PCho smutný koutek na smetišti

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 9. 6. 2016 19:59

Zakládám si tu takový malý koutek, kde se budu ptát, protože mi beztak všechno skončí na smetišti.

Potřebuju teď sotisfikovanou odpověď - pokud si vybírám komponenty a beru OC tak jak poznám že se mi nestane to co s ubohou GTX 960 (kde sem fakt vzal tu top of the top a lele.)

Další dotaz - skleněná skříň - máte s tím někdo zkušenosti ? Asi máte pravdu že by to chtělo i nový case (časem), hliník sem už měl, co sklo ? Firma In-Win takové skříně dělá a nevypadají špatně. Respektive vypadá to že to je fakt sklo navíc kouřové... jen jestli to je utěsněný proti prachu nějak ?
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 9. 6. 2016 20:15

OC ne, na to seš debil.

Jsme na první straně, tak nečekej nic konkrétního, znáš se.

Sklo bych nechtěl (praktická stránka věci) když už tak třeba plexy s black'n'white nebo jak se to jmenuje. Nesvítí je to černý a neprůhledné, zapneš PC rozsvítí si a z průhlední se (částečně, i když už je to let co jsem s tím dělal).

Potřebuješ dostat dovnitř vzduch, hodně vzduchu takže i přes prachové filtry se to dovnitř nějak dostane vždy. Leda bys měl bez prašné prostředí....

A to u vás v ústavu asi nebude.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 9. 6. 2016 20:19

Proč jsem debil ? Taktoval jsem podle toho co psaly internetové magaziny a nastavoval tam hodnoty dle nich. Pokud mi renomovaný web napíše že OC jde do takové a takové hodnoty, tak to zkusím, páč věřím že věděj co dělaj.
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 9. 6. 2016 20:28

Jsi větší debil než jsem si myslel. Vždy mě překvapíš, to se ti musí nechat.

Redaktoři světových HW magazínu jistě měli přesně tvoji kartu! Naprosto identické kus křemíku! I stejné teploty a zdroj a skříň a prostě všechno.

Btw. Kdyby někdo napsal že když si dáš Red Bull, kafe a hodně cukry, tak budeš mávat rukama tak rychle že budeš létat. Ty tomu budeš věřit že?
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod alfah4ns 9. 6. 2016 20:59

Oc jde po limity, ktere jsou u kazdeho kusu jinde, ve vysledku te zajimaji max.napeti, teploty a projiti testem stability pc.

Pruhledna case je fajn dokud je nova. Kdyz bych chtel machrovat, jak to hezky ruzne sviti a je videt, postavil bych to do akvarka s mineralnim olejem. Ale jinak bych se drzel nepruhledne odhlucnene case jednoducheho designu.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 9. 6. 2016 21:11

Ne. Redaktoři světových HW magazínů měli ten stejný typ karty, od toho stejného výrobce, v tom stejném provedení. Pokud výrobce deklaruje že vybírá do nereferenční karty odladěné čipy, na PCB nacpe kvalitní součástky a řekne si o odpovídající částku tak nějak předpokládám že pokud je něco OC edice (tzn. je ověřeno že zrovna tenhle čip přetaktit jde, kdyby nešel je z něj non-OC komponenta (stačí se podívat na cenový rozdíl mezi non - K a K - OC Intely. No a nakonec jsem vycházel ze selského rozumu -kdysi dávno žádné OC edice čipů (ať CPU, nebo GPU nebyly - prostě jste posunuli slide v nastavení ovladačů a rázem jste měli vyšší verzi karty, já si takhle přetaktoval X1950 tuším - a jela bez problémů tři roky než chcípla. Nebyly tam žádné OC fičury, žádné OC součástky ani chladič. A co můj ubohý, prastarý Q6600, který x-let běží na 3.6GHz ? Proto se nedivte (a nechápu proč mi nadáváš do debilů) že mi příjde divné že na OC kartě, s obřím aktivním a ještě masivnějším pasivním chladičem má najednou shořet paměť ! Pochopil bych to na referenci s jedním pidi větráčkem (šak se podívejte co ti hejhulové nacpali na GTX 1080 a ještě si řekli o +100$ navýšení ceny) ale u OC modelu, kde výrobce sám deklaruje že jde taktovat ? To mi hlava nebere a je to paradox (netaktovací reference x-let staré karty taktovat šla a nechcípla, obyčejné Q6600 jede deset let v OC a drahá GTX960 skončí s odpálenou pamětí po čtyřech hodinách ? Huh ?! Někdo si z nás střílí ?! Pokud si koupím sportovnější verzi běžného auta (Dejme tomu AMG nebo M) tak předpokládám že auto je vytuněné, naddimenzované a nechcípne mu motor po první jízdě na okruhu.

Příjde mi to paradoxní...

S napětí jsem právě nic nedělal, protože tam bylo varování že může odpálit kartu.
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 9. 6. 2016 21:36

Nevíš která bije. Absolutně.

Jsi perfektní cílovka pro managory marketingu. Lebky a plameny a hnedle je to TOP!
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 9. 6. 2016 21:42

Tak já před nákupem studuju recenze a zkušenosti.
A ano, asi jo, i když na lebku a plameny mě nenachytaj, ale pokud támhleta deska stojí tři tisíce a támhleta šest, tak za šest by měla být lepší (no něco musí mít navíc když má stejný čipset) a stojí o ty tři tisíce (nebo i víc) více. A tomu že se použijou lepší součástky spíš věřím než nevěřím.

Všimněte si že většina webů netestuje normální HW pro normální příjmové skupiny ale jen TOP of The TOP a i když to je mainstream tak stejně bude v top verzi a ne referenci.
Pak člověk narazí na x-testů desek za deset tisíc a karet za dvacet ale která je dobrá do tři tisíc a jestli je tam rozdíl, to se nedozví.

Konečně i tady se člověk často dočte věci typu - tenhle a tenhle čip jde přetaktovat na tolik a tolik, nemůžeš nic odpálit, protože jdou na tu a tu frekvenci všechny. Třeba u té radeonky nebo q6600 se to že jdou OC potvrdilo. Jistě může to mít limity, to chápu ale nechápu proč tedy připlácet za OC když OC nakonec nemusí jít ? A vzpomeňte si - ono to není tak dávno - kdy lidi odemykali vyšší modely karet (to právě šlo i u toho mého tehdy ještě ATi Radeona),čipů nebo - hit letošního roku - taktovali na netaktovacích čipech jen díky fíglu s deskou.
Naposledy upravil PoliceCollector dne 9. 6. 2016 21:47, celkově upraveno 1
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 9. 6. 2016 21:45

OC edice znamena frekvence ±5% s vyrazne vylepsenou cenou. Existuji specialni edice napr.: MSI Lightning, ktere jsou vybavene pro OC (merici body, osazeni vyberovymi chipy, vyrazne posilene napajeni) a nejsou levne. Stejne tak nenajdes 10 stejnych, jedna bude padat klidne po 200MHz na pametech. Na druhou stanu jsem pomerne nedavno natrefil na Core i7-6700k, ktere davalo 4.9GHz 1.344V (provozovano 4.7GHz 1.264V) s 48h peakem a nezklamalo (pomerancacad v Phanteks Eclipse P400s) s Asrock Z170 Extreme 7+. Stastny majitel, ktery by ten kousek kremiku prodal za pekne penize. Mel stesti, s nekterym nehnes ani o 200MHz

A co ... ja chtel odeslat v pondeli Core i7-3930k pro Milsimr, misto toho jsem do 2:30 AM vybaloval uz zabaleny a kompletne obnovoval veskera data i nastaveni, protoze po mesici cekani na Xeon E5-2630v4 Broadwell-E se nase defektni kus. Uz o weekend vykazoval problemy, trochu jsme obecne probirali s Kinem 14nm defektni CPU (neni jich malo) a co nadelam? Milsimr musi pockat, muj znamy pro ktereho je urceny prozatim pokracuje s Core i7-3930k a dokud se nevyresi reklamace, tak se neda nic delat. Kdo vi, jak dlouho se bude cekat a ze to byl Xeon ... no tak byl.

Smir se s tim.

//edit: Cituj, kde se to pise?
Naposledy upravil Matysek dne 9. 6. 2016 21:58, celkově upraveno 1
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod Python.p 9. 6. 2016 21:54

Když nevím, držím klapačku a šoupu brázdu...
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 9. 6. 2016 21:57

No dyk, já měl obdobu toho MSi Lighting od Gigabytu - G-1. Tyhle věci o výběrových čipech (oni tomu říkají zase pro změnu gaunlet) a posíleném napájení tam mají taky. Samotný výrobce to deklaruje jako ultra durable VGA...a ten příplatek tam taky nebyl malý.

Teď mají i extreme, ale co sem viděl testy u GTX970 tak to akorát svítí, chladič, apod je to samé.

Ale jestli je MSi lepší, to netuším, já měl od MSI jen kdysi dávno desku (ale to bylo v době Pentia IV) a co si pamatuju tak chcípla.

Samo, nedá se nic jiného než čekat, jde o to že já - jako poučený BFU jsem očekával (protože se mi to potvrdilo) že příplatek za lepší kus HW se vyplatí. Proto jsem když jsem stavěl tohodle veterána nacpal peníze do Asus RoG Blitz (tehdy snad II. nejlepší deska na 775), Noctuy, Stackera apod, měl jsem tam i paměti s vlastními heatpipes od dnes už zaniklé firmy OCZ... protože jsem chtěl ultra odolný počítač a vlastně jsem ho dostal (když fachá s OC dodnes).
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 10. 6. 2016 10:25

Celý je to velkej nesmysl. To si jako vážně myslíš že ti to někdo uvěří a bude to radit?
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 10. 6. 2016 10:33

No když ne, tak si poradím sám - netřeba.
V podstatě jsem jen okopíroval cenovky ze stávající sestavy.
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 10. 6. 2016 10:40

1. Zbytečně předražená deska .. vem tuhle https://www.czc.cz/msi-z170a-sli-plus-i ... 50/produkt
2. Opravdu potřebuješ kolotočářskou case s madly? Si nech raději ušít za pár korun popruh na případný přenos a vem raději XL R2.
3. Pokud nemíříš na (U)LN sestavu (což asi nehrozí, když sis vybral case, jakej sis vybral), tak veškerá Noctua je zbytečná. Raději ušetři a nacpi tam SPC Grandis.
4. Pokud nechceš streamovat, tak na hry ti je i7 v současné době na prd. Ušetři a vem raději i5.

A teď vlastně píšu jen proto, že jsem dneska mimořádně hodnej.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Další stránka