The Shitman píše:Můžu ti poradit. Samozřejmě že můžu. Ale nerad bych, aby ty rady vedly k odpálení toho procesoru, protože Ty očividně moc dobře nevíš, co děláš...
Tak to ja se nebojim

@patqq0: UPOZORNENI: nenesu zadnou odpovednost za skody, zpusobene na tvem nebo jinem majetku, nezavisle na tom, zda se budes nebo nebudes ridit myma radama!!
patqq0 píše:tak jako vim co delam je mi 20 let takze v pohode

muzes mi poradit
20 let - tak to je uplne v pohode - muzes taktovat jako o zavod, zadnej problem.
Takze, nedriv si zjistit na jakych frekvencich a napeti ma ten procesor skutecne bezet - ve 20ti letech to vygooglujes docela snadno.
Pak vsechno nastavis na default hodnoty a pouzijes tento software
http://www.ocbase.com/, pustis Power Supply test a nechas to 12-24h bezet - pokud neumis anglicky, pouzij google translator, ve 20ti to uz urcite zvladnes.
Nakonec si pouzijes CPU-Z, zjistis se presnou revizi sveho procesoru a budes googlovat a hledat zkusenosti ostatnich s tim jak to udelat - pokud nemluvis anglicky, rid se radou o radek vyse.
A az to vsechno budes mit, tak podle informaci ktery najdes, se velmi silnym chladicem (nejlepe noctua, zalman, thermaltake nebo gelid), zkontrolovanym dostatecnym vykonem zdroje, zalohovanym diskem a par dalsima vetrakama ve skrini, budes postupne zvedat frekvence a napeti a budes stoupat vys a vys az budes uplne nejvys.
Preju hodne stesti!
PS: zapomel jsem napsat, ze az s tim vsim skoncic, budes mit na vykonu samotneho procesoru asi o 10% vice, coz se na vykonu celeho pocitace - predpokladam, ze dosahnout urcite frekvence chces kvuli nejake hre, ktera to ma jako nejnizsi mozne nastaveni - projevi asi tak o 1%.