Diskuze o CzechTek 2005

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Jste pro CzechTek?
Ano, souhlasim s touto akci 35 %  50%  [ 35 ]
Ne, nesouhlasim s touto akci 34 %  49%  [ 34 ]
Celkem hlasů : 69

Odeslat příspěvekod Byte 30. 7. 2005 18:53

je plno dobrejch festivalu kde se pari hodne dni, je to povoleny a organizacne zvladnuty. Na tehlech technoparty tyhle lidi se chovaj jak vepri.
Byte
Junior

Odeslat příspěvekod p0etrik 30. 7. 2005 18:55

double_m: Nechapu co je smesneho na tom, ze se poradatele chovaji jako rozumni lide. U nas jsou pravidelne rockove festivaly a tohle se deje.
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod double_m 30. 7. 2005 19:04

p0etrik píše:double_m: Nechapu co je smesneho na tom, ze se poradatele chovaji jako rozumni lide. U nas jsou pravidelne rockove festivaly a tohle se deje.

No tak to v Pribrami fakt ne... A ze jsou tu docela velky akce...
double_m
Junior

Odeslat příspěvekod Ivo M. 30. 7. 2005 20:37

Diskusi na toto téma najdete na Pauze.
Ivo M.
Junior

Odeslat příspěvekod adamek.jan 30. 7. 2005 21:08

Byte píše:Na tehlech technoparty tyhle lidi se chovaj jak vepri.

To je problem tech ucastniku a policistum by to melo byt ukradene! Ti lidi jsou plnoleti proto aby se mohli chovat jako "vepri". Pokud nikoho primo neohrozuji, nevidim v tom nic spatneho. Techno je zivotni styl a toto k nemu proste nekdy patri! V zadnem pripade bych to ale neoznacoval za "vepri chovani".
adamek.jan
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod p0etrik 30. 7. 2005 21:31

adamek: No policistum to tezko muze byt ukradene, kdyz po sobe nechaji tisice metru ctverecnich zvaleneho prochcaneho pozemku plneho odpadku. Pozemku, ktery bude muset ten, komu to patri vlastnorucne uklidit a za velke penize dat do poradku.
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod adamek.jan 30. 7. 2005 21:41

Rad bych zde citoval prispevek, ktery navstevnik homomorfismus nasel na internetu a vlozil do diskuze na Pauza.cz. Clanek je umisten zde.

Bydlím v Plzni a na celé akci jsem se byl dnes odpoledne ze zvědavosti podívat. Nejsem příznivcem techna, přijel jsem jen proto, že jsem chtěl vidět, jak to na místě opravdu vypadá. Následuje několik mých postřehů.

Na dálničním sjezdu u Mlýnce mě zastavili policisté a ptali se kam jedu. Řekl jsem, že do Mlýnce a proč se ptají. Že prý dostali příkaz, že nesmějí nikoho pouštět, jenom ty co tam bydlí. Že nejsou odtud a nevědí, kde ten Mlýnec vůbec je a že vlastně ani nevědí, proč mě nemají pustit. Prý se tam někde blízko koná něco ilegálního. Zeptal jsem se, co s tím mám já společného a podobně. Takové otázky jim evidentně dělaly problémy a nakonec na mě mávli, ať jedu dál.

Celé okolí dálničního sjezdu, blízká vesnice a přilehlé silnice byly obklopeny stovkami zaparkovaných aut a tábořícím technaři. Vstup do obce Mlýnec kontrolovali policisté a zřejmě buzerovali každé projíždějící auto podobným způsobem, jaký jsem zažil na dálničním exitu.

Od silnice vede na místo konání akce krásná zpevněná, místy dokonce asfaltová cesta. Tu policisté hlídali a nepouštěli tam ani chodce ani auta. Jediný provoz, který tam by vpuštěn, byly desítky policejních dodávek a náklaďák s vodním dělem. Protože technaři nesměli použít cestu, chodili po louce a na několika místech poničili drátěný plot, kterým bylo třeba projít. To, že na pozemek neexistuje přístupová cesta, je podle toho co jsem viděl čirá lež.

Samotné pozemky, kde se akce konala, byly posečené louky, na kterých nebylo nic jiného než suchá tráva a plevel. Neumím si představit žádný způsob, jak by jim přítomní technaři mohli ublížit. Technoparty se skládala z lidí, kteří se procházeli po louce, polehávali na ní a opalovali se, tábořili ve stanech, poslouchali hudbu, tančili, hráli frisbee a podobné hry a kupovali si občerstvení u stánků. Jeden ze stánků měl štít "Paroubkův bar". Přesně takovou činnost vidíme v těchto dnech na každém koupališti u rybníka. Byla tam pohodová a uvolněná atmosféra, lidé se dobře bavili. Většina účastníků byla středoškolská mládež, mladí kluci a děvčata. Patrickův výraz "naše děti" je myslím zcela na místě. Na místě bylo několik tisíc lidí. V novinách jsem si přečetl, že je na místě cca pět tisíc účastníků, čemuž jsem ochoten věřit.

Přibližně kilometr od celého místa se zlověstně shromažďovali policisté - na příjezdové cestě se řadily vedle sebe desítky policejních dodávek obklopených figurami v černém oblečení. Nad hlavami nám neustále přeletoval policejní vrtulník.

Strávil jsem na místě cca dvě hodiny, celé ho obešel a pak se rozhodl, že pojedu zpátky domů. Celá akce probíhala poklidně a představa, že by mohla někomu vadit, mi přišla absurdní - očekával jsem, že policisté jen znuděně přihlížejí celé akci a budou tak činit celý víkend, protože žádný důvod k zásahu podle mě neexistoval.

Kráčel jsem tedy zpět ke svému zaparkovanému autu. Prošel jsem kolem policejního kordonu. Policisté se váleli v trávě, odpočívali a jednoho z nich jsem slyšel říkat: před chvíli jsem volal rodině, že dnes máme zásah, tak ať mi drží palce. Prostě trénovaní nic netušící chlapci, kteří celý rok nacvičovali a teď se těší do akce.

Přešel jsem na druhou stranu dálnice a přicházel k obci Mlýnec. Z dálky bylo slyšet monotónní tuc-tuc. Vtom po dálnici přejel kamión a jeho hluk zcela bez problému přehlušil soundsystémy technařů. Co vadilo vesničanům více? Těžko říct.

Z celé akce bylo vidět, že organizátoři se pečlivě snažili, aby jejich akce nemohla nikomu vadit. Pronajali si pozemek, na kterém bylo nemožné napáchat jakékoliv škody. Kvalitní přístupová polní cesta (fakt tam je!). V těsném sousedství dálnice, jejíž hluk převyšoval hluk z celé party.

Jejich snaha zřejmě byla zbytečná. Najel jsem na dálnici na Plzeň a po půl hodině jsem slyšel v rádiu, že dálnice za mnou byla uzavřena a policie zahájila zásah. Byl jsem v šoku a jsem v něm ještě pořád, protože něco takového jsem čekal ze všeho nejméně. Poklidná zábavná akce mladých lidí byla napadena dělbuchy a slzným plynem. Policejní provokace, která je přinutila k poškozování okolí. Zlobte se na mě, obviňujte mě z nemístných emocí, ale opravdu nemohu říct nic jiného, že jsem si dnes připadal jako v listopadu 1989. Policie opět bezdůvodně mlátí mladé nevinné lidi. Jestli tohle není "gestapo", pak už nevím, co je. Jsem pobouřen na nejvyšší míru a doufám, že tohle už naší arogantní vládnoucí garnituře neprojde.a/quote]
adamek.jan
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod p0etrik 30. 7. 2005 21:56

Pekna slohova prace, ale jestli to je pravda, to nikdo nevi.
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod adamek.jan 30. 7. 2005 22:25

To p0etrik: Muzu se zeptat z ceho cerpas informace o tom, ze CzechTek je nelegalni, vulgarni a jedno s druhym? Od tech babicek a dedecku co je ukazuji v televizi? K nicemu nelegalnimu tam nedoslo, protoze policie ucastnikum CzechTek si tam ani prdnout nedovolila!
adamek.jan
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod yarik 31. 7. 2005 00:54

U nás v ulici je asi 100ks cikánů a řvou a vyhrávaj asi 5let a je to horší jak CzechTek a nikdo po nich nestříká vodu a nebrání jim v přístupu třeba do našeho vchodu,kde hulej a bůch ví co ještě.Tak když policajti chtěj dělat nějakej metr,tak by měl bejt na všechny stejnej :!: :!: :!:
A co fotbal :?: Slušný lidi jdou fandit a taky maj obavu z jinejch agresivních fanoušků.Jak říkám na všechny stejnej metr :lol:
AMD 64 Toledo X2 4200+@6000+ MSI K8N Neo Platinum,4x1GB,
ATI Sapphire Radeon HD 2600 XT Ultimate,SEAGATE 1x80;3x750GB SATA II;
1x Sony NEC Optiarc-DVD-RW.CHILL-520W.Monitor ASUS VW222S.Win7 64bit.
yarik
Junior

Odeslat příspěvekod p0etrik 31. 7. 2005 08:18

adamek.jan: No mne stacilo, co delali za bordel v minulych letech. Navic v zapadni Evrope (a asi nemusim nikoho presvedcovat, ze demokraticke) nejsou podobne akce povoleny. Tam se takovy bordel delat nemuze, takze se sjedou k nam, tady se na ukor Cechu zijicich v okoli a vlastnicih pozemky "vyblbnou" a zas muzou jet domu.

Dale timhle sam potvrzujes, ze kdyby tam policajti nebyli, byl by tam pekny bordel:

K nicemu nelegalnimu tam nedoslo, protoze policie ucastnikum CzechTek si tam ani prdnout nedovolila!
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod adamek.jan 31. 7. 2005 08:25

To p0etrik: Tak pozor! Tim nic nepotvrzuji, tim rikam, ze policie zasahla bezduvodne jeste driv, nez tam ucastnici stihli prijet! Ten policejni zasah je jen predvolebni kampan a myslim ze bude mit jeste velkou dohru!
adamek.jan
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod p0etrik 31. 7. 2005 08:28

Podivej, kdyz se podivas na Idnes, uvidis, ze i pravnici Idnesu (ktery strani technarum) potvrdili, ze zabraneni pristupu na louku pres cizi pozemky bylo v souladu se zakonem.

Docela by mne zajimalo, jakou to bude mit dohru. :) Trebaze technari budou stavkovat? :mrgreen:
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod Howard 31. 7. 2005 08:30

Tomu clanku bych i veril, ale chtelo by to nazor vice lidi, autor clanku mozna nevidel uplne vsechno.
Nicmene take jsem prilis nepochopil, proc policie technoparty zrusila.
Have you tried to turn it off and on again?
Windows je ... nikoliv Windows jsou (Windows is ...)
Howard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Byte 31. 7. 2005 08:32

I kdyz sem proti takhle usporadany akci, tak si myslim 10tky zranenejch i tezce na obou stranach sou uplne zbytecny. Nevim proc jim jenom neodpojili centrálu nebo je proste neodpojili od proudu. Navic ani ty policajti za to nemuzou, tohle by mel Paroubek nebo kdo to naridil vysvetlit.
Byte
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka