Člověče já tu Mandrivu chtěl, kámoš - Linuxák na ni jede, ale právě on mi ji nedoporučil.Prý ovladače a tak, že bych mohl mít (neříkal musel) problémy.Navíc-jak jsem pochopil, ano, on si to chtěl rozdělit na 3 oddíly.To dávalo ten součet, ale proč ta pětistovka ? Já myslel, že budu moci odkládat na tu pětistovku, jako ve vidlích, rozumíš, systém na té desítce a aplikace na tu pětistovku.Ale jak jsem řekl, uvolním mu ještě těch 70 GB, odpojím tu pětistovku a dostane poslední šanci.Dokonce jsem ochoten tolerovat, když si i přes těch 70 GB bude chtít něco uložit na ten 10 GB oddíl.Ale radost z toho mít nebudu, to Ti říkám rovnou.To se nezlob na mě, ale widlím XB ten 11.5 oddíl stačil vždy levou zadní, samozřejmě instalace "všeho" na duhý disk.No každopádně poreferuji.Mimochodem, co to znamená to "zmenšování" ? Já myslel, že si ukrojí pár Giga a nazdar, co s tím diskem dělal ??? Já doteď nemohu načíst některé malé soubory (namátkou exe

) a píše to něco ve smyslu "nesouhlasí bitová hodnota".Naštěstí, naštěstí jediné věci, o které opravdu jde (dokumenty-několikatýdenní práce) přečíst jdou......což mi teď připomnělo, že to, co nejde přečíst, se nachází na obou discích, takže on si nějak zázračně šáhl i na tu sedmdesátku, tak proto ten vynucený scandisk u té sedmdesátky, mě to bylo hned divné