Spuštění OS W7 z Ubuntu

Linux, Unix, BSD systémy, distribuce, open source

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod axxxwell 27. 2. 2016 21:22

Dobrý den,
pouzivam W7 pro a nainstaloval jsem si Ubuntu 14.04 (ani nevím proč,chtěl jsem vyzkoušet) na oddil disku.
Nyní se nemohu dostat do Windows.
Pročetl jsem nějaká fora,ale vůbec to nechápu. Ubuntu mám poprvé a vůbec se ,,v tom´´ nevyznám.
Může mi někdo pomoci s nastavením spuštění třeba přes TeamViewer?
Díky...
axxxwell
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Juwa2 27. 2. 2016 21:37

Otázka je, jestli tam ty Windows ještě vůbec máš. Mohls to nainstalovat tak "šikovně", že sis je smazal...
Juwa2
Junior

Odeslat příspěvekod soban 27. 2. 2016 22:53

Z linuxu se windows nedá spustit (kromě různých emulací atd....).

Jiný OS se dá vybrat pouze ze zavaděče (grub) a ten pokud najde další OS tak si je přidá do nabídky a při startu se dá vybrat co se má spustit.

Takže to vypadá že jsi si ty windows asi smazal.

Zadej do konzole "sudo parted -l" to vypíše rozdělení HDD a uvidíme zda tam windows zůstaly.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod spejbl007 28. 2. 2016 00:05

Závěr je jasný, BFU zcela regulérně nechal instalátor, aby si sám připravil disk pro instalaci Linuxu, aniž by požadoval zanechání původní (zmenšení) parttion s Windows. Vzhledem k tomu, že evidentně dané problematice nerozumí, bude zkrátka nejjednodušší, když ty svoje W7 suše nainstaluje znova a nebude přemýšlet nad nesmrtelností chrousta, když stejně k ničemu jinému dojít nemůže. Otázkou je, co osobní data. Nedělám si iluze o nějakém zálohování. Z toho plyne ponaučení: BFU zbytečně nevrtá do produkční mašiny, pokud funguje.
spejbl007
Junior

Odeslat příspěvekod suk 31. 3. 2016 13:41

Zkus jeste spustit toto: (budes muset napsat heslo aktualniho uzivatele)
Kód: Vybrat vše
sudo grub-mkconfig -o /dev/null

a zkopiruj/prepis nam vystup
Pokud nesouhlasíte s mým názorem, popřemýšlejte sami nad sebou. Opravdu si myslíte, že já bych se mohl mýlit?
----
You are an inspiration for a birth control...
suk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mike.M 31. 3. 2016 15:42

Ja stale porad dookola doporucuju vyzkouset linux ve VirtualBoxu, tim se neda nikdy nic pokazit. Nevim proc lidi nedelaj toto. Pripadne poc se prvne nezeptaji kdyz o tom vi kulove.
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý