Moderátor: Moderátoři Živě.cz
decried píše:Gentoo je super ale vadili mi dlhotrvajuce kompilacie a optimalizacie tak som presiel na ubuntu. Ale nevylucujem moznost ze sa ku gentoo este vratim.
dta píše:MarrLiss: Díky moc. To v podstatě vyřešilo všechny moje požadavky. V kurl=http://www.kubuntu.de/index.php?option=com_content&task=view&id=18&Itemid=40]repozitáři kubuntu.ded/url] je přesně to co potřebuji. Nejnovější amaroK a Kaffeine. Nejnovější KDE a KOffice je zase na kubuntu.org. Nakonec to vypadá, že Kubuntu je distribuce s nejlepší podporou KDE.
durl=http://forum.zive.cz/viewtopic.php?p=247680&highlight=#247680]oooooooooo[/url]: Jestli myslíš repozitáře jako universe, tak z těch nic nepotřebuji. Mě šlo spíš o tu aktuálnost. A
AraxoN píše:Stále zvažujem, či Gentoo môžem bez obáv dať aj na server... Možno dnes budem vedieť viac - práve riešim konflikt medzi pam-login a shadow a medzi utempter a libutempter - ak to dopadne pádom, alebo nedostupnosťou systému, tak to bude asi koniec mojich plánov na Gentoo server. Nechám sa prekvapiť.
AraxoN píše:x22: vďaka za radu, poriešil som to bez toho, ale máš pravdu, že keby mi padol net, alebo vypadlo napájanie (resp. zdochla baterka), tak by som bol pekne v pr... Confused
Pozrel som si predtým, že pam-login sa vlastne začlenil do novej verzie shadow, a podobne aj ten utempter, takže som ten starý balíček unmergol a ten novší následne updatol. Tú fičúru s fetchonly si musím ešte nacvičiť. s/quote]
Nebol by si nutne v *****, len by si sa neprihlasil. Zamerne pisem len, pretoze sa chcem spytat, ci by riesenie v podobe bootu z livecd a nasledneho fixu problemu (v chroote samozrejme) nepomohlo?AraxoN píše:Na server potrebujem niečo, čím si budem istý. S Gentoo sa hrajem zhruba 2 mesiace, a istotu v ňom nemám. Chystáme sa spustiť projekt, v ktorom bude dostupnosť a bezpečnosť servra kľúčová. Zatiaľ som sa celkom pekne sklamal v RPM-based distribúciách, a ani Debian ma nepotešil keď minule ohlásil, že končí s podporou Woody.
Operácia spomínaná v mojom včerajšom poste dopadla úspešne a bezproblémovo, takže Gentoo je stále v hre. Musím povedať, že sa mi páči.h/quote]
AraxoN píše:Nemyslím, že by som na serveri potreboval niečo čo je masked ~x86. Na noťasi mám z masked vecí len ArgoUML, Eclipse (obe Java), a OpenTTD 0.4.7 (gamesa). Mám tam inak všetky veci, ktoré potrebujem aj na servri, a nebol problém - všetky sú stable v dostatočnej verzii.o/quote]
Na server by som skutocne nesiel s ~x86. Sice moj nazor na to, ako gentoo team rozhoduje, kedy co ide do stable vetvy, je trosku kriticky, niekedy su fakt dost zabrzdeni kvoli banalite, ale v pripade servera niet o com diskutovat - stable. Tam sa potom gentoo vie javit ako velmi dobra volba. (Transport Tycoon bola skvela vec!
)
AraxoN píše:Z liveCD by som to nabootoval, ale všetky liveCD mám v kancelárii, a so systémom, do ktorého sa nedá prihlásiť, si asi ťažko stiahnem a vypálim ďalšie.
A ak by sa mi to prihodilo na servri, tak to by bolo veľmi nemilé. Služby čo potrebujem by možno fungovali, ale lietať cez pol mesta do hostingového centra a tam to lokálne riešiť - to by som si pripadal ako správca Windows servra.s/quote]
Skus livecd nosit pri sebe (su aj creditcard formaty, spominam si na lnx bbc livecko). Ale inak suhlasim ohladne servera.. mozno skusit v hostingu zariadit niekoho ako "hands and eyes", ale za to sa bude platit neaky ten $$$.AraxoN píše:Woody ma nepotešil, lebo postarší server s Woodym nám už beží, a ak sa objaví nejaká nová zraniteľnosť, na ktorú nebude triviálne inštalovateľná záplata, tak nebudem kľudne spať. Viem, že by som mal priebežne migrovať a preinštalovávať, ale to chce čas a vysvetli vedeniu a klientom prečo robíš niečo o čo ťa nikto nežiadal, a nerobíš tie banality, ktoré sú podľa nich dôležité.a/quote]
dta píše:Omlouvám se za offtopic, ale měl bych otázku asi na Petra Tomeše, který Ubuntu dost často doporučuje.
Proč K/Ubuntu neobsahuje trochu novejší software? Myslím, že pro systém zaměřený na desktop by mohlo být uskutečnitelné alespoň aby v době vydání měl aktuální software. Např. můj oblíbený video přehrávač Kaffeine vyšel ve verzi 0.8.1 už na začátku dubna, ale v Ubuntu je verze ze září '05; hudební přehrávač amaroK vyšel před 14 dny v zbrusu nové verzi, ale v repozitářích je 1.3.9.
KDE 3.5.3 vyšlo před pár dny, Firefox 1.5.0.4 vyšel včera. Dapper-backports ještě neexistuje. Kdy se dá asi tak očekávat dostupnost těchto novinek v K/Ubuntu?d/quote]
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků