Česká Televize honí neplatiče

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Helmut Niederman 14. 5. 2005 16:23

Nazdar lidi, co té akci říkáte ? Já jen nechápu proč tolik lidí v různých internetových diskuzí nadávají na Českou Televizi a jeho generálního ředitele Janečka ?
To je typický český národ. Ráj dlužníků, zlodějů, podvodníků. Kdyby takovou akci udělala německá veřejnoprávní televize na své neplatiče, tak je ticho po pěšině. Protože každá zdravá společnost ví, že neplatit dluhy je nemorální a vůbec by se tím nezabývala. U nás v Česku je takový trend, že když někomu dlužím a on mne tím upozorní, tak se ještě budu rozčilovat, co to po mne chce ?
Doufám, že se k této akci připojí i Český Rozhlas, protože znám spoustu lidí, co mají rozhlasový příjimač a neplatí žádné poplatky. Český Rozhlas a Česká Televize by naopak měla zažalovat všechny lidi, kteří se ještě do systému placení poplatků vůbec nepříhlásili. Jsou to takoví černí pasažéři.

Systém koncesonářských poplatků by se měl změnit.
U politiků mne mrzí, že dosud nedošlo k navýšení poplatků. Podle mne, jsou u nás poplatky směšně malé, například v Rakousku to činí až 600,- Kč měsíčně nebo ve Slovinsku až 300,- Kč měsíčně což představuje jedno procento měsíčního výdělku.
Já bych to uzákonil plošně, tak jako u odvoz odpadů. To znamená, že v současné době 4- členná rodina platí jen za jeden televizní či rozhlasový příjimač, jeden poplatek a je jedno, kolik televizorů doma mají. Podle mého návrhu by v novém systému by museli platit 4x. Tedy za televizi by neplatili dosud 75,- Kč ale 300,- Kč. Totéž by se týkalo i rozhlasu.

Jelikož se nezvyšovaly poplatky, navrhuji, aby se poplatky zvýšily a to u televize na 150,- Kč/měsíčně a u rozhlasu na 125,- Kč/měsíčně na hlavu. Dále navrhuji, aby každý si mohl rozhodnout, jestli to chce platit měsíčně, čtvrtletně, pololetně nebo ročně.

Zkrátka koncesionářský poplatek by se měl postavit do stejné úrovně jako nájem či odvoz odpadů. Je to v podstatě služba. Takhle se zajistí lepší výběr poplatků a ten kdo na to nebude mít peníze, podá čestné prohlášení, majetkové prohlášení a takovému člověku by to mohl vykompenzovat stát. Lidé, kteří naopak by takový poplatek neplatili a jsou zároveň v evidenci na úřadech práce, tak jim by to měla strhávat sociálka, nebo rovnou posílat lidi na veřejně-prospěšné práci a odpracovat dlužnou částku.

Člověk přece musí žít ve slušné společnosti, kde se nebere ohled na dlužníky, naopak věřitelé musí být v co nejtvrdším právním postavení směrem k dlužníkům a jsem také pro větší postih dlužníku a pro tvrdší zákon o majetkových exekucí. Dlužník musí mít respekt a strach z věřitele, nesmí být naopak ve výhodě, a nesmí se divit, co to po něm chce věřitel. Akce České televize byla správná a dobrá. Dívím se, že novináři a některá elektronická média tu zprávu postavila do takové polohy, že to vypadalo, jako kdyby Jiří Janeček byl nějaký zlý pirát či gangster, který olupuje poctivé lidi atd.
Tady ještě musím dodat, že lidé, kteří dostali varovné upozornění a přesto řádně platili koncesionářské poplatky, nemusí mít žádný strach, jelikož to mohou dokázat tím, že předloží stvrzenky o zaplacení poplatků. Pokud to některý z poplatníků nedokáže doložit a nemá alibi, je to jeho smůla a jeho hloupost. Normální člověk by si měl přece schraňovat, archivovat veškeré účtenky, doklady o zaplacení různých poplatků, jako je odvoz odpadů, nájemné, inkaso, vodné-stočné atd. Může se stát, že dotyčná firma může mít nepořádek v účtech svých klientů a zbytečně pošle upomínku, a pak se člověk rozčiluje nad svou vlastní hloupostí. Já si třeba doma archivuji od roku 1995 všechny účtenky, doklady, výpisy z bank, a vůbec mi to nedělá žádnou fyzickou ani psychickou námahou, nevýhodou je, že se vám po bytě množí kancelářské šanony, ale i to není problém, pokud máte přiměřeně velký byt, ti co žijí v rodinných domech, to mohou archivovat i ve sklepě.
Helmut Niederman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Howard 14. 5. 2005 18:21

Presun na smetiste.
Have you tried to turn it off and on again?
Windows je ... nikoliv Windows jsou (Windows is ...)
Howard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod šarik 14. 5. 2005 19:22

Z kterého ústavu jsi utekl? :shock:
ČT zatím zbuzerovala řádně platící koncesionáře a to ještě perverzně zhovadilým způsobem. >:-[] >:-[]
Chtěl bych vidět tvůj příjem, když navrhuješ tak horentní sumy poplatků (dyť je to zadarmo drahý). Bez odvozu smetí se neobejdu, ale bez ČT jsem docela dobře a spokojeně živý. :-B
Blbý můžeš být, ale musíš si umět poradit...
šarik
Junior

Odeslat příspěvekod havarka 14. 5. 2005 21:47

Oh my god! A ja som myslel ze tym ze politici nic nerobia, robia ludom zle! Bleeeeeee
jabber & linux na hrad!
havarka
Junior

Odeslat příspěvekod adams 14. 5. 2005 21:58

Kdyby ses nejmenoval Helmut Niederman, řekl bych, že to psal vlado-lenin.
-
adams
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod S-Tony 14. 5. 2005 22:18

Ta tvé srovnání s placením za odpad je přesné.
Taky si myslím, že by měly být poplatky za TV postaveny na úroveň poplatků za odpad. :D

Jinak můžu potrvrdit, že upomínky chodí i lidem kteří opravdu dluží. Moje babička dlužila za tři měsíce (vše si značí) a upomínka ji přišla na 254 Kč (i penále). Takže až takový bordel v tom nemají. A když někdo dluží všude kam se podíva a polovinu dluhů si nepamatuje tak vina není na straně administratiy ČT nebo České pošty......
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Junior

Odeslat příspěvekod adams 14. 5. 2005 23:38

Moment.. Takže to máme.. 6x TV + 2x Pc tuner = 7.200 ročně.. (z toho jeden tuner offline, 2 tv pouštěné tak 5x měsíčně. Tyv**e, za ty prachy bych jim ty dva kanály narval do p****e i s anténou... Za to je HBO na dva roky a ještě zbude :?

Už tak mi dost vadí, že musíme platit za rádio, které nikdo doma neposlouchá. Když to vemu kolem a kolem, dokázal bych se bez veřejnoprávní televize (rozuměj seriálu přátelé a televizních novin) dost dobře obejít. A co třeba platit koncesionářské poplatky za STV, když chytám oba dva kanály? Není to nefér, že na to češi čumí zadara?

Navrhuji:

Zrušit ČT1, a poplatky snížit na polovinu.
Zrušit ČRo a poplatky za rozhlas.

A nebo, další nápad: Když může být na dálnicích mýtné, tak zavést na TV čumné.. Za každou hodinu vybírat .50 Kč, a je vymalováno. S přístrojem na každé televizi by aspoň konečně byly korektní koláče.

Když platím popelnice, platím za ně proto, že chci, aby mi vyváželi odpad. Když platím veřejnoprávní televizi, platím přestože nechci, aby mi někdo do baráku tahal odpad :).
-
adams
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod borsuk 15. 5. 2005 00:05

Ještě k tomu:ve svém malém elektroservisu kromně jiného opravuji také televizory,uvnitř dílny ani nikde jinde se nenachází žádná anténa ani kus drátu na které by bylo možno přijímat skvělá vysílání věřejnoprávní televize,k testování,nálezům závad a následnému zkušebnímu provozu opravených přístrojů používám výhradně televizní servisní generátor normalizovaných zkušebních obrazců.Nyní se ptám,budou po mně také vymáhat koncesionářské poplatky,či nikoliv,já si myslím že ano,v tom případě ale bude chudák ten kdo si o ně přijde říct,v nejlepším případě bude nakopán do hýždí,v nejhorším zhozen ze schodů,nevedu silácké řeči,ale jsem k tomu odhodlán!! >:-[]
borsuk
Junior

Odeslat příspěvekod sHIPoFfOOLS 15. 5. 2005 00:21

To je teda pekne chaby pokus o flame.
Once you are willing to sell your soul, it no longer has any value.
sHIPoFfOOLS
Junior

Odeslat příspěvekod ES0 15. 5. 2005 00:22

když tak o tom přemýšlím, tak jsem se nedíval na televizi už asi od vánoc, nebylo prostě na co
já bych ty poplatky i schvaloval, jenže čt se pak podle toho chová,
peníze má jisté tak proč zlepšovat kvalitu pořadů?,
k čemu je vyrobení desítek bezejmenných filmů, inscenací a dementních debat ročně, ... k ničemu
mě se prostě nelíbí, že oni ty peníze dostanou, ale není tam žádná zpětná vazba, prostě ať odvysílají cokoli, tak s tím nikdo nic nemůže udělat,
ty poplatky, to v čr není nožné , to nikdy nebude vyhovovat všem
já navrhuji ať jim ty peníze dává stát, platíme daně tak co,
no protože ty peníze by byly jen jedny, tak by se lépe tlačilo na čt, například podle sledovanosti(samozřejmně po ní nechtít 100%), taky podle úspěchu jednotlivých filmů no a když ji to nebude stačit tak prostě bude muset propouštět, a co jiného, těch darmožroutů tam je jistě dost
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Junior

Odeslat příspěvekod droopy 15. 5. 2005 00:43

Verejnopravna TV sa plati koncesionarskymi poplatkami a NIE zo statneho rozpoctu, pretoze rozdelovanie statneho rozpoctu maju v rukach politici a tym padom by sa velmi lahko mohlo stat ze verejnopravna TV by bola mierne zaujata smerom k vladnucej strane rozhodujucej o rozpocte.
droopy
Junior

Odeslat příspěvekod ES0 15. 5. 2005 00:49

a kdo asi určuje výši poplatků? tu zaujatost nemusí konc. poplatky vůbec vyřešit, vždyť jsem psal, že si klidně odvysílají cokoli a navíc o tom nemusí rozhodovat politici ale třeba ta rada pro rozhl... , stejně je teď zbytečná

a ještě k tomu helmutovi nieder... , neuvažovat a platit, že?
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Junior

Odeslat příspěvekod Helmut Niederman 15. 5. 2005 16:46

Zdravíčko, asi jste mi moc nerozuměl pane Adams. Já měl na mysli, aby se platili koncesionářské poplatky na hlavu, nikoliv za počet příjimačů doma. Ještě jednou uvedu konkrétní příklad. V domácnosti jsou 4 lidé a vlastní 4 televizory, 4 rádia a jednu společnou hifi věž. To znamená, že každý z nich zaplatí jednu částku na televizi a na rozhlas.
Pokud je v tomto národě 10 milionů obyvatel a každý z nás včetně nemluvňat by platil peníze na televizi a na rozhlas, tak se vsadím, že Česká Televize bude mít peníze nejen na rozjezd digitálizace, ale ještě jí zbydou peníze na reprízné a ještě může založit novou internetovou televizi.

Předpokládejme, že poplatek bude 100,- Kč na televizi a 100,- Kč na rozhlas. To znamená, že statisticky 10 milionů lidí zaplatí každý měsíc 100,- Kč, takže jenom měsíčně by Česká televize a rozhlas získali 1 000 000 000,- Kč.
Co teprve za rok? Samozřejmě, je to statistika, musíme předpokládat, že mezi 10 miliony lidi jsou i bezdomovci, a ti, jejichž sociální situace je na hranici bídy, za ně by to mohl platit stát pokud by prokázali, že na to nemají peníze.
Pokud by můj návrh schválili poslanci, určitě by bylo dobré, aby se zároveň Česká Televize zbavila reklamního bloku ale muselo by to být podmíněné propouštěním nadbytečných lidí jako jsou třeba hlasatelky. Poněvadž už dnes lze levněji vyrobit takzvané upoutávky, kdežto hlasatelky by museli získat mzdu.

Ale obecně platí, že ten kdo poplatky neplatí je černý pasažér a dopouští se přestupku.
Helmut Niederman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod adams 15. 5. 2005 17:06

mm... platit na hlavu pro mě za mě od osmnácti by možná bylo logické. Ale taky by ta cena měla potom být přímo úměrná kvalitě.

Zeptám se jinak: Kdybyste měl tu možnost si vybrat, koupil byste si dva kanály ČT + možná nějaký ten nový 24hod zprávový za 75kč na hlavu měsíčně? Já asi ne, vystačil bych si i s komerčním škvárem + nabídka na kabelu.
-
adams
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod petzed 15. 5. 2005 17:10

Helmut Niederman píše:
takže jenom měsíčně by Česká televize a rozhlas získali 1 000 000 000,- Kč.
Co teprve za rok? /quote]

:shock: Si delas srandu ne? Rvat tolik penez CT ? i kdyby to byla jen polovina je to dost. Vis nekdy musis zapnout tu televizi a podivat se co jsou tam za blbosti. A taky by me zajimalo proc vysilaji reklamy?? Nerikej mi, ze by nemeli na vedeni, kdyby je nevysilaji, at prestanou vytvaret debilni porady a zamestnavat tolik lidi a uvidis jak to pujde i bez reklam. :wink:
Dale by me zajimalo digitalni televizi sponzoruje ct?
petzed
Mírně pokročilý

Další stránka