složitý a časově náročný. Časově bych uvažoval někde v řádu měsíců... možná týdnů, pokud se fakt nemá zacházet vůbec do hloubky.
PiranhaGreg
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Cappylol 24. 11. 2014 15:45

Jde o to že jsem si vybral špatně maturitní práci, chtěl jsem něco na OS nebo sítě, ale ta aplikace by neměla být nějak složitá už jenom kvůli tomu, že s js. Jsme nikdy nedělali. Jenže není cesty zpět a tak budu muset hledat někde
Pomoct s dokončením teto aplikace
Cappylol
Junior

Odeslat příspěvekod Wikan 24. 11. 2014 16:02

Proč myslíš, že v JS nejde udělat složitá aplikace?
Wikan
Moderátor

Odeslat příspěvekod karlos00x 24. 11. 2014 16:37

- do kdy to mas odevzdat? myslim, ze mas dost casu na uceni.
- paklize nejsi schopen slozit maturitu jak chces fungovat v dalsim zivote?
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Cappylol 24. 11. 2014 18:45

Termín odevzdání je 24. dubna. Problém vidím v tom že nemám moc chuť programovat a nevidím se v tom moc dobře. Né že bych tomu nerozumněl, ale prostě se radši naklonim jak jsem říkal k OS, sítím.
Cappylol
Junior

Odeslat příspěvekod powlcz 24. 11. 2014 20:54

:-D přitom na maturitní práci leckdy stačí třeba pokročilejší kalkulačka ve WF :). Neboj, znám to, jako maturitní práci jsem si dal logickou 3D hru v C# a XNA a taky na ní strávil 400+ hodin. Nicméně díky tomu mne to dnes živí :P.

Otázky o složení maturity jsou zde naprosto zcestné, státní maturity jsou fraška a javascript se na středních téměř nebere.

V JS uděláš samozřejmě téměř cokoli, každopádně být tebou, tak se vrhnu na nějaký js tutoriály.

To ti měsíc zabere ;).

Nicméně pokud mne paměť nešálí, maturitní práci nelze po zadání změnit na jiné téma a její splnění je podmínka pro odmaturování vč maturitního protokolu ;)
Chronický Ujížděč na nevhodnostech
powlcz
Junior

Odeslat příspěvekod Cappylol 24. 11. 2014 21:03

Je pravdou, že např. C# mě nevadí naopak i docela bavil, něco jsem byl schopen v něm udělat. Ale js mi přijde nějak ještě víc nesrozumitelný... Každopádně je to součást maturity takže je povinná a nelze změnit téma. JS v tomto roce budeme brát až na konci roku, to znamená že opravdu umím nic :) Takže mi nejspíše nezbýva nic jiného, než jít na tutorialy a po nocích se učit js.
Cappylol
Junior

Odeslat příspěvekod Wikan 24. 11. 2014 21:07

Pokud jsi zvládal C# ale nelíbí se ti JavaScript, tak zkus Typescript. Je relativně podobný s C# ale překládá se do JavaScriptu.
Wikan
Moderátor

Odeslat příspěvekod powlcz 24. 11. 2014 21:09

Není to tak hrozný, nicméně pro js není tak kvalitní IDE jako je Visual Studio, osobně se mi nejvíce asi líbilo Eclipse, případně mrkni na nějaký další IDE pro js.

V podstatě si uděláš js, nahážeš pár prvků v html na formulář, přidáš prvkům eventy pro js (onclick, onfocus, onchange), nebo jednoduchej submit a vyplivneš výsledek.

Já bych v tom nehledal žádné složitosti. Uděláš to trochu sexi a máš hotovo

PS: co si pamatuju z elektrotechniky, tak všechno jsou to relativně jednoduché výpočty o maximálně třech neznámých viz ohmův zákon Obrázek a řešení rovnic v js určitě najdeš hotové na netu, příp to možná i najdeš jako tutoriál k js...

brnkačka
powlcz
Junior

Odeslat příspěvekod Wikan 24. 11. 2014 21:24

Visual Studio se pro JavaScript taky dá použít.
Wikan
Moderátor

Odeslat příspěvekod Cappylol 24. 11. 2014 21:26

To vím že to mám dělat v Eclipse, a jinak jsem si měl napsat xml soubor kde jsou podrobně popsaný el. výpočty jako je ohmův zákon, to už mám. Takže zkusím udělat to co jsi napsal :) Popřípadě budu koukat do toho souboru co už je vytvořen na úpravu těch rovnic s vyjádřením libovolné neznámé

Wikane, určitě na to kouknu.

e.: Jinak teď mi přišel na e-mail ten program v js který mám pochopit abych z něho mohl vytáhnout to, kde se řeší vlastně vyjadřování neznámé z rovnice. Pochopil jsem z toho možná tak tu dědičnost, nějaká možnost že by mi někdo mohl stručně napsat, jak to funguje? Jde jen o ten čistý základ. http://leteckaposta.cz/850479888
Naposledy upravil Cappylol dne 24. 11. 2014 21:33, celkově upraveno 1
Cappylol
Junior

Odeslat příspěvekod powlcz 24. 11. 2014 21:31

Podpora ve VS pro javaScript je žalostná. Možná, že v nejnovějším 2013 je to o něco lepší než to bývávalo (vim že pro CSS se to dramaticky zlepšilo), ale i tak to není ono.

Naopak si teda myslim, že je těžší část dát dohromady ty výpočty samotný, než je poté pomocí js počítat :).

Hodně štěstí
powlcz
Junior

Odeslat příspěvekod Wikan 24. 11. 2014 21:33

Jak se ta žalostná podpora projevuje? Já jen, že v tom zcela normálně vyvíjíme.
Wikan
Moderátor

Odeslat příspěvekod Cappylol 25. 11. 2014 08:55

Byl by tu někdo ochotný mi zanalyzovat v tomto kódu http://leteckaposta.cz/850479888 třídy, k čemu tam každá třída je a jak spolu souvisí? Moc by mi to pomohlo
Cappylol
Junior

Další stránka