Zbláznili se všichni s výkonem počítačů?

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod [REB]Nex 25. 8. 2005 15:23

Nevím čím to je ,ale poslední dobou se mi zdá že se všichi pomátli.
V časopise čtu jak koupit si počítač co není aspoň Sempron 2800+ na 64bitech jsou vyhozený peníze.že je to k ničemu. Firmy v inzerátech nabízejí 2400+ jako optimální počítač do kanceláře. To snad není možný. Prostě se mi zdá že výrobci harwaru se tak předhání v tom kdo bude mít rychlejší čip že jaksi pozapoměli že "lehce" utekli potřebám sofwaru. Naco potřebuju do kanclu 2200+ když mi XP a Office jede krásně na 700vce s 256 RAM. Osobně mám Athlon 2000+ a stačí mi ke všemu. Programuji , dělám ve webdesign Photoshopu, pouštím hudbu, filmy i hry si vpohodě zahraju.samozřejmě ne ty nejnovější ... stejnak už výrobci neví coby a vykrádaj většinou sami sebe .( 125klon Dune2 atd. )

A 64bitů .. ano pro člověka co dělá v 3DSmax (teď), nebo náruživého hráče nenovějších pecek (budoucnost -- hry zatim nemaj optimalizaci na 64b) jo ,ale není TO VĚC BEZ KTERÉ BY ČLOVĚK NEMOH BÝT.

Schválně píšu tenhle příspěvek abych zjistil zda jsem divnej nebo se najdou lidi co sdílejí stejnej názor...

Pokud mě někdo přesvědčí o opaku budu rád ..
A jinak se předem omlouvám za sloh a parvopis. :roll:

//adams: upraven název threadu, přesun na smetiště
[REB]Nex

Odeslat příspěvekod Gabelhirsch 25. 8. 2005 15:36

ne nebo je?

nejlepší "nadpis" co jsem tu zatím viděl!!! máš můj respekt LOL. jinak jestli ti vadí, že vývoj techniky jde dopředu, vstup do kláštera, tam mají temný středověk a svíví svíčkama
Je opravdu nesmysl považovat myšlení za lidský výmysl…
Gabelhirsch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Patrix 25. 8. 2005 15:42

kazdy novy model procesoru senou prinasi vetsinou i energeticke vylepseni, nove technologie apod. to zvysuje samozrejme komfort a rychlost prace a v neposledni rade bezpecnost dat. tzn ze zamestnanci v kancelari nemusi travit tolik casu louskanim bugu u pocitace ale muzou udelat svou praci rychle a spolehlive.
Patrix
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bimbo 25. 8. 2005 15:55

Já souhlasím, i když ze mě možná hovoří závist vůči těm, kteří mají nejnovější pecky a já jsem vždycky na chvostu...ale spíš je to možná tím, že nejrychlejší mašina není moje priorita a koníček (přebytečné prachy rvu někam jinam), i když mě pecka živěj. V práci Pentium 4 na 2,4, 512 RAM, onboard grafika (věc zaměstnavatele), doma Athlon 1700+, 256 RAM, 5200FX Geforce - jo, občas bych přidal paměť, ale jak podotkl autor threadu - záleží na tom, co člověk dělá...a vzhledem k tomu, že nedesignuju v 3D a nepařím nejnovější hry (spíše odreagovávačky a ne zákysy na dva dny) mi to bohatě stačí...
Bimbo: jsem Váš...!
Bimbo
Junior

Odeslat příspěvekod dizz 25. 8. 2005 16:14

NO ja myslim ze na tom nejsem spatne - takze zavist odpada ....
K PC mi o tec koupil starsiho notebooka (PII 400MHz, 128 MiB RAM)

NO a pokud by ten notebook mel vic ram ak sem uplne vpohode .. (v CADech je to trozku pomalejsi ale porad ok) jedina vec co me na tom nejede a chtel bych to je hra truecombat:elite ale to nejak prekousnu :D

Soucasny PC mam asi 2 roky a myslim si ze by mi klidne 5 let vpohode vydrzelo
FUCK ATI
Nekupujte ATI, jejich ovladace stoji za ******

