Zjištění IP

Linux, Unix, BSD systémy, distribuce, open source

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod deluX 2. 3. 2006 20:30

Jak zjistím IP např někoho kdo mi píše přes ICQ ? Není na to např něaký příkaz do kozole ? Děkuji
deluX
Junior

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 2. 3. 2006 20:32

Ja pouzivam GAIM nebo trillian a v infu mam tu jeho ip napsanou
pres konzoli asi tezko
navic pokud nekdo ma vyspelejsiho klienta nezli ten humus icq5 tak se tam da nastavit jestli to chces zobrazit a pokud to ma tak to nezjistis budes muset jinak :-)
Thomas Alva Edison je chlap kvůli kterému musíme dělat na tři směny.
IcemanCZ
Junior

Odeslat příspěvekod deluX 2. 3. 2006 20:41

Škoda a to jsem si na 100% jistej že dotyčný používá icq5 :( já mám SIM a ten mi to neukazuje :( GAIM sem se snažil zkompilova,nainstalovat z balíčku ale chybí mi knihovny a nikde mi neporadily jak je mám doinstalovat.HRŮŮZA ! Tady sem se teda ještě neptal :) Ví někdo teda jak ? DĚKUJI
deluX
Junior

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 2. 3. 2006 20:44

Doinstaluj jendoduse knihovny ktere ti chybej nevim co je to za problem.....
pokud mas nejaky distribucni filemanager jako apt,tak si to doplnuje samo nebo najdi v googlu a stahni...
nebo stahni balicek pro tvoji distribuci
Thomas Alva Edison je chlap kvůli kterému musíme dělat na tři směny.
IcemanCZ
Junior

Odeslat příspěvekod deluX 3. 3. 2006 17:40

Hmm tak ty knihovny jsem nevygoogloval ,bez šance na úspěch :( Jak poznám že to bude pro SUSE 10,0 ?
deluX
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 3. 3. 2006 18:26

Sice neznam SuSE, ale neni zase tak moc rozdilene, aby nevzalo tar.gz .... je jeihovy. dno, zda je tam YAST (YUM je FC ... snad jsem to neotocil) ci neni je uplne jedno, proste si doplnite zbyvajici kihovnu.
Obvykle u popisu byva (pokud to neni tar.gz - to je multiplatformin, nebot je to zdrojak) i popis, k cemu pasuje.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert