Bill Gates na Plovárně v telce - co mu říkáte?

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Mr.Gentleman 12. 4. 2005 19:49

Tak co - viděli jste Billa Gatese v pořadu Na plovárně? Co tomu všemu říkáte? :shock: :D
...slušnost a morálka nejsou jen slova...
Mr.Gentleman
Junior

Odeslat příspěvekod loldaolda 12. 4. 2005 20:01

Rikam ze ty otazky staly celkem za hov**

Je skoda ze Marek Eben nevi o cem poradne mluvil... Vadi me treba ze nepadla zadna otazka na Billuv nazor na softwarove patenty, na neustale donebevolajici zaloby podane na microsoft za nesmysly, na obrovska mimosoudni vyrovnavani a jak to pujde dal apod... :|
GNU/Linux - Free software, Free society.
loldaolda
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Gentleman 12. 4. 2005 20:07

loldaolda píše:Rikam ze ty otazky staly celkem za hov**

Je skoda ze Marek Eben nevi o cem poradne mluvil... Vadi me treba ze nepadla zadna otazka na Billuv nazor na softwarove patenty, na neustale donebevolajici zaloby podane na microsoft za nesmysly, na obrovska mimosoudni vyrovnavani a jak to pujde dal apod... :|

No, ale když zase přeci jen to není pořad pro nějakou věcnou diskusi a je to spíš o jeho životě a tak...
Mr.Gentleman
Junior

Odeslat příspěvekod loldaolda 12. 4. 2005 20:10

Mr.Gentleman píše:No, ale když zase přeci jen to není pořad pro nějakou věcnou diskusi a je to spíš o jeho životě a tak...
loldaolda
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Gentleman 12. 4. 2005 20:23

loldaolda píše:
Mr.Gentleman píše:No, ale když zase přeci jen to není pořad pro nějakou věcnou diskusi a je to spíš o jeho životě a tak...
Mr.Gentleman
Junior

Odeslat příspěvekod adams 12. 4. 2005 20:28

Myslím, že Eben nezklamal, otázka na handicap v golfu mě fakt dojala. Myslím, že i Bill se divil, na co že se ho to ptají. Když jsem tak na to koukal, bylo mi i líto, že ten rozhovor nedělal Kraus, to už by bylo totálně OT :). Jeho čtvrthodinová debata o tom, jak se nakupuje, rozmrazuje, upravuje, vaří a konzumuje slepice po třicetidenním půstu s farářem církve husitské (co já vim, jak se přesně jmenuje) byla dokonalá.
Berte ho tak, že je to herec, když měl na plovárně onehdá nějakého profesora z ústavu materiálového inženýrství z ČVUT, tak na něj taky koukal s otevřenými ústy, cože to ten pán plácá. To mě taky bavilo.
Nějak mu ujely ty otázky na biologii, ale jinak klasicky předvedl, že se i s Billem dá mluvit stejně jako s normálním člověkem. Když tam měl Dalajlámu, bylo to do jisté míry podobné. Myslíte, že si Bill někde jinde pokecá o tom, kam chodí nakupovat, jestli rozmazluje děti či co čte na dovolené?

Ale co bylo fakt super - ten překlad tabulkový počítač.. :shock:
-
adams
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Boromir 13. 4. 2005 08:19

Mně se ten rozhovor docela líbil. Pokud dělá pořad Marek Eben, nedá se čekat, že bude rozebírat kód operačního systému, na to jsou jiné pořady. Beru to jako oddychový pořad se známou osobností (=celebritou) bez ohledu, čím se tato známá osobnost zabývá. Vystupování pana BG bylo příjemné.
To, že si jeho produkty na počítač nedávám, je věc jiná.
Jsou i jiné možnosti, Frodo. Různé cesty, kterými se vydat …
Boromir
Junior

Odeslat příspěvekod bigdoc 13. 4. 2005 08:44

Přece tady nešlo o odbornou počítačovou problematiku. Už tím, že Bill věnuje x miliard na charitu - kdo z jeho kritiků to dal? Kolik dali přátelé linuxáci? - si zaslouží úctu.

Nemusím jej nijak uznávat jako programátora, myslím, že je to dost špatný vizionář, myslím, že podniká tak tvrdě, že to je či bylo často za hranicí etiky. Ale pro svou charitativní činnost si zaslouží velké uznání.
bigdoc
Junior

Odeslat příspěvekod Gabelhirsch 13. 4. 2005 08:54

Eben je dobrej, Bill je borec :P . Plovárna byla celkem good. to na nově neuvidíme :shock:
Je opravdu nesmysl považovat myšlení za lidský výmysl…
Gabelhirsch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Iol 13. 4. 2005 13:32

Ja teda nevim, ale aby se v jedny vete chlubil jak mu intelekt zajistil jeho bohatstvi a v druhy prohlasil, ze po -giga je "-pera" ci co to tam vypustil za perlu - to mne fakt dojalo. Kazdej trosku znalej clovek vi, ze je mega, giga, tera, peta, exa.... Nechci ho nejak kritizovat, asi byl z pana Ebena strasne vynervovanej - ale mel pak po skonceni poradu na to svy prohlaseni aspon vydat opravny patch...
Go go, google...
Iol
Junior

Odeslat příspěvekod Swift 13. 4. 2005 13:53

Marek mi přišel korektní a příjemný jako vždy. Bill, jak se dalo očekávat - normální projev normálního (spíše skromného) člověka. Přímo silně kontrastní ve srovnání s jeho obvykle hysterickými protivníky. Je zřejmé, že silná slova a ramena nemá zapotřebí. Místo válečného pokřiku se může kdykoli otočit a mlčky poukázat co je za ním. Takže ve výsledku příjemný rozhovor dvou příjemných lidí.
Nastínil jsem stín do jasna?
Swift
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod loldaolda 13. 4. 2005 14:37

Iol píše:Ja teda nevim, ale aby se v jedny vete chlubil jak mu intelekt zajistil jeho bohatstvi a v druhy prohlasil, ze po -giga je "-pera" ci co to tam vypustil za perlu - to mne fakt dojalo. Kazdej trosku znalej clovek vi, ze je mega, giga, tera, peta, exa.... Nechci ho nejak kritizovat, asi byl z pana Ebena strasne vynervovanej - ale mel pak po skonceni poradu na to svy prohlaseni aspon vydat opravny patch...

TO je blbost, rekl PETA jenze marek nevi co to je a tak nejdriv rekl PERA protoze mu nerozumel. Bill potom jen hral jeho hru aby neztrapnil Marka. Hotovo :D
loldaolda
Junior

Odeslat příspěvekod SlovakSoft 13. 4. 2005 16:32

Mne sa to celkom pacilo a vypichnem tu otazku, ci je pre tak bohateho cloveka v obchode aj nieco drahe. Takym smerom mal byt cely rozhovor, chcel som vediet nieco viac o beznom zivote takeho bohaca. Na druhu stranu, ma pan Gates na moj vkus prilis velke sebavedomie a povazuje sa za genia. Viac skromnosti by neskodilo.
SlovakSoft
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lo-lita 13. 4. 2005 16:36

Je to dobrá věc ta charita. Ale není to tak, že se stydí za nehorázné peníze za nehorázný OS :lol:
Wu wu wu kropka
(polsky - WWW.) :)
lo-lita
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bigdoc 13. 4. 2005 20:18

SlovakSoft píše:Mne sa to celkom pacilo a vypichnem tu otazku, ci je pre tak bohateho cloveka v obchode aj nieco drahe. Takym smerom mal byt cely rozhovor, chcel som vediet nieco viac o beznom zivote takeho bohaca. Na druhu stranu, ma pan Gates na moj vkus prilis velke sebavedomie a povazuje sa za genia. Viac skromnosti by neskodilo.

Podle čeho soudíš, že se Gates považuje sám za génia?
bigdoc
Junior

Další stránka