meda2016 píše:Podívám se, jak to mám nastavené.
---
EDIT:
Nastavení mám při napájení ze sítě uspávat do paměti po 30min, zavření víka nic. Display uspat 10min.
Při napájení z baterie uspat do paměti 10min, zavření víka vypnout.
Pokud vyzkouším nastavit všude uspání do paměti, vždy se korektně vzbudí.
---
Ale vzpomínám si, že starší verze Linux Mint na notebooku HP s Intel (aspoň 6 roků zpět) uměla uspat do paměti i na disk.
A tam někdy, sice se probudil, ale display ne, zůstal tmavý. Pak jsem jej vypnul Ctrl+Alt+Del Enter.
Dakujem
Som este pozeral certifikovane NB na Ubuntu a ono to tak vyzera, ze to Ryzen 5000 je to uz napohodu. Aj co som pozeral Elitebooky napriklad, tak tam maju mnozstvo strojov s Ryzenom ale vsetko Ryzen 5000 a vyssie. Takze asi musim pozerat nieco take
-- 15. 5. 2025 07:31 --Emil Pastelka píše:OS není jen o ploše a spouštění prohlížeče - jaký SW je pro Vás zásadní a jaký HW krom PC ještě máte - tiskárny a ostatní periferie. A co hraní her?
No, pre niekoho ano
V kazdom pripade, moj problem je, ze som .NET developer cize uplne asi na Linux v dohladnej dobe neprejdem, ale nastroje na pracu aspon v .NET Core uz tam nejake dostupne su.
Rad sa bavim s 3D tlacou. BambuStudio by pre Linux malo byt dostupne, Fusion v ktorom som amater, ale zlepsujem sa by bol problem. Udajne to tam pojde dostat, ale neviem ako je na tom performance. Ak by sa mi to hodne zapacilo, skusil by som alternativy, mozno Plasticity ktore ma pre mna lepsie licencne podmienky a prechod by snad tak nebolel.
Neskumal som Photoeditory, mam zakupeny DXO Photolab ktory na Linuxe nie je, ale to by som mozno riesil neskor. Aj tak som to uz 2 roky nepouzil.
Co sa tyka hrania, hram sa vlastne len WoW Classic a to sa pod Linuxom pokial viem rozbehat dat. A potom obecne veci okolo programovania, ale to by mimo toho .NETu malo byt napohodu.
Alternativne chcem skusit aj Mac, ale tam budem mat k dispozicii sestrin Air M1, akurat musim par tyzdnov pockat kym kupi novy stroj. Tam by ta podpora okrem toho .NET bola bezproblemova, som velky fanusik toho hardwaru, ale tiez tam vsetko nie je idealne.