Netasny majitel graficke karty od ATI
dizz
Junior

Odeslat příspěvekod DigitalDooM 25. 8. 2005 16:37

tohle je vývoj a rozhodně se neá říci že bych byl spokojen s výkonem dnešních PC ... neřekl bych že 256MB je optimální do kanclu ...určo ne :) jen pro Win XP je doporučena 512Mb ;)

jinak 64bit ? jsou přítomny v každém CPU ... hlavně se cenově neliší stejná verze CPu 32 a 64bit takže proč nevzít 64bit ?! :);) jinak třeba linux a další programi jsou normálně 64bit ... nové hry budou 64bit a Vista64b je zadveřmi takže hlavně díky rozvoji 64bit CPU se konečně může také rozšířit na to soft.... ONO dělat software pro PC který ho nedokáže využít je kravina :);) takže výrobci vyrábí PC a až na to se dělá soft :)

takže přehánění s výkonem ? určitě ne ...PC jsou nejlevnější v historii a buď me rádi za výkon:) prostě vývoj je vývoj tak nač ho brzdit kvůly pár človíčkům co si myslí že to stačí ? :)
Šéfredaktor webmagazínu
//CPU:AMD X2 6000+ MB: GigaByte GF5900SLI - RAM:2x1024MB Geil 800Mhz CL4 - GK:ASUS GF8800GTX - HDD:2xWD250KS 1xWDRaptor74GB - ZDROJ: TT 750W - CRT Dell21"Trinitron
DigitalDooM
Pokročilý

Odeslat příspěvekod suah 25. 8. 2005 16:38

Nezostava mi nic ine, nez suhlasit. Na vacsinu kancelarskej prace je dnesny hardware premrsteny...mozno je to aj tym, ze kancelarska praca sa na pocitacoch nerobi prvy den a ked sa dala robit dost pohodlne pri prvych pentiach, tak naco desatnasobne vykonejsi stroj?
Ono pre cloveka, ktory nehrava hry (a nepouziva aplikacie vyzadujuce velky vykon), kludne staci najslabsi sempron alebo celeron. By pre nich mohli vyrobit verzie s pasivnymi chladicmi, nech je to pc tichucke...
suah
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod adams 25. 8. 2005 16:45

DigitalDooM - ty seš jeden z těch neštastníků, co nevěděli, že na ušmudlání perfektního dopisu stačila 386DX se 4 MB ram, Win3.1 a AmiPro 3.0, a tabulky se stejně dobře daly dělat v Quatro pro 4, a sekretářce ke štěstí nechyběla animovaná sponka.
A že se ty softy daly provozovat i na slabší sestavě.

Spral ďas výkon, ale kvůli těm debilům co jdou jen po penězích teď běžné PC sežere 200-300W, a když jsou takových PC miliony, tak už se to někde odrazí. A přitom 98% pracovní doby zahálí a chroupou naprázdno. Silně mi to připomíná američany, co jdou nakupovat a odstaví nastartované auto, aby v něm neměli teplo, když se vrátí za dvě hodiny z nákupu. Řekněte mi, na co to proboha je dobré? Že jí tam ten dvoumegapixelový obrázek ze schránky, co posílá mailem kamarádce v pracovní době skočí místo za deset vteřin za tři? Tomu říkám úspora :)
-
adams
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Wikan 25. 8. 2005 16:52

DigitalDooM píše: ... neřekl bych že 256MB je optimální do kanclu ...určo ne :) jen pro Win XP je doporučena 512Mb ;);/quote]

Pokud jde o kancelarsky aplikace tak 256 MB pro XP staci naprosto s prehledem. Samotny Windows maji po startu pod 100 MB a pro ten Word, Excel a OE co se vetsinou v kancelarich pouziva staci zbytek pameti s velkou rezervou.
Jen je potreba vypnout vsechny kravinky, ktery stejne nikdo nepotrebuje a jen obtezujou.
Wikan
Moderátor

Odeslat příspěvekod Byte 25. 8. 2005 16:54

Na kancelarskym pc hlavne nemusite mit kolikrat ani xp
Byte
Junior

Odeslat příspěvekod p0etrik 25. 8. 2005 16:58

Mne taky nezbyva nez plne souhlasit. V duchu se vzdycky smeju, kdyz nekdo napise, ze ma napriklad Radeon 9600 a nejaky Sempron 2500+ a vsichni mu hned pisou, ze to je naprosto out a podobne. Ja mam trilety AthlonXP 1600+ jeste s SDR, k tomu nejlevnejsi Radeon 9550 a krome opravdu par nejnarocnejsich her si zahraju co chci, pokud mam chut. Osobne opravdu nechapu, proc se tak vsichni zenou za maximalnim vykonem, ktery stejne houby vyuziji.

kazdy novy model procesoru senou prinasi vetsinou i energeticke vylepseni, nove technologie apod. to zvysuje samozrejme komfort a rychlost prace a v neposledni rade bezpecnost dat. tzn ze zamestnanci v kancelari nemusi travit tolik casu louskanim bugu u pocitace ale muzou udelat svou praci rychle a spolehlive.

energeticke vylepseni? Ja bych spis rek zvyseni energeticke narocnosti, ruku v ruce s tim seriove jdou technologie chlazeni, ktere se doted hodily maximalne tem nejvic hardcore pretaktovavacum, jako heatpipe, vodni chlazeni apod.

Nove technologie? Ale to konecneho uzivatele nemusi vubec zajimat. Pokud je vykon dostatecny, tak zadny duvod nevidim.

Bezpecnost dat? To je nejzajimavejsi nazor, zajimalo by mne, jak vyssi vykon pocitace zvysi bezpecnost systemu. To jako ze to stejne auto stojici na parkovisti mne spis neukradnou, kdyz v nem budu mit 150kW motor nez 50 kW prditko?

Pro beznou praci je nejvice limitujicim faktorem stejne rychlost pevneho disku, pripadne velikost RAM. Procesor je malokdy zcela vytizen.
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod adams 25. 8. 2005 17:04

Budou nové widle, na kterých si máknou nové grafiky i procesory jen aby to udržely v chodu:) Hodiny se budou točit jak o život, v místnostech bude průvan, nebude třeba řešit topení :).. Ale..
Díky tomu, že sekretářka bude mít místo šedých oken okna poloprůhledná může pracovat až o 35% rychleji :mrgreen:.

Nechápu, proč by do kancl PC nemohli nasadit obdobu někdejších Celeronů 400-800 se spotřebou kolem 20-40W, ale budou tam cpát penťáky na sto.. a pokud možno dualcore :)
Naposledy upravil adams dne 25. 8. 2005 17:05, celkově upraveno 1
-
adams
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod p0etrik 25. 8. 2005 17:05

Navic co se tyce nekterych programu, mam takovy pocit, ze jsou delany proste tak, aby soucasny hardware tak tak stihal. Vzdyt kdyz si vemu jenom treba Corel Draw. Verze 8 se tak tak dala pouzit na obycejnem pentiuII 300, verze 12 ci ktera se da tak tak pouzit na Athlonu a pritom funkcni a vizualni rozdil mezi nimi je opravdu jen kosmeticky.
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod Patrix 25. 8. 2005 17:20

Bezpecnost - u intelu je technologie ktera spolupracuje s winxp sp2 a dava vetsi ochranu proti virum .. atd.
Nebavil sem ze o zadnych polopruhlednych pi.covinach, ale kdyz vidim pracujici lidi na starych zgarbech jak nervi a cekaji 5 minut nez se jim otevre explorer je mi jich lito:D .. Proc jim tam nehodit lepsi pocitac? Rozdil je ve stovkach, jestli si koupit celeron 2ghz nebo p4 2ghz a kazdy nepise jen ve wordu jako smazka ale dela v narocnych grafickych programech ktere se hardweru nikdy dost nenasiti..
Znam i ty kterym pocitac typu PC nestaci tak prechazeji k iApple s procesory od Intelu
Patrix
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod p0etrik 25. 8. 2005 17:25

adams píše:Nechápu, proč by do kancl PC nemohli nasadit obdobu někdejších Celeronů 400-800 se spotřebou kolem 20-40W, ale budou tam cpát penťáky na sto.. a pokud možno dualcore :)!/quote]

Ja kdybych vybavoval kancl, asi bych tam soupl tohle:
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18843660

Tiche, levne, S MALOU SPOTREBOU, pritom dostatecne vykonne.
Nebo bych nekde v bazaru nakoupil stare celerony nebo pentia II.
p0etrik
Junior

Další stránka