Čína - jaké prostředky pro online komunikaci

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod dockalacek 31. 3. 2016 10:03

Ahoj,

nevím, kam s tím, tak to zkouším tady. Řeším komunikaci mezi touto zemí a Říší středu. Vím, že Čína blokuje Facebook, Seznam, občas funguje Gmail. Bezproblémové jsou Centrum.cz, Hotmail, měl by tam, i když s občasnými výpadky, fungovat i Skype. Existují ještě nějaké alternativy? Vím o WeChat, ale mě zajímají praktické zkušenosti, použitelnost, pokud jste byli v Číně, co se osvědčilo vám při komunikaci s Evropou, myšleno na počítači? Snadná registrace a nenutnost vládnout čínštinou výhodou. Dík moc.
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod The Shitman 31. 3. 2016 10:06

Jednoduše používej některý z jejich nástrojů. Ven to neblokují.
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod dockalacek 31. 3. 2016 10:10

Jasný, ale já potřebuju tutovku, což se mi pozdává ten Skype. Ten WeChat chce jako aplikace v PC QR kód ověření, já nemám čtečku. Ještě bych upozornil, že to řeším pro někoho. Díky, kolego.
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod The Shitman 31. 3. 2016 10:14

QR přečteš mobilem
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod dockalacek 31. 3. 2016 10:24

To vím, ale mám hloupou tlačítkovou Nokii. Vidím to na ten Skype, případně Renren.
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod milsimr 31. 3. 2016 18:18

Bezproblémově funguje ICQ. Vzhledem k tomu, že v Číně mám pár přátel a aktivně se mnou skrze ICQ komunikují, troufám si to považovat jako bezpečně ověřenou záležitost. Plus, klienti jako např. Miranda NG umí i OTR šifrování komunikace, pokud by to bylo třeba ..
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod Python.p 31. 3. 2016 21:37

By mě zajímalo kde jsi na to přišel :) a ne že byla potřeba - nezbytnost dnešní doby.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod milsimr 31. 3. 2016 22:34

Kde jsem přišel na co? :)

Oh, k tomu šifrování; abych to uvedl na pravou míru - k Mirandě nutno stáhnout OTR plugin. Aby náhodou někdo nezačal kritizovat, že šířím nepravdy :) ...
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod DevAstor 4. 4. 2016 10:23

Není pravda, že Čína blokuje Seznam, ale naopak Seznam blokuje všechny e-maily z Číny, ani ve spamu je nenajdete, jednoduše je rovnou zahazuje...
Tak jsem musel pro komunikaci s Čínou začít používat Gmail.
Toto je můj osobní názor.

(\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Python.p 4. 4. 2016 13:51

Takže jako nová kamarádka Panda nemůže kontaktovat Krtečka? To je teda pěkně smutné.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod dockalacek 4. 4. 2016 15:40

Jj, je to tak, tady jsou fajn stránky, kde zjistíte, které weby jsou v Číně blokovány:

http://www.greatfirewallofchina.org/

Nejede tam YT, Facebook a Gmail už taky asi ne, dřív fungoval. Obecně jsou služby Google vesměs blokovány. Dle dřívějších zpráv měl fungovat microsoftí Bing, nyní už nefunguje ani on.
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Matysek 4. 4. 2016 15:58

I2P
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod dockalacek 4. 4. 2016 16:03

Dík Mates, ale nevím, jestli to je legální, legální v Číně. Vím, že uživatel si může zaplatit VPN, ale aby za to nebyla klepeta:-)
dockalacek
VIP uživatel