Stahujete nelegální MP3? Nemáte pocit, že je to taky warez?

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod michal_vyskocil 4. 7. 2005 11:40

Jenže špatný je především celý systém duševního vlastnictví. Většina ekonomických teorií s něčím takovým vůbec nepočítá, nemluvě o právu. Pak to dopadá tak, že se založí mafiánské (tím myslím naprosto neprůhledné, většinou se schovávají za nějakou právní kancelář) organizace typu OSA, nebo Intergram a zavádějí se poplatky za kopírky, CD, vypalovačky a podobně! Nemluvě o nesmyslných nařízeních, kdy by musel autobusák OSe platit, když si poslouchá rádio.

Hudba, filmy a ani software nejsou fyzické předměty. Bohužel k nim tak vydavatelé přistupují, viz různé protikopírovací ochrany, zákaz pouštět hudbu přátelům (prý veřejná produkce) a podobně. Celý dnešní systém ochrany autorských práv je evidentně jen skvělým byznysem pro několik lidí.
Poznatek z diskuze: "Pro některé je unix házení perel sviním"
michal_vyskocil
Junior

Odeslat příspěvekod AndrewJ 4. 7. 2005 13:41

Uznávám svou porážku, mít mp3 v komplu není trestné :) I když mi to moc nesedí.... Osobně jsem zvědavý, co se bude dít, až tu bude iTunes, jestli ti, co píší, že by si kupovali nejraději mp3 toho opravdu využijí....
AndrewJ
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod adamek.jan 5. 7. 2005 06:48

Promazan OT; tematem tohoto threadu jsou MP3, ne warez. Prosim drzte se tematu a prestante se napadat.
adamek.jan
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod homomorfismus 5. 7. 2005 09:13

jj, je to celý tak nechutnej moloch, že se ani nestydim :D
ne, vážně. docela se mi líbí příspěvek by michal_vyskocil, i když já duševní vlastnictví beru, problém podle mě je hlavně, jak už bylo řečeno, v systému jeho ochrany. na tohle téma by se toho dalo napsat moc a moc, ale nedávno jsem narazil na perfektní článek, ze kterýho se toho dá spousta dozvědět. je to takovej střet (ale velice kultivovanej střet!) tušim Martina Bartoně z CDR a Milana Páleše z Indies a pár dalších pohledů, vřele doporučuji. je, pravda, poněkud staršího data, nicméně stále aktuální: http://www.cdr.cz/a/2943/1
homomorfismus
Junior

Odeslat příspěvekod puck 5. 7. 2005 09:29

ja radsej pocuvam online radio :-)
puck
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cache 5. 7. 2005 10:48

pozn: obcas mi mazanie mierneho offtopicu pride az nezmyselne prisne.. myslim ze by sa zislo aby to moderatori brali troska z nadhladu..
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý

Odeslat příspěvekod AndrewJ 5. 7. 2005 12:37

Já jsem si kupoval cd na koncertě jedné kapely za 170 kč, a bylo mi řečeno, že mi na něj doplácí 50kč.... tj. aspoň přístup :) ale, je mi jasné, že tohle si může dovolit jen začínající skupina, která se chce dostat trošku do podvědomí...
AndrewJ
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod AndrewJ 5. 7. 2005 12:54

homomorfismus píše:jj, je to celý tak nechutnej moloch, že se ani nestydim :D
ne, vážně. docela se mi líbí příspěvek by michal_vyskocil, i když já duševní vlastnictví beru, problém podle mě je hlavně, jak už bylo řečeno, v systému jeho ochrany. na tohle téma by se toho dalo napsat moc a moc, ale nedávno jsem narazil na perfektní článek, ze kterýho se toho dá spousta dozvědět. je to takovej střet (ale velice kultivovanej střet!) tušim Martina Bartoně z CDR a Milana Páleše z Indies a pár dalších pohledů, vřele doporučuji. je, pravda, poněkud staršího data, nicméně stále aktuální: http://www.cdr.cz/a/2943/1
AndrewJ
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod homomorfismus 5. 7. 2005 13:23

ech, rozhodně bych neřekl, že si tohle myslí :?
homomorfismus
Junior

Odeslat příspěvekod kinn 5. 7. 2005 13:27

Pan moderator, predpokladam ze ste zmazali moj prispevok. Mozete sem presne uviest citacie z neho + vase vysvetlenie k tomu, kde som odbocil od temy (v nadpise je mp3 + warez) a kde som koho napadol? V opacnom pripade to neberiem ako moderovanie ale cenzuru. A to v takom rozsahu, aku som este nikdy na ziadnom technicko-odbornom fore nezazil. Dakujem.
kinn
Junior

Odeslat příspěvekod AndrewJ 5. 7. 2005 13:28

No říct, že kdo vydává u indies může si klidně cd nahrát u počítače...
AndrewJ
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Tipi 6. 7. 2005 07:06

Prečo - prečo ste museli zmazať môj príspevok. Myslite si, že bol OT? Lenže ja som ešte neskončil, možno som s mojim príspevkom chcel niečo dosiahnuť, na niečo ukázať, ale to Vás asi netrápi. Veď akoby mohlo keď "nevidíte les od stromu". Kľudne len tak ďalej... Držím Vám palce vo Vašom moderovaní...

Ďakujem.
Tipi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gin 6. 7. 2005 08:43

ja si hudbu stahnu pac je to nejednodussi a nejrychlejsi zpusou jak si dane CD poslechnout...pokud je hudba kvalitní a líbí se mi, koupím si ji.
To samé platí u filmů...kvalitní film...rád podpořím autory tím, že do kina půjdu.
gin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod suk 7. 7. 2005 08:46

stahuju hudbu, filmy, hry...kupovat si CD za 600 s 50i ochranama proti prehravani v compu? nejsem blazen
suk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod AndrewJ 7. 7. 2005 11:11

Já jsem hodně rád, že poslouchám takovou hudbu jako poslouchám... prtože víc než 400 bych za cd nedal a přes 300 jen velmi vyjímečně...
AndrewJ
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka