CzechComputer - okrádání při reklamacích

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod xls 21. 7. 2006 14:13

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti s reklamacemi u Czechcomputer. Koupil jsem tam u nic před Vánocema jeden šmejd, po třech měsících jsem to reklamoval a chtěl vrátit peníze, místo toho to vyměnili kus za kus. Teď se po 3 měsících používání projevila stejná chyba i u toho druhýho kusu. A zase mi nechtějí vrátit prachy. Místo toho mi chtějí ten šmejd cpát znova nebo vrátit jen aktuální cenu -10%. Zároveň nechtějí platit poštovný, ale zároveň mě nutí to pořád posílat sem a tam.

Vím, že to je protizákonný, ale jak s nima bojovat? Už mě štvou, příště bych si u nich nekoupil ani kartáček na zuby. Pokud už prodávaj šmejdy, tak to mám na to doplácet já?
xls
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod iwigirl 21. 7. 2006 15:00

pokud je věc opravitelná a vada se vyskytne poprvé (podruhé),není zákonný nárok na vrácení peněz.

pokud s nimi není rozumná dohoda ohledně proplacení nákladů s reklamací souvisejících (§598 Občanského zákoníku), doporučuji urgovat požadavek písemně s dodejkou a zmínit se, že v případě, že ti peníze neuhradí, budeš celou věc řešit soudně. Také to můžeš oznámit na ČOI,ale ti ti peníze nevymůžou,pouze mohou uložit pokutu.
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Blizzards 21. 7. 2006 17:34

A taky by bylo dobrý napsat co to bylo za šmejd! Nakupuje tam dost lidí včetně mě tak ať víme co nekupovat.
Blizzards
Junior

Odeslat příspěvekod wojta 21. 7. 2006 18:02

U výrobků jsou diskuzní fóra, tak doporučuji se svěřit i tam.
Jinak CZC je opravdu dobrý při reklamacích, nemusel jsem mít ani kupní doklad, všechno si to našli v počítači. Ale poštovné by uhradit mohli, já tam bohužel chodím vždy osobně.
wojta
Pokročilý

Odeslat příspěvekod CeCo 21. 7. 2006 18:42

xls:

Pokial si uzavrel zmluvu internetom, tak vtedy CzC musi platit postovne. Pokial si si vsak komponent kupil priamo v predajni, tak nemaju preco platit postovne.

A s reklamaciami maju pravdu oni - pravo na vratenie penazi maz az po 3 rovnakych alebo 4 roznych UZNANYCH reklamaciach...

C.
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod iwigirl 21. 7. 2006 18:48

z kontextu vyplývá, že se jedná o poštovné při reklamování ( při posílání výrobku k reklamaci), ne při objednávání zboží.
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod sidbin 21. 7. 2006 19:00

Vraceni penez:
Podle zakona:
3 stejne zavady, nebo 4 ruzne zavady.
Delas z komara velbouda, CzC se zachoval jako kazdy jiny obchod.
DELL Inspiron 6400: Core Duo T2050, 2GB RAM, GMA 950, HDD 120GB@ WD 320GB BJKT scorpio black, WiFi + BT, 85Wh AKU, Win XP Pro.
TV karta: Aver TV Hybrid + FM Volar USB
sidbin
Junior

Odeslat příspěvekod DigitalDooM 21. 7. 2006 20:22

bohužel je to tak ... většinou se stejná závada musí vyskytnout 3x aby vznikl nárok na vrácení peněz ....

myslím že se zachovali jako každý jiný a nabídli ti to už po druhý s aktuální cenou ...

poštovný by sice platit měli, ale zase je standardní praxe, že poštovný k nim platíš ty a oni ho platí zpátky ... je to normální a nic špatného na tom nevydím .... handrkovat se o pár korun :)

Jinak vcelku by mě zajímalo co to bylo za věc, zda problém nevznikl u tebe již při výběru že někdo chtěl ušetřit pár korun a samozřejmě se to nevyplatilo ...
Šéfredaktor webmagazínu
//CPU:AMD X2 6000+ MB: GigaByte GF5900SLI - RAM:2x1024MB Geil 800Mhz CL4 - GK:ASUS GF8800GTX - HDD:2xWD250KS 1xWDRaptor74GB - ZDROJ: TT 750W - CRT Dell21"Trinitron
DigitalDooM
Pokročilý

Odeslat příspěvekod WarCZ 21. 7. 2006 22:25

je to normalni co ti brani aby jsi vyrobek donesl přimo k nim do prodejny ??? nic... tak to mužeš udělat a poštovne platit nebudeš...

dale jak zde psali 3x stejna a 4x jina zavada ma to ajedno ale...

Vyrobek muže zakaznik vratit pokud mu byl vydan vyrobek "novy" a je možný dalšího prodeje !!!

Pozor ale pokud v reklamaci je vyměna hlavni desky nejedna se o vyrobek novy. pokud ale přijde ze servisu vyrobek schopny dalšího prodeje ma zakaznik 2 možnisti vzit vyrobek, nebo penize... nevim ale jak pevna je tato klauzule ale ja ji už parkrat použil. Bohužel ne vždy vam daji fungl novy vyrobek i s igelitem,polepkama atd...

//Mývalice: Nepoužívej citaci, když reaguješ na předcházející příspěvek. Je to zbytečné.
WarCZ
Pokročilý

Odeslat příspěvekod iwigirl 21. 7. 2006 22:28

WarCZ: to,cos tu teď vyplodil, přikládám těm vedrům... Jinak fakt nevím..
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod WarCZ 21. 7. 2006 22:29

opravdu to tak je a nepřikladej to vedrum v tesku jsem reklamoval brašnu a dali mi fungl novou v igelitech. stačilo se zminit o tom že jako zakaznik, pokud dostanu uplně novy vyrobek mam pravo odstoupit od smlouvy a dala mi penize... u mobilu se to děla většinou tak že vyměni mobil což ale neni cele přislušenství atd... ale opravdu to existuje...

ps: už jsem se vymotaval i z blbějších situaci kdy mi T-mobile chtěli naučtovat 530kč za zjištěni že telefon je vytopeny a taky jsem se vysekal :o)
Naposledy upravil WarCZ dne 21. 7. 2006 22:34, celkově upraveno 1
WarCZ
Pokročilý

Odeslat příspěvekod iwigirl 21. 7. 2006 22:33

tak to příště napiš tak,aby tomu bylo rozumět. Věta:Vyrobek muže zakaznik vratit pokud mu byl vydan vyrobek "novy" a je možný dalšího prodeje !!! je blábol a pokud byla myšlena takto: pokud je vada neopravitelná a namísto opravy je zákazníkovi nabídnut nový výrobek, může odstoupit od smlouvy. jistě uznáš, že není chyba na mé straně, že jsem to nevyluštila. K dalšímu textu se nevyjadřuju,to je to samé...

Pokud to posílá do obchodu poštou,asi k tomu má důvod, napadlo tě třeba, že věc koupil v Praze a je z Brna?
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod xls 21. 7. 2006 22:34

Tohle právě není pravda. Pokud to je do šesti měsíců, tak se má za to, že vada byla už při nákupu, a zákazník si může vybrat jestli peníze nebo opravu.

Kromě toho tady se ale jedná o naprostý šmejd. Tj. rozbilo se to po 3 měsících, chtěl jsem peníze, vyměnili za nový, začíná běžet nová záruka. Po dalších 3 měsících to samý. A takhle by to mohlo jít do nekonečna.
xls
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod WarCZ 21. 7. 2006 22:36

ano to mě napadlo ale potom se nemuže divit že plati poštovne směrem do obchodu. poštovne z obchodu ale plati samozdřejmně prodejce... maš pravdu trochu sjem to zaplantal jsem Havířova a dneska tady teplotni rekord tak nevim jestli ho horko přeci jenom :o)
___
xls píše:Tohle právě není pravda......../quote]

pokud jsi dostal novy zaručak tak zde maš PRAVO na penize ! pokud ale Czech tuto reklamaci označil jako opravu a zapsal si ji jako 2 reklamaci nemaš pravo na nic... obchody to tak dělaji že dostanou novy vyrobek ale klasifikuji ho jako opravu... duležite je jestli oni to berou jako novy vyrobek s novou 2 letou zarukou...

//Mývalice: Příště použij tlačítko Obrázek
A také - používej citaci s rozumem. :wink: Jak citovat příspěvky, na které reagujete
WarCZ
Pokročilý

Odeslat příspěvekod iwigirl 21. 7. 2006 22:38

Ne. Pokud se rozbije do 6 měsíců, můžeš si vybrat,zda opravu,nebo nový výrobek. § 616 občanského zákoníku. Na vrácení peněz máš nárok až v okamžiku, kdy nejsou schopni ti dle tvého přání výrobek opravit/vyměnit.

Pokud se věc porouchá znovu, upozorni je na §622 OZ, kde se hovoří o nedstranitelných vadách a písemně si vyžádej, že v případě, že věc nepůjde opravit,chceš vrátit peníze. Je nutné toto učinit písemně při předávání věci k reklamaci, jinak ti věc opraví/ vymění.
iwigirl
VIP uživatelka

Další stránka