Ako sa ubranit ak zautoci pes

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod cvoq 6. 7. 2005 16:49

Zaujímali by ma Vaše názory na túto tému. Ja osobne mám fóbiu na psov, pretože ešte ako malého chlapca ma pohrýzol statný NO. Odvtedy mám pred psami rešpekt, proste cudzích nehladkám, nijako nedráždim, snažím sa im vyhnúť. Ale ako sa správať ak ku vám pribehne sám od seba cudzí pes ? Čo robiť vtedy ak dokonca začne potom čo vás očuchá vrčať ? Ako sa ubrániť pred prípadným útokom ? Existujú nejaké pravidlá prevencie, prípadne nejaké neškodné pomôcky na báze trebárs utrazvuku, alebo také niečo ?
cvoq
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kuzmo 6. 7. 2005 17:02

no zalezi na tom aky je to pes :) cital som ze dobre je vraj pred neho rozprestriet kabat :) j to jednoduche a ucinne a nic ti nemoze spravit..take veci ako nedivat sa mu do coi ti su asi jasne lebo to ho len vydrazdi.....takze daco proste pred neho rozprestriet cez co nemoze zautocit..ak nemas kabat po ruke tak nefiem..bezat je asi blbost lebo to ten pes bud ebrat ako lov...hmm ak je to pes pri ktorom je majitel tak povedat majitelovi aby si psa zobral a ak sa na to ten majitel vy*ere tak mat po ruke daky paralizer (ale len na velke plemena) ... podla vyhlasky totizto musia mat velke plemena kosik a musia byt na voditku...ak ta napadne pes bez tohoto tak mas pravo sa branit aj takymto sposobom
kuzmo
Junior

Odeslat příspěvekod Flak 6. 7. 2005 17:02

Moje ségra se kdysi věnovala psům (v té době "letěli" hlavně ovčáci, žádní pitbullové) a na tohle téma jsme se kdysi bavili.Dobré by bylo (ale s tím nepočítej), kdyby se Ti podařilo napálit mu ranu do rypáku, to by nevěděl, čí je.Dokonce by Tě v tu chvíly (kdyby znal ty příkazy) začal poslouchat.Ale kdyby už došlo k napadení, tak si ještě zkusit omotat něčím ruku, zarvat mu ji bokem :) do tlamy, co nejvíc to jde a druhou rukou mu zlomit vaz, jakobys tou rukou v tlamě (psí :)) trhl dozadu proti té druhé ruce.

Nevím, jestli to jde pochopit z mého návodu, ale každopádně si nejsem jistý, že by to na pitbully a jiná hovada "zapůsobilo".
Flak
Junior

Odeslat příspěvekod Flak 6. 7. 2005 17:03

Jo, ještě jedna rada: ikdyž to může být těžké, tak hlavně NESPADNOUT na zem !!!!!!!
Flak
Junior

Odeslat příspěvekod kuzmo 6. 7. 2005 17:04

Flak píše:.Ale kdyby už došlo k napadení, tak si ještě zkusit omotat něčím ruku, zarvat mu ji bokem :) do tlamy, co nejvíc to jde a druhou rukou mu zlomit vaz, jakobys tou rukou v tlamě (psí :)) trhl dozadu proti té druhé ruce.

Nevím, jestli to jde pochopit z mého návodu, ale každopádně si nejsem jistý, že by to na pitbully a jiná hovada "zapůsobilo".
kuzmo
Junior

Odeslat příspěvekod Flak 6. 7. 2005 17:06

Sakra, to je dobrý, to by mě jako chlapa nikdy nenapadlo :):):):) Ale s tím vazem to jde, opravdu, ale musíš tu ruku zarvat opravdu hluboko a vlastně mu potom škubem "obrátíš" hlavu dozadu.
Flak
Junior

Odeslat příspěvekod Flak 6. 7. 2005 17:11

Jo, myslíš z "morálního hlediska", že ten pes za to nemůže ? OK, taky jsem pro to, aby byl majitel psa trestně zodpovědný za to, co udělal jeho pes, jakoby to udělal on sám.

Nedávno u nás ve Zlíně otvírali novou restauraci a šli jsme se s kámošem a jeho holkou (a kočárkem) podívat na zahrádku na jedno.Už z dálky jsem viděl, jak na zahrádce čísi pes napadl malé děcko a vykousl mu kus ruky.Majitel hodil psa do auta a ujel.Kámoš musel okamžitě pro auto (bydlí kousek) a zavést malou na urazovku.Toho majitele psa (kdyby ho chytli) bych nechal odsoudit přesně za to, co udělal ten pes+za neposkytnutí pomoci, krhnutí apod.
Flak
Junior

Odeslat příspěvekod kuzmo 6. 7. 2005 17:54

no tak majitel by siel podla mna do rektalnej oblasti a psa by som v tomto pripade odstrelil
kuzmo
Junior

Odeslat příspěvekod ewing 6. 7. 2005 18:57

Ak na teba pes vyskoci auomaticky kopacka do brucha. To je jeho velmi slabe miesto. Ale ak sa ti take daco nikdy nestalo mozes mat teorie kolko chces asi sa ti to nepodari (na prvy krat).
"Imagination is more important than knowledge."
Albert Einstein
ewing
Junior

Odeslat příspěvekod Beetle 6. 7. 2005 19:30

Já sama mám taky psa, a jednou se mi stalo, že jsem ho venčila a z díry v plotě vyběhl velký pes (doga) a zaútočila na mého psa. Já jsem svého psa bránila vlastním tělem, a snažila jsem se ho zahnat tím, že jsem ho mlátila deštníkem hlava nehlava a křičela jsem, abych ho odstrašila. Zabralo to, s teho mého projevu byl tak vyjevený, že odběhl a stihnul mě pokousat jen do stehna a do ruky a mému psu natrhnout ucho.
Podle mě kdybych nebránila mého psa ani sebe tak by mému psu, který byl na vodítku a měl košík prokousnul vaz a pak by se možná vrhnul i na mě.
Pokud už se stane, že pes pokouše, rychle si zajít k doktorovi na preventivní injekci a snažit se zjistit majitele a od něho chtít informaci, zda je pes očkovaný.
Beetle
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Eross 6. 7. 2005 20:10

no mna napada v takych situaciah ZABRESAT nanho...mozno sa zlakne a utecie :-)
Tempus Maxcars - Kurz bezpecnej jazdy - Skola smyku -absolvovane :)
Eross
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cool.user 6. 7. 2005 21:19

jako mirne zkuseny kynolog bych to rekl asi takhle. Je treba rozlisovat 2 zakladni veci .
1)jestli se ten pes lekl/boji a snazi se tebe zastrasit a zahnat.
2)nebo jestli ten pes na tebe chce doopravdy zautocit.
----------------
v prvnim pripade ses celkem v klidu , pokud budes vklidu , budes dal pokracovat v tom co delas (chuze , v klidu ) tak ti ten pes naprosto nic neudela, rozhodne ho zbytecne nedrazdi pac se zacne citit vic ohrozeny a jen se bude vic branit /stekat , ale znova rikam v tomto pripade se ten pes boji vic tebe nez ty jeho (typicke chovani pro male a stredni psy , terieri, beaglove ,pudlici atd ) jen dodam ze tito psi si neuvedomiji svou silu , teda defacto uvedomujisi ze clovek je schopnej je zaslapnout .

V druhem pripade mas celkem problem , me se vic osvedcilo postavit se psovi celem a rozhodne nesnazit se moc utikat, pomalu ustopovat, kdyztak si vem klacek a bran se s nim (kdyby se snazil na tebe vyskocit tak ho odraz).

jeste je celkem dulezite rozlisit typ psa , pokud se jedna o lovecke plemeno (ohar,baset,beagle ,labrador...) tak ti v 99% pripadu nic neudela a znova se jedna pouze o leknuti (tyto psy poznas tak ze maj pomerne uzkej cukam , az spicatej.

pokud se jedna o bojove plemeno tam bych se vic bal , tyto psy poznas tak ze maj cumak maj hodne sirokej a kratkej)

a na zaver snad jen rict ze pes za to nikdy nemuze, vzdy za to muze majitel jak sveho psa vychoval.

edit:jinak jak tady nekdo rek, kopanec do bricha je taky velmi ucina vec, problem je v tom ze se to potebuje dobre nacasovat .
cool.user
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod enr!qo 6. 7. 2005 21:37

U mňa sa osvedčilo nakloniť sa k zemi akoby som chcel zdvihnúť kameň - psi väčšinou utečú, keď nie tak pomaly cúvam. Ale to už musí byť fakt pes. Takou čívavou by som sa pustil do boja.
Athlon +1700 /1,4@2,0Ghz/166x12,
Asus A7N8X-E Deluxe,
2x512 DDR 500 A-Data,
160GB Maxtor SATA,
80GB WD PATA,
Sparkle 6600GT 128MB AGP,
"TT" Tsunami + enermax EG425AX Noisetaker,
DVD-RW LG 4120B, CD-RW Teac 540E, 19"lcd vs vp191s,
Benq x730
enr!qo
Junior

Odeslat příspěvekod cool.user 6. 7. 2005 21:40

enr!qo píše:U mňa sa osvedčilo nakloniť sa k zemy akoby som chcel zdvyhnúť kameň a pes sa ukludníU mňa sa osvedčilo nakloniť sa k zemi akoby som chcel zdvihnúť kameň - psi väčšinou utečú, keď nie tak pomaly cúvam. Ale to už musí byť fakt pes. Takou čívavou by som sa pustil do boja.b/quote]

a to delas presne spatne, pes si pak muze myslet ze na nej chces zautocis a jen ho provokujes
cool.user
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tOplOaDer 6. 7. 2005 21:45

:o stočit do klubíčka ne :!: :?: :twisted:
tOplOaDer
Mírně pokročilý

Další stránka