Stahujete nelegální MP3? Nemáte pocit, že je to taky warez?

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod AndrewJ 3. 7. 2005 20:50

stahujete nelegální mp3? nemáte pocit, že je to taky warez? Já chápu důvody, proč to děláte, ale nechápu, proč by to mělo být víc tolerované, než kalsický warez

// adamek.jan - editoval jsem nazev threadu; v threadu neuvadejte zadne linky, nabidky a podobne
AndrewJ
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ICEBOSS 3. 7. 2005 21:30

ano, warez to samozrejme je a souhlasim s tebou...
Intel rulez everywhere and everytime!
Nepiste mi na ICQ a mejl, reste sve problemy tady, na foru!
ICEBOSS
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ewing 3. 7. 2005 21:34

Nie. Pokial viem, zakon to umoznuje a ja s tym nemam ziadny problem a moje svedomie tiez nic nehlasi.

PS mam doma kopec originalov (CD/DVD) ale keby mam pocuvat iba to co si naozaj kupim tak to by bola dost bieda...
"Imagination is more important than knowledge."
Albert Einstein
ewing
Junior

Odeslat příspěvekod AndrewJ 3. 7. 2005 21:38

Zákon to umožňuje? Který? Jak zní? Jinak se samozřejmě dá stáhnout spousta legálních mp3, že... o těch nemluvím...
AndrewJ
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod gofry 3. 7. 2005 21:40

Co je to nelegalna mp3? MP3, ktoru vydala nejaka ilegalna organizacia - trebars skinheadi?

V Cechach je totiz LEGALNE vytvorit si kopiu audiovizualneho diela pre svoju potrebu. Nelegalne je iba dalsie sirenie.
gofry
Junior

Odeslat příspěvekod AndrewJ 3. 7. 2005 21:45

a co mít v počítači mp3 ke kterým nemáš originál? co je to? jestli je nějaká klička v zákoně, tak to beru, ale nevím o ní...
AndrewJ
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod cache 3. 7. 2005 21:52

No ja osobne si stahujem vacsinou len to, co sa neda kupit.. Komercna hudba ma vacsinou nezaujima, a ak hej, tak si pustim radio. Ale obcas si aj ja stiahnem nejaku odrhovacku, ale po tom co mi odrhne usi tak ju zmazem :) A obcas mam samozrejme aj nejaky album doma, ale to je len zaloha kamosovho cd a vacsinou to u mna aj tak dlho nevydrzi :)
Ale realne, odkedy mam pevny neobmedzeny net, tak pocuvam vlastne len inet radia..
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý

Odeslat příspěvekod AndrewJ 3. 7. 2005 21:53

asi tak nějak, navíc je dost často na stránkách kapely volně ke stažení
AndrewJ
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod JAKUBCZ 3. 7. 2005 22:00

Mě se zase nelíbí že mám platit několikrát autorská práva za stejnou věc - koupil jsem si kdysi album od Olympicu na desce, deska šla časem s kvalitou do kopru koupil jsem si to na kazetě, kazeta je už taky v kopru a teť si to mám koupit na CD za necelé 4stovky? ani náhodou a to ještě nemluvim o kvalitě toho CD a obalu na něm. Dokud se někdo nezamyslí nad cenama nahrávek a nesníží je tak to budu stále stahovat. A navíc nechápu proč není VELKÝ cenový rozdíl mezi starým albem a novým a to jsem i viděl dražší starší album než novější.
JAKUBCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Eross 3. 7. 2005 22:33

ja ich osobne netaham...mne ich nosia na DVDckach :mrgreen:
a si ich pekne zaplatim...
Tempus Maxcars - Kurz bezpecnej jazdy - Skola smyku -absolvovane :)
Eross
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Wikan 3. 7. 2005 22:59

AndrewJ píše:Zákon to umožňuje? Který? Jak zní? Jinak se samozřejmě dá stáhnout spousta legálních mp3, že... o těch nemluvím...h/quote]

Autorsky zakon:
§ 30
(1) Za užití díla podle tohoto zákona se nepovažuje užití pro osobní potřebu; to neplatí pro zhotovení rozmnoženiny počítačového programu či elektronické databáze nebo rozmnoženiny či napodobeniny díla architektonického stavbou.

(2) Do práva autorského tak nezasahuje ten, kdo

a) pro svou osobní potřebu zhotoví záznam, rozmnoženinu nebo napodobeninu díla; rozmnoženina nebo napodobenina díla výtvarného musí být jako taková zřetelně označena,
Wikan
Moderátor

Odeslat příspěvekod X__ 3. 7. 2005 23:34

Wikan: přesně tak

AndrewJ: nejdřív se nauč zákony a nešiř tu bludy, neznalost zákona neomlouvá :)
年度新入社員入社式、社長あいさつの概要を掲載しました。
X__
Dočasný BAN

Odeslat příspěvekod Snoopy 4. 7. 2005 09:17

Ano, je to mozna neuveritelne, ze zakon nepozaduje vlastnictvi originalu, ale zatim to tak je. Pokud by pozadoval, nemohli bychom si nahravat filmy z TV nebo hudbu z radia. Nelegalni je ale poskytovani kopii tretim osobam a je jedno zda zdarma ci za uplatu. To je ovsem problem toho, kdo tak cini, ne toho, kdo si je stahne nebo nedejboze koupi. Nakonec v kazde DVD pujcovne vam prodaji i prazdne DVD medium ;-)
Snoopy
Junior

Odeslat příspěvekod cache 4. 7. 2005 09:33

Zakon ktory by pozadoval vseobecne vlastnictvo originalu nikdy neprejde. Muselo by ist o specialne smerovany zakon, ktory by to pozadoval v pripade napr. dvd ripov ci kopii dvd, alebo celoalbumovych grabov. Lenze tam je zase slabo dokazatelne, ze napr. ten celoalgumovy grab nieje poskladany z nahravok z radia..

OT:
Mimochodom pokial to chapem, tak ani sirenie a uchovavanie "kinonahravok" nieje trestne, jediny porusenie ktore v tom pripade vzniklo je u zdroja, ze porusil zakaz vniest do kina kameru, ci napriklad premietnutie kinopasku cez digitalizacnu premietacku (TC verzie) - to je porusenie pravidiel kina, pripadne podmienok pracovneho vztahu a to nieje trestne (mam dojem). Inak je to po nahrati uz vlasne sukromny majetok na ktory sa nevztahuju ziadne prava. Ak by sa vztahovali, tak by bolo rovnako trestne uchovavat a poziciavat videokazetu s tv nahravkou, ci "tvrip" co je vlastne to iste..
Jedine co ich tak strasne stve na p2p sietach su hlavne tzv. INTERNAL verzie, cize niekto nejako prepasoval zaznam rovno zo studii a to uz je trestne - to je kradez. Kym sa totiz dostane skutocny DVDRip z komercneho predavaneho dvd do obehu, tak im uz nesposobuje take straty ako tieto kradnute verzie (objavuju sa na internete aj pol roka pred oficialnym vypustenim komercneho DVD).

//moderatori: je to sice riadne odbocenie od temy, ale tyka sa "warezu" a nelegalnych nahravok, tak to pls. nechajte :)
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý

Odeslat příspěvekod DigitalDooM 4. 7. 2005 09:51

krádež je krádež a svědomí a slušné vychování ti má říci že stahovat autorsky chráněná díla z P2P se nemá ! Na co nemáš nepotřebuješ ... Filmy,Mp3,hry ... bez toho přežiješ takže když nato nemáš nemáš to mít ... je to krádež ...

zákony jsou napalici postavené jako vše ... trestné má být, poskytování, stahování, držení,kopírování autorsky chráněných děl která sisi nekoupil nebo nemůžeš dokázat jejich pravost ... je to logické

pak by se hromada lidí nevymlouvala na zákon že je to vlastně povoleno ... zloději si prostě věci dokáží krásně omluvit ....
Šéfredaktor webmagazínu
//CPU:AMD X2 6000+ MB: GigaByte GF5900SLI - RAM:2x1024MB Geil 800Mhz CL4 - GK:ASUS GF8800GTX - HDD:2xWD250KS 1xWDRaptor74GB - ZDROJ: TT 750W - CRT Dell21"Trinitron
DigitalDooM
Pokročilý

Další stránka