Chci si na notebook, kde už momentálně mám nainstalované Windows 8.1, nainstalovat také Ubuntu 14.04. Vždy ovšem, když nabootuju z instalačního CD/DVD, tak jde všechno bez problému. Problém nastane, když chci při instalaci vybrat způsob, jak bude disk vypadat (W 8.1 + Ubuntu 14.04). Ubuntu mi prostě při instalaci nedetekuje oddíly na disku. Samotný disk se zobrazí, že je tam nějakých 931GB nenaformátovaného prostoru... Když otevřu gparted, tak mi vyskočí hláška, že tenhle disk obsahuje známky stylu oddílů GPT a pak se mě to zeptá, jestli se jedná o styl oddílu GPT. Ať když dám buď Ano, nebo Ne, nic se nezmění. Ubuntu nijak tyto oddíly nedetekuje. Ovšem, když otevřu "průzkumník", tak tam obadva oddíly vidět jsou (1000GB Hard drive, 100MB Rezervováno systémem). Už jsem celkem bezradný a nevím, jak tuto situaci vyřešit...
Včera jsem se pokusil ještě Ubuntu nainstalovat přes WUBI, doufal jsem, že to tímhle vyřeším. Instalace systému (ještě ve Windows) proběhla v pořádku. Poté jsem restartoval počítač a automaticky mi to nabootovalo Ubuntu. Naběhla plocha a okýnko instalace. Chvíli se zdálo, že vypadá všechno slibně, ovšem pak vyskočila chybová hláška: "Není určen kořenový souborový systém. Opravte to z příslušného menu." Tady nastává ten problém.. Asi 100 jsem se snažil tuhle chybovou hlášku odklikat, to samozřejmě nepomohlo. Kdybych to náhodou chtěl nějakým způsobem vybrat, nemám šanci, nepustí mě to ani do nastavení.. (respektive není kam kliknout)...
Dlouho jsem hledal po internetu i na wiki fóru Ubuntu, pokaždé, když jsem něco našel, tak to nebylo vysvětleno pořádně, nebo to tazatel vyřešil záhadným způsobem..

O data, které mám tak určitě nechci přijít. Lze nějak tento problém vyřešit? Ještě jsem četl někde, že z disku jdou smazat nějaké zbytky GPT záznamu, ale moc tomu nerozumím, nechci si nějak omylem vymazat záznam pro bootování...
Disk ma kapacitu 1TB (931GB), je na něm 217GB volného místa, ale myslím si, že to není podstatné, jak už jsem říkal, chci Ubuntu nainstalovat přes WUBI, to je že ten oddíl budu mít jako soubor na disku. Chtěl bych jen zjistit, jak nastavit ten instalator, aby věděl, kam instalovat...
V BIOSu mám vypnuté UEFI.
----
Notebook: Dell Inspiron 5720
Procesor Intel Core i7 3632QM
RAM: 6.00 GB
Pevný disk: Seagate 1000GB
Grafická karta: nVidia Geforce 630M & Intel HD Graphics 4000
---
Kdyby mi někdo poradil, byl bych mu moc vděčný. Předem děkuju za odpovědi a omluvte mi prosím mé chyby a některé zmatky v textu..