OT: Trekové kolo

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod cassper 2. 5. 2007 14:41

Omlouvám se za naprostý off-topic, ale přesto bych si rád nechal poradit a doufám že ne všichni zde sedí pouze u počítače, ale mají občas i nějakou venkovní aktivitu :)

Potřeboval bych pro přítelkyni trekingové kolo (takový ten mix horské-silniční). Nějaký takový střed. Jedna kamarádka měla trenigové kolo za 14.000kč a bylo v pohodě, táta má treking za 20.000kč a taky si nemůžu stěžovat. V této cenové kategorii se taky během nákupu budeme pohybovat. Kolo bude většinou využíváno na klidné projížďky lesem a krajinou spolu se psem. Silnice tak z 30% a velký terén naprosto mimořádně.

Byl bych rád kdybyste mi dokázali doporučit konkrétní typ, nebo aspoň co by kolo mělo mít (tlumiče ano nebo ne atd.), jaké doplňky (Altus, Delore atd.) a vůbec poskytnout nějaký dobrý postřeh. Díky.
cassper
Junior

Odeslat příspěvekod Wikan 2. 5. 2007 15:04

Nedavno jsem kupoval Merida Crossway TFS 100-V a jsem spokojenej, ale nejakej velkej cyklista nejsem.
Ale tohle se hodi spis na pauza.cz, prihlasis se tam stejne jako tady.
Wikan
Moderátor

Odeslat příspěvekod S-Tony 2. 5. 2007 16:31

Ono se dá buď krosové kolo. Nebo koupit klasiku horáka. Což je odolnější kolo. A nechat si na to hodit speciální crosové pláště pro horské kolo.
Viz:
http://www.bike-eshop.cz/rubena/plast-h ... ing-pro127
To zaručí lehčí jízdu na betoně, a jako horák větší stabilitu v terénu.

Já jsem zvolil tuto varinatu, protože krosové kola mi přijdou dost vratké. Nemám k nim důvěru.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Junior

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 2. 5. 2007 16:38

Teda, trekkingova kola nejsou dobra. Jestli se jezdi i po lese, tak horske mtb je dobre. Na tech 30% bych vybral karbonove silnicni kolo. Vseobecne bych doporucil znacku GT. Predni odpruzena vidlice bohate staci. Brzdy - bohate staci V-Brake, protoze jsou lepsi nez mechanicke kotouce, pokud kotouce, tak hydraulicke. Mechanika - Shimano, ikdyz na Shimano Ultegra asi s 20k nedosahnes.
oneill_sx1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Johny007 2. 5. 2007 23:07

oneill_sx1 píše: Vseobecne bych doporucil znacku GT. Predni odpruzena vidlice bohate staci. Brzdy - bohate staci V-Brake, protoze jsou lepsi nez mechanicke kotouce, pokud kotouce, tak hydraulicke.

Souhlasím, GT mam a proste nej. Kdyz vidim jak byla smontovaná Merida, ale ty kotouce jsou lepší, alespoň dopředu, hydrauliku jsem videl jen prasklou :)
AMD Phenom II X4 2,7Ghz; 8GB RAM; 160GB HDD; GA-785GT-UD3H
Lenovo R400 1,8 Ghz; 8GB RAM; 160GB HDD
O2 16/1Mbit
Johny007
Junior

Odeslat příspěvekod osobne 3. 5. 2007 08:35

Mají ta jízdní kola GT nějaké své internetové stránky? Jaké značky jízdních kol patří ještě mezi ty kvalitní?
"osobne" je o5 z5 ... a s ním přichází i zákon !!!
osobne
Junior

Odeslat příspěvekod Snoopy 3. 5. 2007 09:28

GT - http://www.bikecentrum.cz/gt_bike_map_2007.php

Sam jsem vlastnikem GT. Skoda, ze posledni rok na to vubec nebyl cas :-( To vedet, tak s koupi pockam a mam zase o neco hezci typ s novejsim osazenim ;)

Kvalitni? Tak urcite Cannondale, Scott, Trek, Gary Fisher, Apache, Wheeler, Merida...
Snoopy
Junior

Odeslat příspěvekod Noclaf 3. 5. 2007 09:41

Pokud trek v tomhle cenovem rozptylu, tak doporucuju treky Merida Crossway - rodice je maji a nemuzu(ou) si stezovat. Ja mam taky Meridu, ale MTBcko.:)
SI ALTERUM SIT OPTANDUM, MALIM EQUIDEM INDISERTAM PRUDENTIAM QUAM STULTITIAM LOQUACEM
Merida AM 3000D 2008 + Sigma Sport Mirage EVO X;
Noclaf
Junior

Odeslat příspěvekod Kroxigor 3. 5. 2007 09:50

jezdím na Kellysu za cca 9990,- už 3 roky a nemůžu si stěžovat
http://www.kellys-bicycles.com/index.ph ... &pID=11779
Kroxigor
Junior

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 3. 5. 2007 16:16

Krome GT, lze jeste doporucit treba PELLS.
oneill_sx1
Mírně pokročilý