od PatrikChrz 6. 8. 2009 18:11
Ve firmě, která nevyžaduje MS Office a vystačí si s Openoffice a zaměstanci na něm spouští kdejaký soubor, co jim přijde e-mailem. Je tam výrazně nižší pravděpodobnost infikace virem. S
Také "hnití systému" je v případě Windows výrazně vyšší.
Další výhodou Linuxu (minimálně tedy Ubuntu se kterým mám zkušenost) je, že v případě povýšení systému není třeba znovu nastavovat programy, zálohovat a znovu kopírovat data, atd. Přechod mezi jednotlivými verzemi Windows je mnohem komplikovanější.
Ve velké firmě je pak velkou administrativní úsporou to, že odpadne "správa licencí". Prostě když se např. sestaví ze "zbytků" "nový" počítač, není třeba řešit počet licencí na operační systém.
Je to každého věc co mu vyhovuje. Je logické, že když se někdo naučí s nějakým systémem, tak jen nerad si bude zvykat na systém jiný. Kdyby byly Windows za pětikilo, tak jsem si je koupil spolu s počítačem a o Linux bych nezavadil. Ale protože se mi za ně nechtělo dávat třetinu ceny nového počítače, tak jsem "dočasně" a na zkoušku nainstaloval Linux. Postupně jsem si na něj zvykl a nakonec jsem zjistil, že Windows vůbec nepotřebuju. Ale chápu, že ne každému to bude vyhovovat a většina lidí (minimálně ze zvyku) bude Windows upřednostňovat. Ani si nemyslím, že by kvůli tomu byli nějací hloupější, nebo nějak jinak méněcenní. Jim prostě dosavadní řešení vyhovuje a nemají důvod ho měnit.
Je to prostě věc každého, co komu vyhovuje. Je logické, že když se někdo naučil s jedním systémem
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.