mechanická klávesnice ?

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 8. 2. 2016 10:43

Potřebuju poradit. Teď nastupuji do práce kde musím hooodně rychle psát. Rád bych si teda pořídil mechanickou klávesnici. Ale je jich děsně moc a já nějak nevím která stojí za to. Důležité je aby měla ergo opěrku rukou;podsvícené jsou asi všechny;preferuji bílé podsvícení. (Předpokládám že barvu lze měnit.) Asi by měla být i tichá...problém je že já nevím co si pod pojmem mechanická klávesnice představit. Vazba je podobná jako u psacího stroje ? (Dobrá je prý durandal od tesora ale ufoun ani cezetcéčko ji nemaj.
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod saruman 8. 2. 2016 11:39

PoliceCollector píše:Asi by měla být i tichá...

A tým sme skončili. Žiadna mechanická klávesnica nie je tichá. Aj keď je snaha u nových switchov zlepšiť tento parameter. Na písanie sú najvhodnejšie Cherry MX Blue switche.
saruman
Junior

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 8. 2. 2016 11:41

On je problem ze si nedovedu predstavit jak to funguje. Kterou byste mi doporucili ? Tak nemusi to cvakat moc; ja pouzival xlet ms ergo 4000 ale uz mi nevyhovuje (tezky chod klaves); doma mam logi iluminated (tu puvodni stihlou) ale rad bych zkusil mechaniku...budu muset psat velmi rychle.
Naposledy upravil PoliceCollector dne 8. 2. 2016 11:46, celkově upraveno 1
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod Nargon 8. 2. 2016 11:42

Imho kombinace mechanická a tichá klávesnice neexistuje. Mechanické prostě cvakají, protože je tam jistý mechanický princip tlačítek.
Ale jaký to má smysl nevím. Já celou dobu pracuji na klasických membránových klávesnicích a nemám s tím problém. Někdo říká že by mechanická měla více vydržet, ale moje membránová klávesnice co mám doma už toho zažila hodně. Je stará cca 20 let a stále bez problémů funguje. Jen když mačkám mezerník na pravé straně tak vrže. Jinak žádný problém, všechny tlačítka fungují, nic se nezasekává, prostě to jede jak má. A to ta klávesnice zažila i různé řežby jako Mortal Kombat, kdy se do ní bušilo celkem vytrvale.
Ovšem žádné doporučení nemám.
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 8. 2. 2016 11:52

Proste bych rad zkusil neco noveho. Plus sem si oblibil podsviceni. Ona uz ta ilu stala kolem 2.5k. Pouzivam ji i kdyz nejaky cas ma kaput jedno tlacitko (nedulezity znak <). Dat zas 2.5 za membranu+nuzky se mi nechce....
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod darm 8. 2. 2016 12:16

Podsvícené všechny rozhodně nejsou, spíš bych tipoval že ty s podsvícením jsou v menšině (mimochodem, pokud potřebuješ rychle psát, k čemu ti to podsvícení je? Neříkej že se při rychlém psaní potřebuješ dívat na popisky)

Ze spínačů Cherry MX jsou na psaní nejlepší asi MX Blue (pro tebe nic moc, jsou to taktilní "clicky", celkem hlučné) a Cherry MX Brown (mají taktilní feedback, ale necvakají). Pokud k Cherry MX Brown dopníš tlumící O kroužky, není zvuk o nic moc hlasitější než leckterá membránovka.

Pokud jde o konkrétní klávesnici, tam ti neporadím, zvlášť z podsvícených ne. Hledej a čti recenze :)

-- 8. 2. 2016 11:21 --

Tohle třeba nevypadá úplně zle. Ty s podložkou na dlaně jsou ovšem koukám dost drahé. https://www.alza.cz/corsair-gaming-stra ... 6.htm?o=31
darm
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 8. 2. 2016 12:35

Uvedomujete si, ze se "dotazuje" PoliceCollector?
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 8. 2. 2016 13:16

Recenze sou bohuzel trochu k nicemu. Americke popisuji znacky co u nas nejsou na trhu a českě operují s modely co se už neprodávají nebo o 100% zdražily. Třeba corsair k95 měl stát 3500 ale já ho našel za 5200-6600... podsvícení je fajn, jsem na něj zvyklý.
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod JohnLorac 8. 2. 2016 13:19

Ja mam v praci SteelSeries MX800. SteelSeries dal do nej vlastne switche, ktore su relativne tiche a vlastnostami by mali byt zhruba na urovni Cherry MX Red. Hlucnost klavesnice je zhruba na urovni vyklepanej membranovej, stale je to ale v tolerancii aby ta s nou kolegovci neposlali domov. ;-) A samozrejme sa na nej pise skvelo (teda aspon mne), kedze keycaps su low profile. Opierku na ruky nema.
JohnLorac
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 8. 2. 2016 14:30

Opěrku potřebuji; když je to na celodenní psaní.
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod JohnLorac 8. 2. 2016 16:49

Vo vseobecnosti sa opierky ku klavesniciam daju kupit aj samostatne. A to urcite aj ergonomickejsie nez ten vysunuty plast co ma vacsina klavesnic. Takze tu by som problem nevidel.
JohnLorac
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 8. 2. 2016 16:52

No, nevím, já právě léta používám klávesnice které opěrky mají (ergo i ilu) a mám svoje ruce docela rád. Koukal jsem se že pokud bych se uskromnil (a vynechal tu opěrku) tak se dá sehnat Cherry Board 3.0 ta je okolo těch dvou. Nejsem si jistý jestli má cenu dát za klávesnici pětku, na druhou stranu, je to asi nejdůležitější periferie.
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod saruman 8. 2. 2016 21:27

K Cherry MX-Board 3.0 sa dá dokúpiť Cherry MX-Board 3.0 Palmrest. http://datacomp.sk/cherry-mx-board-3-0- ... rjrnmi3ttM
saruman
Junior

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 8. 2. 2016 22:40

Huh, dobrý, v ČR to mají taky ?
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 8. 2. 2016 22:51

Jestli chceš Cherry MX switche, tak hledej: Gigabyte Aivia Osmium, Logitech G710+, Razer BlackWidow Ultimate. Ty switche asi používá víc klávesnic, ale jiný jsem při rychlém namátkovém hledání nenašel => pokud se ti výběr nelíbí, google it yourself.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Další stránka