Asus z97 gryphon armor edition
Kingston hyperX 4x8GB
Bez GPU
Zdravím,
pracuji se CG a tak svoje PC používám hlavně pro CPU rendering a obecně vysokou zátěž na více jádrech. Před nějakou dobou jsem si řekl, že zkusím jeden ze svých xeonů přetaktovat. Potřeboval bych pomoci, respektive poradit, zda se dá dosáhnout i vyšších taktů než se povedlo mě. Je mi jasné, že xeoni nemají otevřený násobič a nejsou pro taktování moc vhodné, ale mě se povedlo zvednout raálný výkon o 10% a přitom snížit teploty a pár stupňů (přepočítané k 20C se mi jádra při stress testech drží kolem 50C, idle cca 29-32).
Defaultně můj xeon 1245 při využití všech jader používal multiplikátor 36, BCLK 100. Max multiplikátor je 38, ale jen pro dvě jádra. Ale díky mé mobo se dá synchronizovat pro všechna jádra a tím i při využití všech čtyř je 38. K tomu se mi podařilo zvednout BCLK na 107MHz a snížit VCore o 0,035. Konfigurace je naprosto stabilní a místo 3,600 GHz při všech čtyřech jádrech jsem na 4,066, což je cca 13% zlepšení. Můžu dělat více, nebo je tohle max? Proč když je BCLK na 107 je pc naprosto stabilní (několik dnů rendering videa, dlouhé stress testy), ale když zvednu na 108, tak ani nepostne a musím resetovat bios? Jak funguje BCLK strap.
Díky za odpovědi