ke kritice: Myk500i.ic.cz

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Bart 10. 2. 2006 18:35

Dělám web a tak chci slyšet nějaké rady i kritiku...je to na http://www.myk500i.ic.cz
Díky moc...
Bart
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kohutisko 11. 2. 2006 02:22

1. nerozdeluj menu na horizontalne a vertikalne. jediny pripad, kedy je take nieco vhodne, je vtedy, ak horizontalne menu urcuje 'hlavne menu' a vertikalne sa meni podla toho, co je aktivne v horizontalnom.

2. zbav sa toho velkeho zeleneho ramceka. Vizualne posuva celu stranku doprava a je potom velmi nevyvazena

3. napisy v buttonoch bud zarovnaj dolava, alebo vycentruj. Nie nieco medzi tym ako napriklad pri 'Ankety'.

4. nedavaj do hlavneho obrazku blikajuci telefon. Odvadza to pozornost. To same plati o blikajucich banneroch dole. Ak uz ich tam chces mat, tak vsetky nakope. Nie aby ti na roznych miestach obrazovky blikali rozne veci.

5. mas nejaky specialny dovod preco je hlavny obrazok rozdeleny na 8 ci kolko casti?

Este by sa naslo zopar dalsich (subjektivnych) detailov, ale inak je stranka dobry zaciatok a na ziaka 8.roc.ZS mozes byt spokojny, vela dospelych ludi vyraba omnoho strasidelnejsie stranky.
kohutisko
Junior

Odeslat příspěvekod nupix 11. 2. 2006 05:02

Tak taky v bodech :)

- ten zelený rámeček nevypadá vůbec dobře
- tlačítka, rámeček kolem loga i ten zelený rámeček jsou na sobě příliš namačkané, velice to zhoršuje přehlednost
- tlačítka nijak nereagují na najetí kurzorem myši
- to logo má velice špatnou kompresi, zkus rozřezat obrázek na části logo, nápis a telefon zvlášť a každému určit vyhovující kompresi
- určitě bych dal pryč tu spoustu bannerů, pochybuju, že jde o placenou reklamu a tak nevidím jediný důvod, proč si tím hyzdit stránky
- taky by nebylo od věci dát pryč to toplist počítadlo a nahradit ho pouze skrytým scriptem, tu anketu bych pak přendal namísto toho toplistu

Vzhledem ke tvému věku jsem popisoval pouze obecné chyby, hlavně ve vzhledu a použitelnosti, které opravdu bijí do očí. Kód jsem nijak nekomentoval, protože by to nemělo smysl (tabulkový design, obyčejné html bez css a spousta chyb a zastaralé techniky).

Pokud se pokusíš upravit alespoň pár věcí, které jsem ti poradil ať už já nebo kohutisko, tak by to vzhledem ke tvému věku mohlo vypadat solidně. Jinak pracuj na sobě a časem to bude pořád lepší a lepší.

Jinak úspěšnost toho webu se odvíjí hlavně od obsahu a musím tě zklamat, ale zatím neobsahuje nic zajímavého, čili pokud to s ním myslíš vážně, chtělo by to hlavně kvalitní obsah ;)
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz ve výslužbě
nupix
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Bart 15. 2. 2006 14:27

Děkuju za rady...budu se to snažit vylepšit...jak vzhledově tak obsahově...už sem začal psát jednu recenzi a dneska by tam mohla být... :)
Bart
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cernysev 15. 2. 2006 15:16

s nupix a kohutisko se da ve vsem souhlasit..
me se ty stranky celkem libi,jen oddelat ty bannery,telefon staticky,bez toho blikani, trosku rozsirit hlavni ramec,prijde mi prilis maly v pomeru k menu...

P.S. Na zaka 8. tridy si myslim ze je to celkem slusne,zkus se naucit CSS,skripty...
cernysev
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bart 15. 2. 2006 22:29

Přesně tak...s CSS počítám...už sem si koupil knížku...a teď budu mít týden prázdniny...tak zamakám...
Bart
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rendy 16. 2. 2006 22:41

celkem dobré stránky, rozhodně bych zmenšil nadpis a ty obrázky bych udělal trochu jemnější-kvalitnější... mnou osvědčený je gif z photoshopu (minimální viditelné ztráty při kompresy) Zelený rámec a blikající telefon rozhodně pryč.
Jinak mě při prohlížení zaujal SE W950i na tvých stránkách sem ho viděl poprvé, vypadá dobře a Symbian a podpora 3G je určitě good, ale ten foták hodně mrzí... ten byl ve W800i dobrej, no počkám ještě na novější řadu - W1000 :-)
Jak si to poděláš, takový to máš..
Rendy
Junior

Odeslat příspěvekod Bart 24. 2. 2006 10:03

Můžete mi prosím poradit jaký je dobrý freeware CSS editor?
Do teď sem používal Golden HTML Editor, ale vypršela mi doba...tak potřebuju něco jiného a už na CSS...nejlíp kdyby to bylo na slunečnici...díky moc...
Bart
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mh 24. 2. 2006 14:13

cpodle me by to chtelo nejak zpestrit menu... treba po najeti zmena barvy.
mh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bart 5. 3. 2006 16:58

Tak sem udělal druhou barevnou variantu...liší se zatím opravdu jenom tou barvou..planuju i něco víc...

1. http://www.myk500i.ic.cz
2. http://www.myk500i.ic.cz/index2.html

Tak napište která je lepší...zatím tou barvou..
Bart
Kolemjdoucí