Moderátor: Moderátoři Živě.cz
vladimir píše: Za jakým účelem? Cheš se učit a jako hlavní počítač už máš něco jiného, nebo chceš linux používat jako hlavní domácí počítač?
vladimir píše: nejvymakanější klon linuxu je operační systém počítačů MAC
vladimir píše: a i od toho poměrně dost lidí zděšeně prchá a instaluje si na MACy Windows.
A proč teda vlastně lidi chtějí nebo potřebují Windows, když je macos tak zázračný a super a nejlepší? Asi jim tam něco chybí, nesedí, jsou nekompatibilní, musí používat jiné programy, na které nejsou zvyklí... (No, nechme toho, jinak z toho bude jenom flame.)AleshM píše:Ne tak docela. Někteří si instalují Windows na Mac, když to chtějí nebo potřebují.
vladimir píše:Řeknu to tak: nejvymakanější klon linuxu je operační systém počítačů MAC a i od toho poměrně dost lidí zděšeně prchá a instaluje si na MACy Windows.
Po pravdě řečeno je mi to slovíčkaření úplně jedno, linux ani macos nezapřou, že prapůvodně vycházejí z architektury Unixu, stále mají podobné rysy a přechod z windows na jedno i druhé může být pro uživatele docela šok (v neprospěch linuxu, který má určitě daleko vyšší procento odpadlíků, teda pokud se odpadlíkem dá nazvat někdo, kdo se na nějakou distribuci podívá a řekne si po pár hodinách nebo dnech, že to není nic pro něj).careleo píše:Je to jen neznalost, nebo úmyslná lež, nebo prostě jen hloupost?
vladimir píše:Za jakým účelem? Cheš se učit a jako hlavní počítač už máš něco jiného, nebo chceš linux používat jako hlavní domácí počítač?
Řeknu to tak: nejvymakanější klon linuxu je operační systém počítačů MAC a i od toho poměrně dost lidí zděšeně prchá a instaluje si na MACy Windows.
Linux není dobrý, linux není špatný, linux je jenom "od začátku do konce úplně jiný" a na to nemáš v anketě kolonku. Někomu sedne a nedá na něj dopustit, někdo proklíná chvíli, kdy ho napadlo si s ním něco začít.
Zděsil, to snad ani ne. Za těch dvacet let, co se hrabu v počítačích (pár let jsem spravoval i unixové a heterogenní sítě, ale to už je dávno), jsem vyzkoušel i dualboot. Řekněme, že vystřízlivěl.Aljosha píše:Ale možná se jen autor příspěvku zděsil věcmi jako dual boot nebo parallels.
No, chudák brácha, ty mu asi moc neporadíšMCLukas2505 píše:Jam mam svuj pc s win 7 a toto je docela malo pouzivany pc meho mladsiho bratra
Jenom mě ještě napadlo, pokud je brácha ve věku, kdy bude mít ve škole základy informatiky, tak z toho může mít pěkný guláš.MCLukas2505 píše:a toto je docela malo pouzivany pc meho mladsiho bratra
Však se říká, expert neví nic, zato o všempiErcE píše:No ty jsi teda expert))
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků