nejde internet

Linux, Unix, BSD systémy, distribuce, open source

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod allcon 4. 6. 2008 21:23

zdravim. mam kubuntu 7.04 64 bitove.
internet bezne fungoval, ted jsem se prestehoval zpet k rodicum, kde sem ho mel i pred tim a taky bezel. ale ted ne.
vypnul jsem firewall (vsude policy accept)
nastavil jsem ip adresu ale pokud zadam prikaz ping na branu tak se nic nezobrazi.
prohlizec samo nic nezobrazi

dekuji za pomoc
jakto ze MS este porad existuje :-O
-------------------------
Kubuntu 7.04 AMD64 Orleans|Asus m2n-e nforce 570 ultra|western digital 160 GB sata2
allcon
Junior

Odeslat příspěvekod bedabyt 4. 6. 2008 22:03

asi ho rodiče kdys tam nebyl odhlásili
bedabyt
Junior

Odeslat příspěvekod allcon 5. 6. 2008 12:05

zkusil jsem pustit pc pomoci live cd a nastavim si ip adresy... pingnu se na branu a opet nic.
dokonce sem vyndal i druhou sitovku
Kubuntu 7.04 AMD64 Orleans|Asus m2n-e nforce 570 ultra|western digital 160 GB sata2
allcon
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 5. 6. 2008 12:15

Kabel nebo wifi? Asi kabel, ale nepíšeš to jasně.

Pokud se připojuješ přes kabel: Když strčíš kabel do počitače, rozsvíti se na síťovce ledka? Může být problém s kříženým / nekříženým kabelem.

Pokud wifi: šifrování?

Připojuješ se k routeru? Zkus ho restartovat (na chvíli vytáhnout z elektriky).
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod allcon 5. 6. 2008 16:37

kabel

na desce jsou 2 ledky, 1 sviti a druha problikava....
pripojuju se ke krabicce u dveri, kabel je primy.....
mam pripojen este jeden pocitac ten normalne funguje, ale kdyz kabel vytahnu a strcim do toho meho...tak nic.
allcon
Junior

Odeslat příspěvekod Wiskas 5. 6. 2008 20:15

Zkus připojit kabel (po spuštění pc) a hned potom pusť dmesg. Na konci by se mělo objevit něco ve stylu "eth0 link up 100 MBps". Jestli ne, tak je problem v HW.
For God doth know that the day ye eat thereof yer eyes shall be opened and ye shall be as gods, knowing good and evil.
Wiskas
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 6. 6. 2008 07:44

To neni tak docela pravda. Kolikrat se na Fedore ci jinych distrech stavalo, ze diky ne zrovna dokonalym upgradum se musel ethernet aktivovat rucne. Takze je dosti mozne, ze aktivuje a pote vypne. Ale to je teoreticke, byt auto/graficke baznechty umi cokoliv. Cely boot.today, boot.log, dmsg ... rekne vice.

Pripadne takovato banalita jde osetrit rucne ....... jednoduche a funkcni.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert