Náhrada za Windows 7, Windows XP pro MS Office a internet CZ

Linux, Unix, BSD systémy, distribuce, open source

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Krakatoa 31. 7. 2024 17:04

aaaa:
Co tu furt řešíš?
Řeč je o starých Officech 2003. A používání starých Office 2003.
Ne o starých Office 2003, které se zaktualizují na novější verzi.
Krakatoa
Junior

Odeslat příspěvekod BOROCOMP 3. 8. 2024 18:18

:arrow: U mne není problém v HW, peníze mám, tak vždy dávám maximální RAM kterou mě dovolí CPU (nejvyší intel 6té generace a vyší generace), respektive, kterou mě dovolí výrobce základní desky, tudíž na většině strojů byly předinstalovány Windows 10 Pro, ale já jsem dost konzervativní a tak jsem po zakoupení reinstaloval na 64bit. Windows 7 ULTIMATE, který mě plně vyhovuje, :arrow: :arrow: :arrow: rovněž tak jsem zvyklí na internetové prohlížeče typu Chromium jako je Chrome, Atom, Opere apod. a s tím mám nyní problém, neboť nemám hodnověrný aktualizovatelný internetový prohlížeč tohoto typu a to je fakticky jediný problém co mě nutí přezbrojit na soudobější OS, takže pokud vyřeším tento problém, tak dokuď bude NORTON (FW, VPN, Antivirus NORTON) podporovat Windows 7 tak podle techniků NORTONu a IObit softw. je systém bezpečný pro uživatele který navštěvuje renomovované webowé sránky apod. .. :idea: Tudíž problematika přechodu na soudobější OS je nyní daná internetovým prohlížečem ale tady mě radí, že to není problém nějak "Chromium" upravit ... :?: , ale já nedjsem AIťák, takže Internetový prohlížeč na bázi "Chromia" (Rusáci to prý musí mít) pro 64bit. Windows 7 :?: :?: :?: a až to nepůjde, tak přechod na soudobější OS co nejvíce podobný Windows 7 či Windows XP :?: :?: :?: Prosím Vás o radu; někteří účastníci mě napadají, uráží a nepodloženě obviňují z "TROLLINGU", ano teď (výjmečně) sháním informace, ale dvaceti letech na jednu registraci na odborných portálech je to asi 6 otázka - téma kde se angažuji a hned nenávistné komentáře na Zive.cz apod. :!: :!: :!:
BOROCOMP
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 3. 8. 2024 18:45

Výběr OS se stále točí kolem dvou základních věcí: požadovaný SW a specifický HW. Pokud nemáte nějaké konkrétní aplikace, které vyžadujete pro svou práci, klidně zvažujte i Linux.
Co se týče podobnosti rozhraní s Windows 7, pak i Windows 10 lze upravit až nevídaně (viz výše v diskuzi). Na druhou stranu, z OS vidíte většinu času max nabídku Start a Explorer.
Linux, ať Vám bude říkat kdo chce co chce, není vhodný OS pro laika. A co se týče grafického rozhraní, je velmi poznat, že Linux prostě vyvíjejí programátoři.
Nejvíce konzistentní (napříč systémem) je Ubuntu, které však Windows 7 nepřipomíná ani trochu :) Směrem k Windows jde například Zorin OS.
Emil Pastelka
Junior

Odeslat příspěvekod Wikan 3. 8. 2024 19:03

BOROCOMP píše:nepodloženě obviňují z "TROLLINGU"

Ono to zrovna moc nepodložené není, když se neustále ptáš na to samé, i když už jsi dostal odpověď a dokonce ji napoprvé akceptoval.
A mimochodem, v tomhle tématu jsi první, kdo použil slovo troll. Takže kdo konkrétně tě tu obviňuje?
Wikan
Moderátor

Odeslat příspěvekod r34ktor 3. 8. 2024 21:24

Nechápavost v kombinaci s grafomanií zavání kde čím.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BOROCOMP 4. 8. 2024 16:16

:arrow: Velmi moc děkuji za konkrétní věcné odpovědi zejména panu Emilovi Pastelkovi, :arrow: nejspíš je to tak jak mě doporučuje, přejít na Windows 10 :idea: je pro mne asi to nejlepší, otravuji tady, neboť jsem si myslel, že je ještě nějaké lepší řešení, protože s Windows 10 budu za dva či tři roky řešit stejný problém. Nejspíš jsem ovlivněn odbornými časopisy kde se dost často propagují Linuxové distribuce (typu Zorin, Q4OS, XPQ4 apod.), tak se omlouvám. :!: Teď k tomu nařknutí z trollingu, tak se jednalo, jak jsem uvedl, na portálu "Živě.cz" respektive o PORADNU na tomto portálu "zive.cz", kde jsem měl obdobnou otázku, ale byl jsem napaden, jak jsem výše uvedl. .. :!: Ohledně MS Word Office 2003 doplněná o aktualizacemi k dnešnímu datu a s novým slovníkem mě nepřipadá horší jak nejnovější LibreOffice, samozřejně mám předplacený Microsoft 365, ale asi neumím využít možnosti nejnovějšího MS Wordu oproti využívané starší verzi a mám tu výše uvedený problém s "mršením" (formátování písma textu odstavců a rozvržení na stránkách dokumentů (vytvořených před několika lety v MS Wordu 2003) při jejich editaci - změně v novým MS Wordu, ale s tím mě asi nikdo neporadí, tak problematiku MS Office berte jen jako mé vyjádření a téma staršího Wordu 2003 již prosím neřešme. .. Jestli jsem vše dobře pochopil, tak v Linuxu je problém používat novější MS Office (, ale i starší MS Office 2003), :idea: ale co se týče internetových prohlížečů, tak v Linuxu (Zorin) bude fungovat obdobně jak jsem zvyklí z Windows?, když neexistuje aktualizovatelný internetový prohlížeč na bázi Chrome - "Chromia" pro Windows 7 .. :?: :?: :?:
Naposledy upravil BOROCOMP dne 4. 8. 2024 16:56, celkově upraveno 4
BOROCOMP
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod nfp1 4. 8. 2024 16:35

Pokud potřebuješ provozovat Office 2003, osobně bych zůstal u tohoto programu na platformě Windows 7. Ovšem umístit do virtuálního počítače. A tomuto OS zakázat přístup na internet. Základní systém buď Windows 11, nebo Linux. Asi si položíš otázku Je Linux pro mě? Podívej se na otázky a odpovědi v tomto článku https://pctuning.cz/article/co-v-linuxu ... nehledejte.
nfp1
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 5. 8. 2024 09:03

Možnost virtuálního PC už byla zmiňována několikrát a pokaždé úspěšně ignorováno.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod meda2016 5. 8. 2024 16:03

Zřejmě věří v zázračnou odpověď
https://pc-help.cnews.cz/viewtopic.php?f=97&t=228501
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod milsimr 6. 8. 2024 00:28

Tady už nemá smysl cokoliv dále řešit; možnosti byly předány, zbytek je na uživateli.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Předchozí stránka